Amendment_Questions_and_Answers_6-4-2014.pdf

PDF 36 KB Posted

Attached to
Blythe-Headgate Rock T-Line Reroute
Solicitation number
DE-SOL-0006920
Issued by

About this file

Amendment 001 Questions and Answers

View the file

Other files

Show all 23

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation DE-SOL-0006920 Amendment 001

Spec. No. 818 Blythe-Headgate Rock 161-kV Transmission Line Reroute Inquiry received June 04, 2014

Question 1. It is my understanding that Caltrans requires the Project Owner (WAPA) to obtain aerial crossing permits. What responsibility (Time and Money) does WAPA require contractor in the permitting process?

Answer 1. Contractor responsibility for Permits in accordance with 52.236-7.

Question 2. In attachment B-Project Drawing PAD-BLY 1 1005 calls out HF1-F horizontal post insulators, polymer-fiberglass. Attachment A-Project Specs Division 10 A.1.b specifies porcelain line post insulators with 161kv insulation. Please clarify.

Answer 2. Use porcelain. See Division 10, paragraph A.1.b. and Standard 1 Section 1.1.1.

Question 3. Please confirm conductor can be carefully cut and set in CRIT culturally sensitive area as long as no dragging of conductor occurs.

Answer 3. See Specifications Division 2, paragraph A.2.a., "Conductor and static wire removal shall be controlled, and wire shall not be allowed to drag on the ground.". Nothing can be dropped or dragged.

Question 4. Will a construction laydown/showup yard be provided? If so, where will it be located and will it be located on CRIT land?

Answer 4. No.

Question 5. Will backer plates for mile markers and structure number signs be welded by pole manufacturer?

Answer 5. No, see Division 5, paragraph B.1.f.

Solicitation DE-SOL-0006920 Amendment 001

Question 6. Will climbing rung and arm ladder brackets be provided by pole manufacturer?

Answer 6. Yes, see Division 5, paragraph A.

Question 7. In attachment A-Project Specs Division 3 Section 1.c.1, concrete backfill is specified as 3,000 psi. In the WAPA 2013 Construction Standards Division 5.1.16.1.8 requires concrete to cure a minimum of 14 days before stringing conductor. Is there a specified strength WAPA would accept to string conductor prior to the 14 days?

Answer 7. No.

Question 8. Attachment A-Project Specs Division 5 Section B.1.h specifies furnishing and installing marker balls. Are these required and for what span will they be required?

Answer 8. Furnishing and installing marker balls are addressed in Amendment 001.

File details come from the government source that posted it. Updated .