Amendment_Questions_and_Answers_-_6-3-14.pdf
PDF 36 KB Posted
- Attached to
- Blythe-Headgate Rock T-Line Reroute
- Solicitation number
- DE-SOL-0006920
About this file
Amendment 001 Questions and Answers
View the file
Other files
Show all 23
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation DE-SOL-0006920 Amendment 001
Spec. No. 818
Blythe-Headgate Rock 161-kV Transmission Line Reroute
Inquiry received on June 03, 2014
Question 1. I understand we are permitted to cut the wood poles slated for removal (49/4 – 50/2).
Could you clarify the depth that the poles and guys are to be cut in relation to grade?
Answer 1. Amendment 001 amends paragraph A.1.d. in Division 2, clarifies that poles for structures 49/4, 49/5, 50/1 and 50/2 be removed by cutting off the poles at ground level.
Paragraph A.2.b. states that poles for structures 49/6 and 49/7 and guy anchors for structure 49/7 shall be cut off at ground level.
Question 2. For the purpose of setting the direct burry poles, are we allowed to use screw type temporary anchors at those locations to hold the poles in place prior to pouring concrete? The intent would be to later remove them.
Answer 2. The contractor shall comply with the Standards for structure erection. (See Standard 1, paragraph 1.4.8 and Standard 5, paragraph 5.1.16 3.(3) as a minimum.)
Question 3. The section of the supplied document Division 1; part G is very vague.
a. What are the restrictions and guidelines for clearing the “right of way” (the thick cedar) between structures 49/4, 49/5 and 49/6? Are there environmental restrictions that prohibit traditional clearing of the right of way?
Answer 3.a. See Division 13 - Environmental Quality Protection for requirements and also Standard 2, Section 2.4 - Clearing for Transmission Line Right-Of-Ways and Access Roads.
b. Can you verify that the existing road is to be used and not cleared for access to the existing structures 49/4 & 49/5.
Answer 3.b. See Standard 1, Section 1.3 for Rights-of-way. This Standard explains the Access to the Work and Haul Routes. Also, Standard 2, Section 2.4 provides information on clearing to provide access.
c. Can traditional methods be used to provide access to the new structures 49/6, 49/7 & 49/8?
Answer 3.c. Yes, remaining on Western's ROW. See Standard 1, Section 1.3 for Rights-of-way. This Standard explains the Access to the Work and Haul Routes. Also, Standard 2, Section 2.4 provides information on clearing to provide access.
Solicitation DE-SOL-0006920 Amendment 001
Question 4. Will the clearing of this right of way be performed by someone else?
Answer 4. No, see Standard 1, Section 1.3 for Local Conditions and Standard 2, Section 2.4 for Clearing for Transmission Line Right-of-Ways and Access Roads.
Question 5. Are there any wild life restrictions prohibiting hours of work or areas worked.
Answer 5. Division 1 does not contain any wild life restriction prohibiting hours of work or areas worked.
Division 13 has information on dates and activities in the Area of Special Cultural Concern and elsewhere that shall be adhered to.
Question 6. Are the permits that are required to be obtained for the two road crossings (Rt. 95) are the burden of the contractor?
Answer 6. Yes, see FAR Clause 52.236-7 Permits and Responsibilities.
Question 7. For clarification, for the restricted areas on the existing line, they will be clearly marked and can only be accessed by foot traffic?
Answer 7. Yes, see Divisions 2 and 13.
File details come from the government source that posted it. Updated .