Q&A_6_20-17.docx
DOCX document 15 KB Posted
- Attached to
- Road Maintenance - Apalachicola NF
- Solicitation number
- AG-4283-S-17-0007
About this file
Questions and Answers
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sign-In_Sheet.pdf | ||
| Pre_proposal_Powerpoint.pptx | PPTX presentation | |
| A1_PWS.pdf | ||
| A8_Exhibits.pdf | ||
| A6.1FL217.txt | TXT text file | |
| A6.2FL235.txt | TXT text file | |
| A3_Wakulla_Road_Maintenance_Tracking.pdf | ||
| A2_Work_Order.pdf | ||
| A7_QASP.pdf | ||
| A5.2FL185.txt | TXT text file | |
| Solicitation_AG4283S170007.doc.pdf | ||
| SF1449.pdf | ||
| A5.1FL197.txt | TXT text file | |
| A4_Apalachicola_Road_Maintenance_Tracking.pdf |
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
U.S. Forest Service Pre-Proposal Conference
AG-4283-S-17-0007
Apalachicola National Forest Road Maintenance IDIQ Task Order Contract June 14, 2017
Questions and Answers
1) Question: Does the contract include the property west of Clarksville?
Answer: Yes
2) Question: What time of year is mowing done?
Answer: Primarily late Fall and Winter (dormant season)
3) Question: How many years is contract bid good for?
Answer: 24 months
4) Question: Dates contract starts and stops.
Answer: Upon contract award (approximately August 1, 2017)
5) Question: What maps or visual aids are available?
Answer: FS has old maps that will possibly be given out upon task order award or new ones are available for sale at the Crawfordville office, FS website also has maps for download.
6) Question: Is the funding available?
Answer: Funding will not be cited on contract but obligated on the task order. FY17 funds are available.
7) Question: Are storm events that created downed trees or washouts an extra.
Answer: It would be considered a separate event.
8) Question: Are the sand pits equipped with machinery to load trucks?
Answer: No.
9) Question: Does this contract have a “contract manpower reporting” requirement?
Answer: No.
10) Question: How is determination made as to what roads get only graded versus disc and grade, etc?
Answer: Depends on the condition of the road, how much grass, pine straw, etc.
11) Question: On brush removal, is this per hour on employee or equipment use or other?
Answer: Pricing unit is hours of work to complete the task from start to completion – excluding downtime.
12) Question: Generally speaking, how far is the haul for government supplied material?
Answer: Depends on location of the pit and varies per job. The corner to corner distance of the Forest is 50 miles.
13) Questions: Can all culvert and pipe installation be scheduled with CO to be done consecutively, in order to move in installation crew, do them all and move out?
Answer: No.
| 14) | Question: When a road closure is necessary, does the government supply and install the signs that you mentioned in meeting? |
| Answer: We only supplement required signage. |
| 15) | Question: Can equipment be staged at the FS? |
| Answer: Yes, from county to county within Forest Boundary but if it is taken outside the Forest Boundary, equipment will have to be re-inspected. |
| 16) | Question: Is the 48 hours response time set in stone? |
| Answer: Yes, but will work with the contractor depending on the situation. |
| 17) | Question: Seasonal concerns, for example, hunting, mowing, wildlife while working? |
| Answer: The COR will instruct the contractor accordingly. |
| 18) | Question: Mobilization? |
| Answer: Corner to corner is 50 miles. The FS will try to plan work orders together instead of zig zagging across the Forest to make the best use of the current mobilization. |
| 19) | Question: What is the minimum amount of each task order? |
| Answer: Minimum order amount per task order is $1,000.00 and the maximum order is $1,000,000.00. |
| 20) | Question: Business proposal instruction for Volume 2 – what does remain open for 120 mean? |
| Answer: The firm fixed bid price will remain valid for 120 days so award can be made without getting revised prices. |
| 21) | Question: Does OSHA qualifications and certifications look good for selection or award of the contract or a contractor’s resume? |
| Answer: It is not a requirement of the contract but if you have those qualification, write them down. |
| 22) | Question: Can a contractor use/rent FS equipment within regulations? |
| Answer: No. |
23) Questions: Clarify Section 1.15.
Answer: Protection of “improvements’ from damage includes, as examples but not limited to, drainage structures, bridge decks, signs and culvert markers.
File details come from the government source that posted it. Updated .