SF30 36C25724Q0042 0001.pdf

PDF 813 KB Posted

Attached to
J041--Technical Questions-Repair Cooling Towers
Solicitation number
36C25724Q0042
Issued by

About this file

This document contains answers to technical questions regarding solicitation number 36C25724Q0042 for repair of two cooling towers at a Veterans Affairs medical center. The scope of work involves replacing major components, including fan assemblies, motors, gearboxes, and variable frequency drives, with retrofit kits from Baltimore Air Coil. Structural repairs are also required for tower supports and fill assemblies. Offerors must visit the site to inspect the towers and available documentation. The repair work will be conducted while one tower is down at a time to maintain operations. The response due date was extended to November 22, 2023 at 4:00 PM Central Time.

View the file

Other files

File Type Posted
36C25724Q0042 0001_1.docx DOCX document
RFQ 36C25724Q0042.pdf PDF
Service Contract Act WD_2015-5227 rv 20_ 7-18-2023.pdf PDF
36C25724Q0042_1.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

5. PROJECT NUMBER (if applicable)

CODE 7. ADMINISTERED BY

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

CODE

6. ISSUED BY

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NUMBER 3. EFFECTIVE DATE

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

9B. DATED

PAGE OF PAGES

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED

BPA NO. 1. CONTRACT ID CODE

FACILITY CODE CODE

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

E. IMPORTANT:

is extended,

(a) By completing Items 8 and 15, and returning __________ copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY is not extended.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA

(REV. 11/2016)

is required to sign this document and return ___________ copies to the issuing office. is not, A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

15C. DATE SIGNED

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER

Contractor

16C. DATE SIGNED

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION

16B. UNITED STATES OF AMERICA

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

STANDARD FORM 30 PREVIOUS EDITION NOT USABLE

Prescribed by GSA - FAR (48 CFR) 53.243

(Type or print) (Type or print)

(Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

(Number, street, county, State and ZIP Code)

(If other than Item 6)

(Specify type of modification and authority)

(such as changes in paying office, appropriation date, etc.)

(If required)

(SEE ITEM 11)

(SEE ITEM 13)

(X)

CHECK

ONE

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS,

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

1 4

549-24-1-5088-0001

36C257

Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 17 Central Texas Veterans HCS 1901 Veterans Memorial Dr. Building #171

36C257

Department of Veterans Affairs Network Contracting Office 17 Central Texas Veterans HCS 1901 Veterans Memorial Dr. Building 171 Temple, TX 76504

To all Offerors/Bidders 36C25724Q0042

10-25-2023 X

X X

November 22, 2023, 4PM CST.

The purpose of this amendment is to incorporate the following changes:

1. Provide the answers to the technical questions received.

2. Extend the offeror due date to November 22, 2023, 4PM CST.

11-14-2023

Technical Questions | 36C25724Q0042 | Repair Cooling Towers

1. Can you please provide a serial number for the tower? The SOW has a model number, but we’d need a serial number to be able to quote the parts.

Answer: CT1: SER#U065958701 / CT2: SER#U065958702

2. Are bidders to replace fan assembly #1 or provide 1 new fan blade? Please reference page 5 section C.

Answer: Fan Assembly Is Included With The Enduradrive Retrofit Kit. Go To Baltimore Air Coil (Bac) Website Pull Up Enduradrvie Retrofit Kit.

3. Are we to dispose/abate of any asbestos, lead, mold, or other hazardous material as part of this project? If so, provide appropriate hazardous material site survey report.

Answer: No Abestos, Or Lead At Towers.

4. What will the ICRA level be for this project?

Answer: 1, Towers Are Outside.

5. Are there any required/proprietary subcontractors the general contractor is to hire associated with this project?

Answer: Yes, Authorized Bac Representative .

6. Will all work associated with this project able to be performed during regular working hours?

Answer: Yes.

7. It is our understanding that the Solicitation is a negotiated Bid (RFQ) design-bid-build project with the Government's AE being responsible for the design portion (providing a full and complete set of Specifications and Plans) and the successful offeror being responsible for bidding and building the project based on the Specifications and Plans provided by the Government's AE. Put another way, the successful offeror will not be required to perform any design-build services as part of the contract - correct?

Answer: This Is A Retrofit And Repair. Not A Build.

8. Are there any drawings associated with the project? If so, can they be uploaded to sam.gov?

Answer: Submittal Data When Towers Were Installed Is Available Onsite.

9. If drawings are available, will a second site visit be allowed for comparison to the drawings?

Answer: Site Visit Was Conducted On 10/31/23.

10. Is a structural engineer needed for the SOW?

Answer: No. This Is A Bac Retrofit Kit

11. Will there be an electrical plan showing appropriate electrical pathways and schedules?

Answer: Original Drawings Are Available Onsite. This Is A Retrofit. The Tower Power Is Already There. The Old VFDs Power Is Already There. Filtration System Was Removed When Current Towers Were Installed. Wiring Is Still In Place 480V.

12. Is there any concrete work to be associated with the project?

Answer: Yes. A New Pad For One VFD And Probably Some Patchwork At The Cooling Towers. This Is The Contractor’s Responsibility.

13. Are there any specs for the project? If so, please provide.

Answer: See Sow. Bac Will Have The Specs On The Enduradrive Retrofit Kit For The Specific Tower Model

14. Should any lift plans or line freeze be expected within the project? If so, please provide the allowed lift plans, such as crane, helicopter, etc. and number of line freeze’s to be expected.

Answer: Any Required Equipment Is The Contractor’s Responsibility. No Line Freeze.

15. SOW describes the need for structural repairs. Is this referring to just replacing equipment supports with the Enduradrive kit, or is there some sort of structural damage to the actual cooling Tower?

Answer: Some Repair Is Needed On The Supports For The Fill And Damage On Fan Stack.

16. Are the Towers ground level?

Answer: Yes, However Motor And Gearbox Is Suspended On Beam At The Tower Stack.

17. Is a crane able to pull up next to towers?

Answer: Yes.

18. SOW stated crane included. Does this mean the contractor will have access to a VA crane for use on the job?

Answer: No Crane Is Included; Contractor Is Responsible For Everything Involving The Crane.

19. Endurodrive Retrofit kit needs an accurate ser#. Can I have the Ser# verified and given to me for the towers?

Answer: See Answer #1.

20. Will they both be down so we can work on both at one time?

Answer: No. Fix #1 First Then We Will Take Down #2.

21. Is there presently a filtration system serving the cooling tower?

Answer: No, See #11.

22. What is voltage and a paucity of the new 10 Hp pump. What is beaker size or disconnect to be utilized. Are breaker or disconnect existing or to be included in the scope?

Answer: We Don’t Have Specs On Pump, See Existing Pumps That Are Being Installed On The New Towers #3-8 Under Another Contract. Yes, Everything Is To Be Included To Get Towers And Filtration System Operational.

23. Please provide photos of the towers, if possible.

Answer: Site Visit Was Conducted On 10/31/23.

File details come from the government source that posted it. Updated .