B08_140P5124Q0015_Attach_0008_Q_A_SEMO_Replace_Security_Fence___Gate_0002.pdf

PDF 457 KB Posted

Attached to
Replace Equipment - Replace Security Fence and Gat
Solicitation number
140P5124Q0015
Issued by

About this file

This document is an amendment to a Request for Proposal (RFP) for the replacement of a security fence and gate at the Selma to Montgomery National Historic Trail. The key details are:

The RFP, #140P5124Q0015, is for the installation of a new fence and entrance gate to better secure the Lowndes Interpretive Center Maintenance Shop, including the removal and disposal of the existing fence and gate. The new fence must have 8-foot panels with 3/4-inch, 16-gauge pickets, but fully welded panels are not required. The gate must be electric chain-operated with a remote and hard-wired opener, and include a keypad, 4 remotes, and a backup battery. No temporary security is required during construction, but the site must be secure from burglary attempts after installation. The contractor is responsible for obtaining all necessary local and federal permits. No specific environmental or cultural resource concerns were identified, and vegetation removal debris must be removed from the site. The government will allow a dumpster on site and will provide on-site training on the gate operation, but written instructions are also acceptable. The contractor is responsible for all taxes on the materials.

View the file

Other files

Show all 11

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 0002; RFP #140P5124Q0015 Attachment 0008

Selma to Montgomery National Historic Trail

Replace Security Fence & Gate Solicitation # 140P5124Q0015

Questions and Answers

Question 1. Is there a diagram of where the fence will be going?

Answer: There is no diagram being offered.

Question 2. Do you know what type of operator is needed for the sliding gate?

Answer: Electric chain operated gate with remote and hard-wired opener

Question 3. If there is no diagram can you tell me how many times the fence stops and turns?

Answer: There is no diagram, but the fence stops and turns four times.

.Question 4. Is there a picture of the style of fence required?

Answer: See attached at the end of page III.

Question 5. At the site visit it was stated that we could connect power to the gate at the existing lights. Does the light closest to the gate have power continuously, or is it connected to a photo sensor that controls all of the lights together as a group?

Answer: The lights are on a photocell to come on and off. However, the light pole has a junction box at the foot of the pole to receive power at 110 volts. An electrician can get power to operate the gate without affecting the light system. The other option is to run power from the maintenance shop to the gate location of approximately115 feet.

Question 6. What are the specific security requirements for the gate operators? Should they be Class II or Class III? Are there higher security requirements that need to be met?

Answer: Class II is all that is needed.

Question 7. Does the gate operator setup need to include features such as keypads, exit devices, remotes, and battery backup? Are there any other required features? Can you confirm if a keypad is to be installed would bollards need to be in place.

Answer: Backup battery, Keypads, 4 remotes. Yes, it would need bollards

Question 8. Are there any specific environmental or preservation guidelines for removing vegetation and debris from the site?

Are there any specific historical or cultural considerations we need to be aware of when working near the Selma to Montgomery National Historic Trail, such as specific protocols for handling native grasses for erosion prevention?

Answer: No cultural resource concerns, no reseeding will be needed. Vegetation removal of debris need to be removed from site

Question 9. What are the key times or events when minimizing disruptions is critical, and are there any special considerations for visitor safety?

Answer: No concerns with visitors' safety the fence will only be near NPS employees

Question 10. How secure does the site need to be during and after installation?

Are there specific security protocols or higher-level security requirements that must be adhered to? Would we need to provide temporary security during construction?

Answer: No temp security needed. After installation the site need to be secure from burglary attempts.

Question 11. Does the Government have any specific requirements for the automatic operating gate?

Answer: The gate will have to be dual power 110 volt and 12 volt dc. The gate will need a key pad and 4 remotes.

Question 12. Will the Government allow the placement of a dumpster on site for the disposal of vegetation and/or the existing fence?

Answer: Yes.

Question 13. Can the Government provide any information regarding permitting requirements?

Answer: Work permits for local work will have to be obtained through Lowndes County Probate office.

Question 14. Is the Government requiring the entry keypad to be on the driver’s side of the vehicle or can it be on the passenger’s side as long as remotes are provided?

Answer: Yes, driver’s side.

Question 15. Will the Government require any on-site training on the use of the automatic operating gate from the Contractor? Will written instructions suffice?

Answer: Yes, written instructions as well.

Question 16. Will the Government accept 8’ x 8’ panels with 3/4” 16 gauge pickets?

Answer: No.

Question 17. Is the Government requiring fully welded panels or rackable panels?

Answer:

Question 18. Will the materials be tax exempt?

Answer: The contractor is responsible for obtaining the materials which shall include local and federal taxes.

File details come from the government source that posted it. Updated .