Attachment_0006__Questions_and_Answers_0001.pdf
PDF 63 KB Posted
- Solicitation number
- 140P5123R0001
About this file
This document contains questions and answers related to solicitation number 140P5123R0001 for replacement of the cooling tower and condenser water pumps at Tuskegee Airman National Historic Site in Tuskegee, Alabama. The solicitation is seeking replacement of existing cooling tower and condenser water pumps. It does not require any control system upgrades. Temporary cooling or heating will be needed during equipment replacement. There is no existing fire suppression or controls contractor. Bidders can propose alternate enhancements and pricing separately. The NAICS code is 236220 for commercial and institutional building construction. No liquidated damages are included. The prime contractor must self-perform 30% of the work.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Sol_140P5123R0001_Amd_0001.pdf | ||
| Attachment_0004__Price_Schedule_.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| Sol_140P5123R0001.pdf | ||
| Attachment_0003__Wage_Determination.pdf | ||
| Attachment_0002__Drawings.pdf | ||
| Attachment_0005__Past_Performance_Questionnaire.pdf | ||
| Attachment_0001__Specifications.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Replacement of the Cooling Tower and Condenser Water Pumps at Tuskegee Airman National Historic Site, Tuskegee, Alabama
Questions and Answers for Solicitation 140P5123R0001
Question 1:
Are any control system upgrades desired for the contract?
Answer: No, see Statement of Work for work covered by contract documents.
Question 2:
Who is the current control system contractor?
Answer: No current control system contractor.
Question 3:
Will the facility require temporary cooling/heating while equipment is being replaced?
Answer: Yes.
Question 4:
Is there an existing fire suppression system contractor servicing the system? If yes, can you provide POC?
Answer: No existing fire suppression system contractor.
Question 5:
To minimize project duration, can the prime contractor and sub‐contractor work 10‐hour shifts during weekdays?
Answer: No, the COR must be on site during project duration.
Question 6:
For the 30% of min. requirement for the prime to self‐perform, is that calculated by “dollars” sub‐contracted or “man‐hours “subcontracted?
Answer: To assure adequate interest in and supervision of all work involved, the contractor shall be required to perform a significant part of the contract work with its own forces, see FAR Clause 52.236‐1 Performance of Work by the Contractor.
Question 7:
On the Solicitation document (Sol_140P5123R0001, Pg 3 of 118), the NAICS code is listed as 236220 and on sam.gov the contract is listed under 238220. Can this be clarified?
Answer: The NAICS is 236220, Commercial and Institution Building Construction.
Question 8:
What are the liquidated damages per day for the contract?
Answer: The solicitation does not contain liquidated damage provisions.
Question 9:
Can the contractor submit alternate enhancement suggestions and associated price proposals?
Answer: The contractor shall provide all requirements IAW solicitation. Yes, alternate suggestions, control system upgrades and associated price proposals can also be included separately.
Question 10
Is there a controls contractor in place already?
Answer: No
Question 11
What type of control system is used?
Answer: Circon Systems
End of Question and Answers
File details come from the government source that posted it. Updated .