12805B23R0016 Questions and Answers Final.pdf
PDF 186 KB Posted
- Attached to
- Clay Center Shade Structures Phase II
- Solicitation number
- 12805B23R0016
About this file
This document contains questions and answers related to solicitation number 12805B23R0016 for shade structures at the Clay Center located in Kansas. The solicitation involves the construction of several metal buildings and shade structures across multiple locations. Key details include an extended overall construction period to allow work to be completed in either July/August 2023 or July/August 2024, confirmation that all materials must meet Buy America requirements, and clarification of locations and removals required for some of the structures. The bid due date was also extended to March 28, 2023. The solicitation is seeking these shade structures and buildings from contractors and involves the Department of Agriculture Agricultural Research Service Field Research Implementation and Information Delivery Plains Area as the contracting agency.
View the file
Other files
Show all 15
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
12805B23R0016 Clay Center Shade Structure Phase II Submitted Questions & Answers Page 1 of 3
General Questions:
1. Can you tell me if the same information can be put in #10 on the technical past performance, as what is requested in the Pre-Award Survey for past performance references?
PDF pages 43 and 44 of solicitation?
Answer: Yes, however note the references provided under Item #10 must the specific requirements listed in a, b, and c. Note: Item #10 requires references specific to metal buildings, shade cloth etc. with specific timelines and the Pre-Award survey form request reference with same or similar work.
2. Work sites access. I believe it was understood that the feedlot pens are to be available for work in the pens from July 1 to Sept. 1. I also wanted to confirm from an earlier email that the hoop shed on site work at Location 18 is to be July 1 to Sept. 20.
Answer: See Alternate 4 in section C – work is allowed to occur between 1 July and 15 September.
3. Please confirm all materials for this project are required to follow the “Buy America Statute”.
Answer: Yes
4. Please confirm the construction period of performance for each CLIN is correct as listed in the project documents.
Answer: The overall construction period has been extended by about a year to allow for work in the base bid and alternate 4 to be done in July/Aug 2023 or July/Aug 2024.
5. Please confirm the existing fencing at Site 46 (CLIN 004 / ALT 3) is to be removed for the new building and not to be replaced under the new metal building.
Answer: Per reference note 3 on sheet A104 any fencing that is removed for construction must be replaced with new fencing.
6. Please confirm the exact location for Site 18’s (CLIN 005 / ALT 4) new building.
The drawings do not have the existing building at the site noted or any visible landmarks. The only marker noted is a waterline and misc. fencing. No specific location given that can be determined by existing conditions shown.
Answer: Per the notes and dimensions on the plans, the north edge of the building should be located 40’ south of the north fence line. The building should be centered in the east-west direction within the pen. See answer to question 10.
7. CLIN 0002 (ALT 1), CLIN 0006 (ALT 5), and CLIN 0007 (ALT 6) all state “provide 4 portable structures Provide 4 portable shade structures (shown on sheet A109)”.
Please provide locations for these “portable shade structures” to be delivered and if they are required to be erected in the locations they are to be delivered.
Answer: Alternate 1 structures to be delivered to location 29; Alternate 5 structures to be delivered to location 14; and Alternate 6 structures to be delivered to location 29.
8. I am on the hunt for a bidders list or a plan holders list for this project. Can you please point me in the right direction to obtain this?
Answer: Pre-Proposal Conference and Site Visit attendance sheet shall be posted to SAM with submitted questions and answers.
8. Will the USDA extend the POP due to long lead material delivery delay?
Answer: The bid date is being extended to March 28, 2023
Submitted Questions & Answers Page 2 of 3
9. Does the USDA have a preferred manufacturer for the structural steel?
Answer: No preferred manufacturer. Manufacturer must meet qualification requirements listed in specifications.
10. Will the USDA please identify the proposed layout of Location 18 in the aerial below?
Answer: Red box in image above indicates the area shown on the Location 18 plans.
11. Will the USDA please identify the location of the existing utility line relative to what’s shown on the plans, sheet A107 detail #2?
Answer: The existing utility line is a water service line that generally runs east-west in line with the existing waterer within the pen. Location of line was determined from USDA utility maps. Contractor should field verify water line location.
12. Will the USDA please identify the removals, not shown on the drawings, at the locations of the proposed cantilever shade structures at location 12 in aerial below?
Submitted Questions & Answers Page 3 of 3
Answer: The Contractor shall remove the fencing in line with the columns of the “Location 12 – East Structure” and “Location 12 – North Structure” between the north and south columns of each structure. The Contractor shall construct new 7 bar heavy fencing along the column line where existing fencing was removed.
13. Will the USDA consider a proposal due date extension of Friday, 3/24?
Answer: The bid date is being extended to March 28, 2023
13. Specifications says Premium eaves both sides but the drawing shows standard eaves both sides. Which takes precedent, the specifications or the drawings?
Answer: The specifications take precedent. Provide premium eaves as listed in the specifications.
13. • Drawing shows Trusses set 10’ on center. The standard for the brand of building this spec. is based on is 16’ on-center which will engineer for the wind and snow loads of this location. Will the USDA consider approving, stamped engineered shop drawings / specification at the 16” on-center?
Answer: 16 ft on center trusses will be allowed if the contractor provides engineer approved shop drawings which support the required loads.
File details come from the government source that posted it. Updated .