RFI 2.docx
DOCX document 31 KB Posted
- Attached to
- Main Building Chemical Wing Roof Replacement
- Solicitation number
- 12305b22R0009
About this file
This document contains a request for proposals (RFP) from the United States Department of Agriculture (USDA) Agricultural Research Service (ARS) for roof repairs and replacement at the Eastern Regional Research Center (ERRC) facility. Key details include: the scope of work involves repairs to existing rafters and roof decking, replacement of the existing roof membrane and associated flashing and roof accessories, and installation of penthouse metal wall panels; the solicitation number is 12305B22R0009; the requirement is set aside for woman-owned small businesses with a size standard of $16.5 million; the NAICS code is 238160 for roofing contractors; the magnitude of construction is between $1-5 million; the period of performance is 60 days from notice to proceed; bid, payment, and performance bonds are required; the pre-proposal site visit date is July 19, 2022; the question deadline is July 5, 2022; and Siemens is the incumbent HVAC contractor.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
United States Department of Agriculture
Research, Education and Economics Agricultural Research Service
July 11, 2022
IN REPLY
REFER TO: Solicitation: 12305B22R0009 ERRC Main Building Roof Repairs
Questions and Answers #2
1. Lightning protection- Is it the expectation of the GOV that the existing lighting protection is to be reused/salvaged? Answer: Yes, the existing lightening protection system is to be reused/salvaged to the greatest extent possible.
2. Lightning protection- What is the As-built tallest point of Work Zone 1, 2 & 3. This matters because Lightning protection codes differ over 70ft and are different under 70ft? Answer: The tallest point is under 70ft.
3. Lightning protection- Will machined conical heads be required for lightning protection that is exposed to human impalement hazard at ground level Answer: Yes, machined conical heads will be required at locations exposed to human impalement hazard.
4. Lightning Protection- Will code compliant aluminum LPS wire be allowed or is copper required? Answer: Yes, code compliant aluminum will be allowed.
5. Roofing Phasing- If work zone 2 or 3 is awarded will it be awarded while contractor is mobilized onsite. IE will the contractor need to factor in separate mobilizations. Answer: Every attempt will be made to award work Zones 2 and 3 while contractor is onsite. However, it is recommended that Contractor include a separate line item identifying remobilization costs for each additional work zone if the additional work is not awarded while the Contractor is onsite.
6. Roofing Footprint- Will a portion of the interior building area be allotted to the contractor during construction for material and waste staging. Answer: Contractor is to assume that material and waste staging will take place outside of the building.
7. Roofing substrate- Is there an assumed quantity per work zone for substrate replacement? Answer: 500LF of 2.5’ x 6’ Timber Deck at each work zone
8. Contracting-Please confirm that this is restricted to WOSB? Answer: Yes confirmed.
9. Roofing Environmental- What is the likely hood of encountering asbestos-based material on the building managers known historical data? Answer: Limited Asbestos Report and Lead Paint Investigation attached.
10. Roofing Work schedule- Given weather concerns will weekends be available to the contractor to work? Considering a 60 Day Pop no weekend work may hurt protection. Answer: Weekend work would have to be coordinated with the Location Manager at the time of Contract Award; POP can be extended.
11. Roofing Work Schedule- 60 Days considering weather is a tight POP will USDA consider extending 10-30 days? Answer: Yes, POP could be extended an additional thirty (30) days.
12. Can the attic space be used to store items to be removed and reinstalled? Answer: Yes, attic space can be used to store items to be removed and installed provided no concentrated loads are created.
13. 75419/2.1.1 the spec calls for .072 inch reinforced pvc and the drawings call for 60 mil. Which is correct? Answer: Specifications take precedence over drawings.
14. The roof details call for a fluid applied air barrier. Can a spec be provided? Answer: UFGS for fluid applied air barrier is attached.
15. Can an additional site visit be scheduled? Some our subcontractors would need to see the building again in order to disseminate information and provide the best value to the client, could the due date be extended by 1 week? Answer: Additional site visit is scheduled for Tuesday July 19th, 2002, 9am.
Eastern Regional Research Center (ERRC) 600 Mermaid Lane Wyndmoor, PA 19038
POC to confirm attendance is Neil Goldberg neil.goldberg@usda.gov.
No additional RFI’s will be considered for this requirement.
16. Can you provide the existing HVAC controls vendor or please assist me in where to find this information? USDA Answer: Siemens is the HVAC Contractor. The location’s Account Manager is Mike Hamill. He can be reached at 215-421-7561 or michael.hamill@siemens.com
Northeast Area Director’s Office 10300 Baltimore Avenue Building 003, Room 223 Beltsville, Maryland 20705-2350 USDA is an Equal Opportunity Provider and Employer image1.png
File details come from the government source that posted it. Updated .