19R0009_Solicitation_Questions.pdf
PDF 129 KB Posted
- Attached to
- Personnel Recovery Services
- Solicitation number
- W91QEX-19-R-0009
About this file
This document contains questions and answers related to solicitation number W91QEX-19-R-0009 for Personnel Recovery Services. The Army Contracting Command - USSOUTHCOM Headquarters is seeking proposals for a firm fixed price purchase order to provide subject matter expertise on all aspects of Personnel Recovery to its branches. Services include application of US doctrine on personnel recovery and hostage prevention, compliance with related directives, training and exercises, and response to isolating incidents for security cooperation offices and country teams. The base period is eleven months with four optional twelve-month periods. Offerors should submit resumes in Volume 1 and past performance in Volume 2.
Questions and Answers for W91QEX-19-R-0009
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
SOLICITATION W91QEX-19-R-0009
Personnel Recovery Services
QUESTIONS AND ANSWERS
30 OCTOBER 2019
Note: FBO is moving to beta.SAM.gov starting on November 8, 2019. To ensure vendors have no gaps in functionality or performance, read the Contractor Quick Start Guide. For current Federal users, you can now migrate your FBO.gov roles to beta.SAM.gov. For more information, please read the Federal User Transition Quick Start Guide.
Question 1: As the current requirements read for both Subfactor 1 and Subfactor 2, are resumes required in each of the Subfactors 1 and 2?
Answer: Resumes are required for Subfactor 1 (Resumes). The Offeror (aka Company) will need to address and demonstrate the experience required in Subfactor 2 (Experience).
Question 2: If resumes are not required in both Subfactors 1 and 2, could the Government please update the requirements to read as just one of the Subfactors?
Answer: Please see the answer to Question 1.
Question 3: Could the Government please specify that references to Personnel Recovery Coordinators and references to Personnel Recovery SMEs are references to the same position?
Answer: Personnel Recovery Coordinators are the same as Personnel Recovery Subject Matter Experts (SME). Please see the change highlighted in the Solicitation.
Question 4: If they are not the same references, could the Government please differentiate and specify the qualification requirements for both Coordinators and separately to SMEs?
https://beta.sam.gov/ http://falextracts.s3.amazonaws.com/Documentation/Federal%20Hierarchy/QSG%20Opportunities%20Part%204%20of%204%20-%20Contractors.pdf http://falextracts.s3.amazonaws.com/Documentation/Federal%20Hierarchy/QSG%20Opportunities%20Part%204%20of%204%20-%20Contractors.pdf https://beta.sam.gov/ http://falextracts.s3.amazonaws.com/Documentation/Federal%20Hierarchy/FBO%20Transition%20Quick%20Start%20Guide%20%284%29%20%281%29.pdf http://falextracts.s3.amazonaws.com/Documentation/Federal%20Hierarchy/FBO%20Transition%20Quick%20Start%20Guide%20%284%29%20%281%29.pdf
Answer: Please see the answer to Question 3.
Question 5: Could the Government please specify whether they mean the company, or the proposed personnel are required to have experience in DOD PR operations in the SOUTHCOM AOR?
Answer: The Offeror (aka Company) will need to address and demonstrate the experience required in Subfactor 2.
Question 6: Can the Government further explain what is expected for this section? How is it different from what is to be provided for Subfactor 1:
Resumes? Is the 3 years of experience meant to represent company/program experience or the experience of key personnel?
Answer: Please see the answer to Question 1.
Question 7: What specifically is the bidder to provide for this proposal volume?
Are we only submitting PPQs or does the Government expect a write-up for each program? Is the bidder to submit the PPQ as it was provided to the customer or does the Government expect the bidder to retrieve the completed PPQ from the customer and submit it with our proposal?
Answer: Please refer to page 59 of the solicitation, Section B. Volume2/Factor 2 – Past Performance
Question 8: Does the DOD provide the response assets and transport for PR missions during the Response component?
Answer: Assets and transport during a recovery event will be dictated by the situation.
DOD may provide the assets, but there may also be use of other government agencies or partner nation assets to assist.
Question 9: Is the contractor just providing command and control during PR responses or are they inserting to conduct the PR operation?
Answer: The Offeror (aka Company) provides command and control during PR responses.
Question 10: Is this contract being awarded in full under the Firm Fixed Price, or require monthly/quarterly invoicing?
Answer: Please see page 18 of the solicitation (Type of Contract) as this will be a Firm Fixed Price Contract. Invoicing will be in accordance to the awarded company policy and procedures.
Question 11: Are we to assume the (estimated) 7,680 hours per year is for three positions? (One Senior Site Representative and Two Personnel Recovery Coordinators – totaling 2,560 annual hours each).
Answer: These numbers are provided for information only. They are estimates only and are based on historical data. This is a performance based requirement as each perspective company shall provide the requisite number of resources to perform services accordingly.
Question 12: Will the Government please specify if Resumes/Certs are to be included in Volume 1, as stated elsewhere in the proposal, or Volume 2.”
Answer: Please see Page 55 for Volume 1 does include resumes and the pages are excluded in the calculation of the maximum number of pages.
File details come from the government source that posted it. Updated .