A21_FBO_CSS_Q&A_(3).docx

DOCX document 15 KB Posted

Attached to
Security System Supplies w. Installation
Solicitation number
W912HQ19Q0001
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
A21_CSS_Attachment_ACEIT_Approved_Switches.docx DOCX document
A21_FBO_CSS_USACE_Finance_Center_Floor_Plan.pdf PDF
A21_Combined_Syn_Sol_SAP_Revision_1.docx DOCX document
A21_FBO_CSS_19Q0001.pdf PDF
A21_FBO_CSS_Q&A_(2).docx DOCX document
A21_FBO_CSS_Q&A_(2).docx DOCX document
A21_Attachment_Blank_5512_ACCESS_FORM_1.pdf PDF
USACE_Finance_Center_Floor_Plan.pdf PDF
Questions_and_Answers_1.docx DOCX document
A21_Combined_Syn_Sol_SAP.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. Would the Government allow “True panoramic IP cameras” (non-fisheye) to be substituted for the PTZ cameras? It was mentioned at the site visit that Government personnel will not be onsite 24/7.

Answer: True panoramic IP cameras may be substituted for the PTZ cameras.

2. Can we reuse the existing network switch or will we need to provide a new switch? If a new switch is required, can the Government provide a list of approved network switches?

Answer: No existing network switch. If security system proposed requires a switch, a new switch is required. I understand the switch is needed in order to use IP cameras. A list of ACE-IT approved network switches has been attached. Again, this is a standalone system and cannot be connected to the internet.

3. Can we reuse the existing pathway for the new cable for the cameras?

Answer: Yes

4. How many card holders will be on the system?

Answer: 500 plus

5. The Government mentioned at the site visit that they wanted extra proximity cards for visitors. Approximately how extra cards are needed?

Answer: 200

6. Will the new system require integration between the CCTV and Access control systems?

Answer: Yes

7. Does the new Access control system need to be on the FICAM approved products list?

Answer: Yes

8. Will the Government accept a laptop for the access control workstation?

Answer: Yes. The laptop must be capable of running both systems. Additionally, two monitors with a minimum screen size of 32 inches is also required.

9. Can the Government confirm that the existing IDS system is functioning properly?

Answer: I believe all sensors and wiring to be fully functional.

10. Does the Government want Heaters and blowers for the outdoor cameras?

Answer: Yes

11. The SOW states that there are (2) Indoor CAC/PIN readers with door hardware and cabling. At the site visit we were told that there would only be (1) Indoor CAC/PIN reader with door hardware needed. Can the Government confirm that only (1) Indoor CAC/PIN reader with door hardware is needed for this project?

Answer: (2) indoor CAC/PIN readers with door hardware and cabling required - (1) for door 121a - (1) for door 121b.

12. Does the Government want the contractor to remove the existing hardware on the door in room 121A?

Answer: Yes, remove existing hardware.

13. Does the Government want a UPS provided as part of this project? If so, how much up time is necessary?

Answer: Yes, 30 Minute UPS required

14. It was mentioned at the site visit that the Government currently has 120 days of storage on the camera server. Can the Government provide the storage requirements for the CCTV system?

Answer: 120 days of storage required.

15. Can the Government provide the list of contractors that attended the site visit?

Answer: ProTec; JE Systems, Inc.; BDL Solutions, LLC; FireLake Construction, Inc.

16. What are the working hours for installation of the new system?

Answer: 0700 - 1600 Mon-Fri - Weekends available. Clean-up at end of each day for 1600 departure.

17. What are the requirements for recorded video for all cameras? It was stated at the site walk to be 120 days at 15 fps with a minimum 1.2MP resolution per camera, is this corrected?

Answer: The minimum requirement is 120 days of storage and 1080HD.

18. How many viewing/monitoring/enrollment station are required for the site?

Answer: (1) enrollment station located outside Head End Rm. (Rm 102E). (1) Viewing/Monitoring Station (to include monitors) located inside Head End Room (102E).

19. What is the temperature rating requirements for the cameras?

Answer: 0 degree cameras required.

20. It was stated at the site walk to place Intrusion Detection devices on an alarm/disarm schedule, is the corrected?

Answer: Yes, the system must be capable of arming and disarming at preset times, and provide alert if an event is detected for playback.

File details come from the government source that posted it.