W912HN20Q5021 Amendment 0001 RFIs .pdf

PDF 110 KB Posted

Attached to
Mobile Harbor Marine Lift Boat
Solicitation number
W912HN20Q5021
Issued by

About this file

This document contains responses to questions regarding a solicitation for a marine lift boat to support drilling operations in Mobile Harbor, Alabama. The selected contractor must provide a self-propelled lift vessel capable of operating in up to 50 feet of water to serve as a stable work platform for USACE drilling crews. The vessel must be fully manned and able to support drilling for an estimated 28 days, including potential weather delays. If optional CPT borings are executed, the period of performance could extend up to 39 days. In addition to the lift vessel, the contractor must supply a crew boat for transporting personnel and supplies to and from the vessel, a crane with a minimum 50,000-pound lifting capacity, adequate dock space for loading and unloading equipment, and deck space to accommodate a 20-foot drill string and drilling operations. The responses provide clarification on the use of land-based cranes and vehicle ramps, anticipated water depths and drilling depths, coordinate systems, mobilization timelines, and sequencing of standard penetration test and cone penetration test activities.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W912HN20Q5021 Amendment 0001 Request for Information (RFI)

1. Can a crane with a 50,000-pound lifting capacity be used to load and unload the drill rigs from the bulkhead at the port be a land-based crane?

Answer: The crane can be land based as long as it is capable of loading and unloading the drill rig and equipment.

2. On previous core drilling projects, using the wheel mounted CME 750 SPT drill rig, the operator preferred to drive the drill rig onto the lift boat instead of lifting it. If the bulkhead is adequate would driving the CME 750 rig and the Vertek CPT rig onto and off of the vessel be preferred?

Answer: Yes.

3. A contractor plans to have a set of 20-foot ramps engineered and fabricated to unload the CPT rig onto the island and to reload the CPT drill rig back onto the ship. Is this acceptable?

Answer: Yes, as long as the ramps can hold the weight of the drill rig which is in excess of 20 tons.

4. What is the anticipated max operating depth for the core drill locations?

Answer: Vessel must be capable of operating within 50-feet of water, the Anticipated water depth is 20- 30 feet.

5. The verbiage in paragraph 5 says that horizontal positioning will be in Alabama State Planes international feet, but the drill tables are in Latitude/Longitude. On previous core drill projects, we have always used Longitude/Latitude. Which will we be using on this project?

Answer: Alabama State Plane will be used on this project.

6. Considering the long trip from our home port, how many days will be given to mobilize to Mobile Bay and fully operational?

Answer: The selected offeror and Government will agree on a date of arrival. Adequate time will be allowed for mobilization to Mobile Harbor. It is understood it could take 1-3 weeks depending on offeror`s location of origin.

7. Will the SPT core drilling be done first and then the Option 1, CPT core-drilling?

Answer: The USACE would like all SPT’s to be completed first but this is subject to change based on funding and schedule.

8. How much remobilizing time from the STP rig to the CPT rig would be acceptable?

Answer: It should take no more than 2 full days to demobilize SPT Rig, unload SPT rig, load CPT rig and mobilize back to the CPT borings.

File details come from the government source that posted it. Updated .