W912ES-17-T-0088_Amendment_001_Question_and_Answers.pdf

PDF 456 KB Posted

Attached to
Concrete Coring and Testing - multiple Upper Mississippi River Locks
Solicitation number
W912ES-17-T-0088
Issued by

About this file

Amendment 1: Questions and Answers and organized site visit

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

W81G6771444908

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to add a question and answ er section to address questions w hich have been asked regarding the request for quotes. This amendment also establishes an organized site visit for Monday June 26, 2017 at 8:00 AM CST at Lock and Dam 4.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 6

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 22-Jun-2017

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912ES17T0088

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

15-Jun-2017

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

22-Jun-2017

CODE

CONTRACTING DIVISION

USACE - ST. PAUL

180 5TH STREET E SUITE 700

ST. PAUL MN 55101-1678

W912ES 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W912ES17T0088

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

The following have been added by reference:

52.237-1

The following have been added by full text:

QUESTIONS AND ANSWERS

Questions and Answers

1. Can you verify that the access to the core locations is limited to what can safely be transported across a narrow (3‐4 ft wide?) walkway/catwalk?

Answer: The top of the upper guide wall has a minimum clearance of 3.5 feet.

2. Will the USACE be selecting the core locations and assisting with subsurface utility (electrical conduits, etc.)/structural elements (any post tension units or rebar not to be cored) locations?

Answer: USACE personnel will be on‐site to assist the contractor with the coring location and or layout. Please refer to Table 1 listed in the scope of work for the location of cores needed at each site.

3. Are the cores located where special safety measures will be required like personal flotation devices to be warn, or are there adequate railing systems in place?

Answer: All cores taken will be vertical and along the upper guide wall at each site. The hand railing along the wall shall not be removed. Personal flotation devices can be worn but is not be required.

4. Will core segments less than 2 feet in length be acceptable to achieve the total depth of up to 8 feet.

Answer: The main objective of this project is to determine the interior condition of the upper guide wall. Internal cracking maybe present and therefore, it will be acceptable if core segments are less than 2 ft.

5. Will potable water be required for coring and making grout or can water be accessed from the river? ‐ if not, will potable water be available onsite?

Answer: On‐site potable water will be available to mix the non‐shrink grout.

6. Will electrical power be available for drilling/coring devices, and if so what are the estimated distances from power to core locations?

Answer: On‐site power sources located along the upper guide wall are limited. The contractor should account for suppling their own source of power.

7. Will there be a provision for additional grouting if a conduit or void is encountered beyond our control?

Answer: A non‐shrink grout shall be used to completely fill the core hole to the top of the wall. The non – shrink may need to be compacted within the hole to completely fill the hole.

8. Is the preferred method of coring to use single tube methods? If double tube is desired, will suitable access for a drill rig be available? I would prefer to use a drill rig and double tube coring as better samples will be obtained, but single tube may be more cost effective is access is an issue.

Answer: Minimum clearances along the upper guide wall may restrict the method of coring to be used. The contractor will be responsible for providing a drill rig if required.

9. The FBO ad leads one to believe there are only 25 cores, actually there are 50 with 10 cores at each location per the Table 1 in Item 13. Is this correct?

Answer: Please refer to Table 1 listed in the scope of work for the number of cores needed at each site.

10. Our Drilling and Field Services Division specializes in coring and difficult access drilling. Generally we are most interested in the access at each of the sites; from the Statement of Work we understand the coring would take place on the upper portion of the Guide Wall, is there any obstructions (handrail, installations, etc) that would need to be moved to access each hole?

Answer: All cores taken will be vertical and along the upper guide wall at each site. Any obstructions such as the hand railing along the wall shall not be removed.

11. Do you by chance have any photos of the site(s) to cored?

The attached pictures are from the upper guide wall at Lock and Dam No. 5.

Figure 1: Looking downstream at the river ward vertical surface of the upper guide wall at Lock and Dam No. 5.

Figure 2: Looking upstream at the top of the upper guide wall at Lock and Dam No. 5. Note: A minimum clearance between the hand rails of approximately 3.5 ft.

12. Could we use water from each site for coring or would we need to provide our own water? Likewise, are we required to capture drilling water used during coring?

Answer: River water can be used for coring.

The following have been modified:

NOTES TO QUOTER

PLEASE E-MAIL ALL QUESTIONS to John Riederer, Contract Specialist, John.P.Riederer@usace.army.mil at least two (2) business days prior to solicitation close to ensure response.

This solicitation is a Request for Quotes (RFQ) which will lead to the award of one (1) Firm-Fixed Price (FFP) contract.

This solicitation is a 100% Small Business Set-Aside.

NAICS: 541380

SBA Size Standard: $15 million

It is preferred that the quote is e-mailed to:

John Riederer, Contract Specialist, John.P.Riederer@usace.army.mil

The offeror may also submit the quote by mail / courier to the following:

USACE – ST PAUL

CONTRACTING DIVISION

ATTN: John Riederer

180 5TH STREET EAST, SUITE 700

ST. PAUL, MN 55101-1678

An organized Site Visit has been scheduled for Monday, June 26th at 8:00 AM CST.

Participants shall meet at:

Lock and Dam 4 Alma, WI

**Please notify Shamron Richardson at shamron.j.richardson@usace.army.mil with your intention to attend the site visit.

Quotes must be RECEIVED prior to the solicitation end date and time. Offerors are encouraged to check FBO.gov periodically during the solicitation period, for any amendments posted. Amendments must be acknowledged by offerors prior to the solicitation end.

OFFEROR SHALL BE REGISTERED IN SAM (System for Award Management) https://www.sam.gov to include the FAR and DFARS Reps and Certs sections with the NAICS code applicable to the solicitation. For assistance with SAM, contact information is below:

SAM by GSA Hours of Operation: Monday – Friday 8am to 8pm ET, U.S. Calls 866-606-8220, Service desk website: http://www.fsd.gov/

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .