15T0058-0002_Amendment_Final.pdf

PDF 37 KB Posted

Attached to
Boat Davit Crane for Benyaurd Vessel
Solicitation number
W912BU-15-T-0058
Issued by

About this file

Amendment 0002

View the file

Other files

File Type Posted
PIC_2.jpg JPG image
PIC_6.jpg JPG image
15T0058-0001_Amendment_Final.pdf PDF
Drawings.pdf PDF
15T0058_Solicitation.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to provide answ ers to questions, extend the offer due date, and changes to the Statement of Work.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 5

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 25-Nov-2015

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912BU-15-T-0058

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

09-Nov-2015

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

25-Nov-2015

CODE

US ARMY ENGINEER DISTRICT, PHILADELPHIA

POC: JUSTIN CHUNG

WANAMAKER BUILDING

100 PENN SQUARE EAST

PHILADELPHIA PA 19107-3390

W912BU 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W912BU-15-T-0058

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 30 - BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

The following have been added by full text:

AMENDMENT 0002

This amendment hereby modifies the following:

1. On page 4, paragraph C002 is hereby changed.

2. On page 4, paragraph C003 is hereby changed.

3. On page 6, paragraph C005 is hereby changed.

4. On page 8, paragraph C012 is hereby changed.

5. Offer due date is hereby extended to 22 December 2015 at 2:00PM EST.

6. Photos are hereby attached via Federal Business Opportunities posting attachment.

7. The Government has received questions concerning the solicitation and hereby provides answers to these questions.

Questions may be of general interest of all Offerors/Government. These questions may have been paraphrased or altered to represent several questions regarding the same subject and/or clarify and simplify the question(s). Questions and answers are issued to the Offerors for information purposes only.

Offeror must acknowledge receipt of this amendment by the date specified in the solicitation (or as amended) by signing block 15 below, by acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted or by separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE TO

ACKNOWLEDGE AMENDMENTS BY THE DATE AND TIME SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION

OF YOUR QUOTE.

All other terms and conditions remain the same.

Questions and Answers Question #1: We are working to provide RFQ for davit crane in question but can we please have a GA or photograph of the crane currently on the vessel?

Answer #1: Photos will be provided.

Question #2: Also what exactly is the davit going to handle and what certification is required?

Answer #2: 3500 lbs Utility skiff, general stores and maintenance parts. The crane will not lift the skiff with personnel on board the skiff. Certification required is API 2C. See Section C002 and C003.

Question #3: There is a New Deck Crane Foundation drawing (819-E330-01) referenced in the solicitation.

Would it be possible for us to obtain this drawing?

Answer #3: Drawings provided in amendment 0001.

Question #4: Our standard pedestal diameter for this size crane is only 24”, so we’d like to review before moving to the next larger size pedestal (30” diameter). We’d also like to see why it’s necessary to provide the pedestal in two pieces.

Answer #4: Minimum pedestal diameter of 26" is required in order for pedestal to land on structure below deck. The Pedestal shall be provided in two pieces in order to allow Contractor installed baffling inside the lower pedestal to be welded to the deck during installation and fabrication of the above deck foundation.

Question #5: For safety reasons, we would recommend against a free fall mode of operation on the hoist. We can provide an emergency hoist brake release function in the event of a loss of hydraulic power. Is this desired?

Answer #5: Specification Section C008 has been revised to delete the free fall requirement. Customer wants power down mode only for safety reasons.

Question #6: For safety reasons, we would recommend a maximum swing speed of 1.0 rpm. Is 1.5 rpm necessary for a certain operation?

Answer #6: Customer has requested a maximum swing speed of 1.5 RPM. Swing speed shall be variable.

Question #7: Does the crane require the API Spec 2C monogram be applied?

Answer #7: Yes, API Medallion is required. Solicitation Section C002 has been revised to reflect this.

Question #8: The requirement that the crane be “designed and built IAW API 2C 7th Edition.” (page 4, section

C002 of the solicitation) effectively makes it an offshore crane, and increases the dynamic factor to which it needs to be designed from 1.15 to 1.4, minimum. This will require increasing the size of the crane, and will increase the cost by a significant margin, in the neighborhood of 20%.

Answer #8: API 2C requirement is needed. The Operating Criteria has been revised for use with determining applicable API 2C requirements and design criteria. See Solicitation Section C003. Note the requirement for this crane does not apply the minimum dynamic factor in the API range.

Question #9: The Solicitation also appears to require design review by API, page 5, section C004. In our experience, design review to API2C is usually carried out by ABS. While this is routine for us, please know that this will also add significant cost, $10,000 or more.

Answer #9: This requirement is needed. Past accidents have shown the need for independent third party review.

Question #10: Regarding Paragraph C008, "CRANE DRUM," the amendment that just came out states that the

"... drum shall have a line speed of 50 fpm..." The original Solicitation, in section C001, states, "The crane shall be a hydraulic fixed boom marine crane with a single main hoist with a two part load block..." This brings up the question - are you looking for line speed of 50 fpm, or hook speed of 50 fpm?

Answer #10: Hoist Winch line speed shall be as defined by the Solicitation Section C008, 50 fpm with two raps on the drum. Hook speed with a two part block shall be 25 fpm.

Question #11: If line speed is 50 fpm and it is 2 parted, hook speed will only be 25 fpm.

That's really slow...

Answer #11: This is a customer requirement to match what they currently have.

Question #12: Would it be desirable to have us include the entire foundation in our scope? This way, the pedestal could be made in one continuous piece. After the foundation is welded into place, the deck plate could be welded on. We would recommend splitting the deck plate into two pieces to accommodate this.

Answer #12: The Solicitation Section C009 requires the pedestal to be between 26" and provided in two sections. The Contractor is required to install baffling as shown in the contract drawing 819- E330-01. The lower pedestal and internal baffling will be welded to the deck of the vessel and the above deck foundation shown in the Contract drawing will be fabricated and installed by the Government. There is no under deck foundation for this crane because this vessel was never constructed with a deck crane. This crane was sourced from another location and installed on this vessel with no structural foundations provided or installed.

Paragraph C002 The manufacturer shall design and construct the crane in conformance with the following standards:

Crane shall be designed and built IAW API 2C 7th Edition. - API Medallion is required and shall be affixed to the crane.

US Army Corp of Engineers’ Safety Manual: EM385-1-1

Paragraph C003 The following information is supplied to the Offeror for correctly sizing the crane sought in this solicitation:

a) Safe working load (SWL) at desired lifting radius:

a. 10,000 lbs @ 10’ radius

b. 3,500 lbs @ 25’ radius

c. 3,000 lbs @ 30’ radius

b) Type of lifts:

a. 2400 3500 lbs Skiff

b. Maintenance Parts

c. Perishables and General Stores

c) Boom Length and configuration –

a. 40 foot fixed boom

d) Type of Vessel the crane is installed on – bottom supported structure Operating Criteria

a. Inland River towing vessel – Ship and Barge in Calm Water

b. Crane to be mounted on upper deck using a Government supplied above deck structure.

Paragraph C005 The main hoist of the crane shall be able to meet or exceed the fully revolving below hook lift capacities identified below:

10,000 lbs @ 10’ radius 3,500 lbs @ 25’ radius 3,000 lbs @ 30’ radius

Paragraph C012 The crane shall be provided with a two part block sized for the maximum capacity of the crane. Hook speed shall be 25 fpm with the two part block.

SECTION A - SOLICITATION/CONTRACT FORM

The required response date/time has changed from 15-Dec-2015 02:00 PM to 22-Dec-2015 02:00 PM.

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .