Amendment_4_W56ZTN-17-R-0001.docx

DOCX document 17 KB Posted

Attached to
Elevator Mainteance
Solicitation number
W56ZTN-17-R-0001
Issued by

About this file

Amendment 0004 for W56ZTN-17-R-0001 is issued to provide answers to industry-submitted questions.

View the file

Other files

File Type Posted
Amendment_0005_for_W56ZTN.docx DOCX document
Amendment_3_W56ZTN-17-R-0001.docx DOCX document
A02_Site_Visit_10.12.2016_Sign_in_Sheet.pdf PDF
A02_Amendment_2_for_W56ZTN-17-R-0001.docx DOCX document
A02_Amendment_1_for_W56ZTN-17-R-0001.docx DOCX document
A01_Technical_Exhibit_(Attachment_2).doc DOC document
A01_Performance_Work_Statement_(attachment_1).docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 0004 for W56ZTN-17-R-0001 is issued to provide answers to industry-submitted questions. The closing date of the solicitation is unchanged and remains NOVEMBER 2, 2016 @ 10:00 AM Eastern Time (ET). The question period closed on OCTOBER 19, 2016 10:00 AM ET. QUESTIONS RECEIVED AFTER THIS DATE AND TIME, WILL NOT BE CONSIDERED. No telephone requests will be honored. All terms, conditions, requirements and specifications of the original solicitation remain the same.

Question 6: At the walkthrough/survey opportunity we were only shown 3 units, will there be an opportunity to see the Schindler 400a’s, the US elevator equipment, and the Thyssen Krupp Tac 20’s?

Answer 6: No

Question 7: Are there any outstanding safety orders/inspections due on any of the equipment?

Answer 7: The Government is not aware of any outstanding Safety issues, inspections are completed throughout the year and certainly there are more to be completed for the remainder of this year.

Question 8: Does the owner of the elevators own the proprietary tools/keys/Simm cards/interface modules/ necessary to maintain the equipment? Specifically speaking the simm cards for Schindler 400a controllers and the interface modules on the Thyssen Krupp Tac 20’s. During the walkthrough it was stated several of the 400a cards have been taken. Will they be returned so the units can be maintained in a safe and expedient manner?

Answer 8: Simm cards and interface modules that have been removed will not be returned for any units now in service. It is up to the contractor to have the necessary tools/equipment to perform all inspections and services.

Question 9:Are the interface modules in the TAC 20 controllers present, and will they remain?

Answer 9: The Government anticipates all controllers currently in service will remain on premises.

Question 10: Will all safety inspections (5 year full load testing if required, and any annual testing) for listed equipment be current at time of contract inception?

Answer 10: Inspections are completed throughout the year and certainly there are more to be completed for the remainder of this year.

Question 11: Are there wiring diagrams/schematics for all the equipment? If not who is responsible for obtaining them?

Answer 11: Yes

Question 12: Are there emergency power generators for any of the equipment? If so are they hooked directly to the Elevators, or to the buildings, who services them, and how often are they tested?

Answer 12: Generators are throughout post and are not serviced by the Elevator contractor.

Question 13: Is a current schedule of test dates available for all equipment?

Answer 13: Testing forms are in the machine room for each elevator.

Question 14: Does the government have weights on site available for use to perform the full load testing should it be required?

Answer 14: No

Question 15: Will owner be responsible for obtaining proprietary sole source parts and tools when needed?

Answer 15: No

Question 16: Is the contractor required to be present during the yearly fire service testing at no cost to the government?

Answer 16: Yes, contractor assist Fire Company with testing.

Question 17: How many hours per month are required for preventative maintenance?

Answer 17: Approx. 1 hr. for hydro and 2 hrs. for traction.

Question 18: Are technicians required to be onsite? If so how many, and what are the hours?

Answer 18: In accordance with Section 4.1 of the performance work statement Scheduled Preventative Maintenance Services shall be performed during normal business hours (8:00a.m. to 4:30 p.m. Monday through Friday, excluding federal holidays) The PWS provide required deliverables/outcomes. It is the offerors responsibility to propose what he/she determines is necessary in order to successfully accomplish those deliverables/outcomes. Historically this work was performed by one (1) contractor on a full time basis. This information is being provide for historical purposes only.

Question 19: What is the response time required for regular call backs?

Answer 19: In accordance with Section 10.1 of the performance work statement. The contractor must be on site within three hours for a regular service call and two hours for emergency calls.

Question 20: Section 5.2.5 References Annual Periodic Inspections and installation of a certificate of inspection. That being said we have the following Questions:

Question 20a. Is the inspection performed by an APG AHJ (Authority Having Jurisdiction) if so who is the AHJ responsible for elevator inspections at APG?

Answer 20a: No the contractor is the inspector. The COR will verify.

Question 20b: If there is no AHJ are we to sub-contract with a Third Party Inspector or can the Inspector be a direct employee?

Answer 20b: No third Party inspections will be conducted. The Inspector can be a direct employee.

Question 20c: Are there any certifications (QEI) required for individuals performing the inspections?

Answer 20c: No third Party inspections conducted.

Question 20d: Who is responsible for the cost associated with the annual periodic inspection?

Answer 20d: The Contractor.

Question 21: Section 4.1 States – “All costs associated with other then normal business hours shall be at the expense of the contractor.” – Please confirm that damage to equipment due to negligence or misuse is at all times billable.

Answer 21: In accordance with section 1.6.3 of the performance work statement.

Yes negligence or misuse is billable.

Question 22: Section 1.6.1 States Major repairs such as machines, m-g sets, hoist ropes/belts are excluded. Does this also exclude pump motors and hoist motors, and as such, labor and material can be billed?

Answer 22: In accordance with section 6.1 of the performance work statement.

Government will pay for material over $300.00 but no labor cost will be billable except when due to negligence or misuse.

All offerors shall acknowledge all amendments issued against this solicitation within the cover letter submitted with offer.

File details come from the government source that posted it. Updated .