VA797H-17-R-0015-00004002.docx

DOCX document 16 KB Posted

Attached to
St. Albans RFP VA797H-17-R-0015
Solicitation number
VA797H17R0015
Issued by

About this file

VA797H-17-R-0015 00004 VA797H-17-R-0015 - May 1 questions and answers.docx

View the file

Other files

File Type Posted
36H79718C0010-000.docx DOCX document
VA797H-17-R-0015-00005000.docx DOCX document
VA797H-17-R-0015-00005001.pdf PDF
VA797H-17-R-0015-00004001.docx DOCX document
VA797H-17-R-0015-00004000.docx DOCX document
VA797H-17-R-0015-00003000.docx DOCX document
VA797H-17-R-0015-00002000.docx DOCX document
VA797H-17-R-0015-00001003.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

May 1, 2018 St. Albans questions and answers QUESTION 1: The scope of work calls for us to replace the floor trench covers. What thickness metal covers should we use? Is there a lb/sqft rating we should follow?

ANSWER: As stated in the technical specs, all exposed trench cover plates and embedded angles in all walkways and other areas shall be replaced. All trench cover plates shall be aluminum diamond plate and thickness to match existing thickness. Embedded angle iron shall be either aluminum or stain-less steel. Trench covers located under the CWES shall be aluminum with aluminum angles on the underside to maintain placement over the trench.

QUESTION 2: With regards to the existing equipment that we will have to troubleshoot and be responsible for any mechanical repairs. What is the age of the equipment in question and are there any known deficiencies?

ANSWER: The equipment is approximately 2 years old.

QUESTION 3: What is the age of the Lavatec tunnel washer and Lavatec dryers being removed?

ANSWER: The equipment is approximately 20 years old.

QUESTION 4: When is final submission due?

ANSWER: As stated on the first page of the amendment, proposals are now due June 4, 2018.

QUESTION 5: On the paperwork handed out in the initial meeting the request is for a 250-300lb washer/extractor (open pocket) and a 250-300lb dryer. The current RFP it requests a 400-500lb open pocket washer/extractor and tumble dryer. Which weight is preferred and/or expected?

ANSWER: The technical specs on FBO item#3 states 250/300 lb washer/extractor item #4 states 250/300 lb gas dryer.

QUESTION 6: Currently, the laundry has (3) Three barrier washers operating at this facility. Will the requested open pocket washer/extractor be replacing these or supporting these? As an open pocket it does not provide the pass-through barrier between soiled and clean.

ANSWER: Wash system shall be capable of being sling loaded without any spillage. The existing washer loading sling chutes shall be rebuilt and used with the new open pocket washer. The contractor will provide new washer loading chutes that will accommodate the offered equipment.

QUESTION 7: Will the requested tunnel be required to be steam-less system? The advantages of a steam- less system will be lost due to the current tunnel operating in the laundry is not a steam-less system requiring a boiler. The cost of manufacturing a steam-less tunnel system will increase the overall cost of the system. Also, quality may be lower as temperatures are more difficult to regulate in a steam-less tunnel system.

ANSWER: Steam-less is required

QUESTION 8: The current RFP requires 4,900 lbs per hour of production for the new tunnel system? This poundage requirement appears difficult to achieve given the wash requirement and number of dryers being requested within the RFP. Past RFP’s required an hourly throughput of (3,900 lbs) why was the change affected in the RFP and with the current production requirements of the laundry, is this calculated throughput necessary?

ANSWER: As stated in the specs, in a seven-hour workday, be capable of processing a minimum of 34,300 (dry weight pounds) of dry soiled textiles, uniforms, patients clothing, pajamas per day equating to 4,900 pounds per hour.

QUESTION 9: Also in the tech specs it does not state how many dryers, it states, Furnish and install continuous batch washer gas drying and conditioning tumblers capable of drying 4,900 pounds an hour or 34,300 pounds per day.

ANSWER: It is up to the contractor to determine the amount of dryers and provide calculations to support dryers in the proposal package

QUESTION 10: The current tunnel that will be paired with the requested new tunnel is a 110 pound per compartment system. The proposed washer will need to be 130-150 pound per compartment tunnel in order to meet the 4,900lb an hour production requirement. Will the soil side have 2 separate slings/loading systems to ensure proper weights are being loaded into each tunnel. Having two sizes in the laundry may cause under loading of the larger tunnel if the rail system is incapable of keeping soiled weights separate for processing.

ANSWER: The overhead monorail system is being replaced under item 1 and shall be configured to the weight of the new CBW as specified in the tech specs, the old monorail us used as a trade in.

File details come from the government source that posted it.