SP451022Q1013 Questions_Rqmnts Response.docx

DOCX document 200 KB Posted

Attached to
South Korea MHE Preventative and Correctional Maintenance Federal contract opportunity
Solicitation number
SP451022Q1013
Issued by
Defense Logistics Agency

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to South Korea MHE Preventative and Correctional Maintenance, newest first.
File Type Posted
Appendix 1 - Korea MHE Listing 2.0.xlsx XLSX spreadsheet
Appendix 2 - MHE Information.xlsx XLSX spreadsheet
Korea MHE Price Schedule V2.xlsx XLSX spreadsheet
QASP Korea MHE Maint.docx DOCX document
Korea MHE Price Schedule.xlsx XLSX spreadsheet
PWS Korea MHE Maint Updated Final.docx DOCX document
Attachment 1 Bid Schedule - South Korea MHE.xlsx XLSX spreadsheet
Appendix 2 - List of Manufacturers.xlsx XLSX spreadsheet
Appendix 3 - Place of Performance.xlsx XLSX spreadsheet
Appendix 1 - Korea MHE List.xlsx XLSX spreadsheet

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. Bid Schedule for Proposal:

-Korea-MHE-Price-Schedule -Attachment+1+Bid+Schedule Task and equipment and QTY varies in each schedule Q: Does solicitation provide two different schedules for two different locations, Humphryes and Ginchon?

A: Appendix 1 shows the total number of individual pieces of equipment at both sites. The Price Schedule shows total number of PMs, etc required to be performed. For example there are three 4K diesel forklifts on the equipment list. However on the Price Schedule it shows one line for PMs on 4K diesel forklifts and shows a quantity of 6 for the Base Year (bi-annual PMs). There are not two different schedules for the two different locations.

2. Actual number of equipment:

Does the number of equipment in the price/bid schedule reflect the actual number of equipment in two locations?

A: See Question 1 Answer.

3. Proposal for Transportation to and from PMs and CMs -PWS (Performance Work Statement), Para 3.h The contractor shall utilize CLIN 0029 to charge for transportation to and from PMs (Preventive Maintenance Site?)

-PWS, Para 4.e The price estimate shall utilize CLIN 0029 to charge for transportation to and from CMs (Corrective Maintenance Site?)

-CLIN 0029: Lug nut torquing on forklift electric, 4K

The statement in PWS doesn’t seem to match the CLIN 0029 description.

Can CLIN 0029 be found elsewhere other than the bid or price schedule?

A: CLIN 0029 and associated CLINS in the Price Schedule, will accompany the Labor CLIN for Corrective Maintenance repairs.

4. The historical record of corrective maintenance (CM) that tells the scope of work.

(This will help the proposal to be appropriate for CM) A: Historical is not available.

5. Which one we use when submitting quotes, Attachment 1 Bid Schedule - South Korea MHE or Korea MHE Price Schedule?

A: Korea MHE Price Schedule V2 is uploaded and the correct document to utilize.

6. Site Visit: Site Visit will be held on 13 June 2022 at 1000 Local time. Coordinate with the following POCs below to gain access to the base. Questions will not be answered on site with local personnel. Write all questions down and submit back to the Contracting Officer for answers which will be posted publicly on SAM.gov.

POC:

Chris “Kiki” Dunsmore +82 10-8555-7957 Christopher.Dunsmore@dla.mil

And

Danny Kim Chief, Operations Branch 011-82-10-5255-7673 Email: Danny.K.Kim@dla.mil

7. What is difference between Clin 0006 Preventive Maintenance on Forklift Electric 4K and Clin 0007 Preventive Maintenance on Forklift Electric 4K? Please provide me the additional Model No. and s/n of 4( Four)EAs for Preventive Maintenance on Forklift Electric 4K.

Answer: See attached spreadsheet titled “Korea Equipment Listing”.

8. What is difference between Clin 0011 Preventive Maintenance on Scrap Shredder (Mobile) and Clin 0012 Preventive Maintenance on Scrap Shredder (Mobile) ? Please provide me the additional Model No. and s/n of 1( one)EA for Preventive Maintenance on Scrap Shredder (Mobile).

Answer: See attached spreadsheet titled “Korea Equipment Listing”.

An issue with lifting devices and load testing : Please see the following news at https://www.psmagazine.army.mil/News/Article/2967091/forklifts-load-testing-requirement/ on March 15, 2022.

NEWS | March 15, 2022 Forklifts: Load Testing Requirement

Photo by Sgt. Gaelen Lowers

Dear Half-Mast, Our unit is having an issue with lifting devices and load testing. I’ve been told that lifting devices (like a forklift) don’t have to be load tested anymore.

I was also told that a load test was only required when a vehicle’s hydraulic line is leaking or a hose is replaced. What’s the scoop?

Mr. W. T.

Dear Mr. W.T., TB 43-0142, Safety Inspection and Testing of Lifting Devices (Feb 97), doesn’t have a blanket requirement for annual functional testing (also referred to as load testing) of all forklifts. The only exception is forklifts that are used for handling hazardous material, per Para 4.b.(2)(d).

Paragraph 4.a.(1) does require load testing prior to the first use after production or extensive repairs.

Paragraph 4.b.(2)(c) leaves it to TMs, manufacturer documentation and Appendix D to define when a forklift requires a functional test, so review each of these to see if they provide specific guidance.

Be advised that for TACOM-managed forklifts, there are currently no requirements to conduct yearly functional tests.

Although it’s not expressly mentioned in the TB, annual functional tests can always be mandated by unit or command SOPs.

The bottom line is: a load test is required whenever a load-bearing structure is removed, replaced or repaired. Examples include a crane’s boom section that's welded or a hydraulic lift cylinder that's replaced.

Replacing a hydraulic hose doesn’t require a load test. Although replacing a leaking hydraulic hose to a boom lift cylinder doesn’t require a new load test, replacing the lift cylinder itself does require a load test.

9. Do you need Annual Load Test on Forklift for all of your Forklift every year ?

Answer: Yes.

10. Please provide me the model No. and Manufacturer for the following unknown equipment.

Answer: See attached spreadsheet titled “Korea Equipment Listing”.

11. Please provide me your estimated annual operational hours for each equipment to estimate the expendable part at annual PM.

Answer: See Korea Equipment Listing spreadsheet for current inventory, usage and location.

12. Please provide me your existing form for Preventive Maintenance on Forklift Diesal and Electric, All Terran Vechicle, Scrap Shredder, Front End Loader, Scrap Shredder , Floor Scrubber, Street Sweeper and Scrap Handler w/Grapple if you have. If not, shall we accomplish the procedure IAW the M/M of manufacturer.

Answer: Accomplish the procedure IAW M/M of manufacturer.

13. Please provide me your existing form for Annual Load Test on Forklift Diesal on Forklift Diesal and Electric, and Front End Loader if you have.

13-1, If not, shall we accomplish the procedure IAW the Manual of manufacturer?, or 13-2 or shall we get the certificate which will be issued by a certain organization or test Lab?

Answer: Accomplish the procedure IAW M/M of manufacturer.

14. Please provide me your existing form for Lug Nut Torquing on Forklift Diesal on Forklift Diesal and Electric, and Front End Loader if you have.

14-1, If not, shall we accomplish the procedure IAW the Manual of manufacturer?, or 14-2, shall we get the certificate which will be issued by a certain organization or test Lab?

Answer: Accomplish the procedure IAW M/M of manufacturer.

15. Is this contract currently incumbered? If so, can you please provide the current contracting number associated?

Answer: SP451018D0016

16. Is possible to extend the due date from 29 June 2022 to 07 July 2022 or 14 July 2022 to get the more documentations to make the best price ?

Answer: 8 July 2022

17. Is it possible to provide an updated MHE Equipment Density list?

During the walkthrough the following discrepancies were found. Contract equipment density list doesn't match the actual on hand equipment quantities in Gimcheon and Camp Humphreys.

Four items have been turned in which are as follows:

-Container Handler RT240 Gimcheon -Scrap Handler w/grapple -Fork lift 4K diesel Camp Humphreys -Front end loader Camp Humphreys

Answer: See Korea Equipment Listing spreadsheet for current inventory and location.

image2.jpeg image3.png image1.jpeg

File details come from the government source that posted it. Updated .