Questions_and_Answers,_SP450018R0001.pdf
PDF 44 KB Posted
- Solicitation number
- SP450018R0001
About this file
Q&A Document
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| INFORMATION_ONLY_Profile_Analysis_Data.pdf | ||
| SP450018R0001_Attachment_10_PWS_&_Addendums.pdf | ||
| SF30_SP450018R00010001.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers
1. Question- Can lab analysis data be provided for the material listed in the solicitation?
Answer- A profile data sheet and lab analysis are attached for informational purposes
2. Question- Section 1.2.6 of the Performance Work Statement (PWS) states that the contractor is responsible for loading, however it also says that the Government will do the loading where it is provided. What percent of the time will the Government be doing the loading of the rolloffs?
Answer- The contractor shall be responsible for the loading and unloading of all rolloffs under this contract. The Government will not be providing any loading services.
3. Question- Section 1 of the PWS (REMOVAL) states that while operating on a DOD facility, the contractor may be required to use forklifts. How or when will forklift operation be required?
Answer- It is highly unlikely that the contractor will need to operate a forklift during performance of this contract.
4. Question- Section 1.2.2 of the PWS states that all items collected must be segregated.
Can clarification be provided that the waste generator will segregate waste while at the generator site before it is picked up by the transporter?
Answer- The contractor may not co-mingle Government waste with non-Government waste.
5. Question- Section 1.2.7 of the PWS discusses Government and non-Government scales. Can a list of addresses of acceptable Government and non-Government scales located inside and outside of the base area be provided?
Answer- There is a Government scale available on site for trucks to weigh in/out on.
6. Question- Where do the rolloffs containing hazardous/non-hazardous waste currently go for disposal?
Answer- EWS in Emelle, Alabama is currently utilized for disposal.
7. Question- Is it acceptable to provide one FECC personnel who is able to perform most, if not all, of the functions called for under this contract?
Answer- It is the contractor’s responsibility to determine what/how many personnel are required to perform this contract.
8. Question- If the disposal facility will require additional lab analyses, who will pull the waste sample and pay for the lab analyses?
Answer- The Government shall properly identify their waste. If the contractor determines that the waste is misidentified, the contractor must take the steps outlines in the PWS to correct the CLIN assignment.
9. Question- Is attachment 1 the complete pricing schedule, with no other CLIBs required other than those listed?
Answer- No other CLINs are expected to be needed at this time.
10. Question- The solicitation attachments list has various attachments pertaining to cylinders, however, the bid schedule does not reference cylinders in any of the CLINs provided. Where do the cylinders fall into the waste streams that require management?
Answer- No cylinders will be removed and/or sent for disposal under this contract.
11. Question- Is the only container to be utilized the rolloff box?
Answer- Yes, only rolloffs will be utilized under the performance of this contract.
12. Question- In section 1.2.11.b of the PWS it states, "When expedited service is required, CLIN 6343-6344 will be ordered based on the amount of service to be performed. One (1) each of CLIN 6343-44 will be ordered for up to five (5) Special Service TO lines." However, the expedited CLIN listed is 6335 and 6345, none of which are in the 6343-6344 range. What timeframes do CLIN 6343-6344 reference?
Answer- The references to 6343 and 6344 may be omitted. The one-day expedited removal and one-day expedited performance are the only expedites needed in this contract.
13. Question- Attachment 1, Bid Schedule only has CLINs listed for Expedited Removal and does not reference any other timeframe. Is it to be expected that all removals will be 1-Day expedited removals? If not, what are the additional CLIN/Timeframes you would like priced, and where are they located on the Bid Schedule?
Answer- The standard removal timeframe is 21 days from the issuance of an order, as outlined in the Notes to Offerors. At the convenience of the Government, the customer may order expedited removals and/or expedited performance.
14. Question- Attachment 1, Bid Schedule states 7 EA for CLIN 6335; however in the PWS section 1.2.11.a it states that it will be ordered in the amount of waste to be removed. Does that mean it will be per pound unit of measure?
Answer- The quantity of “one each” for CLIN 6335 will require that the contractor remove up to 40,000 lbs. of bulk solids per instance of the CLIN. Every 40,000 lb.
increment, or portion thereof, will require an additional expedite.
15. Question- Will CLIN 6335 and 6345 be referenced on the TO together? What services are to be covered under performance vs removal? I am assuming removal is in regards to transportation, and performance is in regards to labor/effort.
Answer- The expedited removal may be used for waste removal. Expedited performance may be ordered for management service (6000 series) CLINs.
16. Question- The tables listed in the PWS Section 4.0 are cut off. Can you please provide all the text that pertains to any of the tables within the PWS?
Answer- The table has been repaired in the document.
17. Question- The CLIN for proving the roll off (6372 & 6372AR) are these to include all transportation costs to spot the box at the location?
Answer- Yes, all costs for dropping the rolloff should be included in this CLIN.
18. Question- How many boxes does the facility have on site at one time? How many boxes are shipped per month?
Answer- Approximately 8-10 boxes on-site and shipped per month.
19. Question- Please clarify the differences between “Provide” and “Rental” CLINs.
Answer- The “rental” is for one box that has been onsite 31 days or longer. The “provide” is for having one box at a location for 30 days.
20. Question- If you have a yearly rental, how will the days that the rolloffs set in waiting get paid for? As, many times you have boxes that are setting in waiting for many days and then you have some that will set for a number of days waiting for the request for pickup. So, one box for a specified location may have 2-5 (or more) boxes associated with it on any given day. It just appears that a daily box rental is needed.
Answer- The yearly rental requires the contractor to have a rolloff at the Generator’s location for a year, and won’t impact the boxes in waiting. It is the responsibility of the contractor to have the boxes staged at the Generator’s site, as outlined in the PWS.
21. Question- The due date for the solicitation is December 2, 2017. Will this be extended?
Answer- Yes, the solicitation will be extended until 4 December 2017 via the Q&A amendment. Please see the SF30 for the exact time.
22. Question- The CLIN for proving the roll off (6372 & 6372AR) are these to include all transportation costs to spot the box at the location?
Answer- Yes, all costs for dropping the rolloff should be included in this CLIN.
File details come from the government source that posted it.