Vendor Questions for NLM-11-046-RSH for Copier Services

226 KB Posted

Attached to
NBS Print & Copier Suport Services
Solicitation number
NLM-11-046-RSH
Issued by

About this file

In the attached document you will find a compilation of questions from interested vendors regarding this solicitation. Due to the similarity of several questions some questions were paraphased to grasp the concept of what was inquired. The government has provided responses to those questions and the responses will be found in this attachment.

Text of this file

Vendor Questions for NLM-11-046-RSH

Government Responses

1) Is this solicitation for 2 copiers/printers or for 4 copiers/printers?

Answer: The solicitation is for 2 copiers and 2 printers

2) What is the expected volume for the 5 year period? The solicitation cites 624,000 annually, that number times 5 is 3,120,000. The last sentence in that section says there will be an additional 2,205,370 prints. Does that take the total to over 5 million?

Answer: The expected copy volume over five years is 3,210,000. Base of past history, if the NBS is assignment with any major development or operational activities is the future, there may be the potential to exceed the 3.2 million in volume if the NBS .

3) What manufacturers copiers/printer (model #s) will be replaced under this solicitation? The SOW you state that NBS currently leases (2) copiers and 2 printers. What are the make/models of the copiers and printers?

Answer: The current services consist of 2 (two) Copystar CS-5035 copy/print/scan multi-function; 2 (two) Kyocera FS-4000dn Network Printer and; maintenance 1 (one) government owned copier - Kyocera C2230 copy/print/scan multi-function.

4) What was the average color copies/prints created per month under the current contract with the incumbent?

Answer: Approximately 10%

5) Also, what was the average B/W copies/prints created per month under the current contract with the incumbent?

Answer: Approximately 47,000

6) Should we base our quote on 640,000 color/ B/W prints per year for 2 years?

Answer: Base years should be 640,000 color/ B/W prints per year time 2.

7) What is the current color/B/W print ratio?

Answer: 10/1

8) Should we include in our quote the 2.2mil additional prints, and base that on your current color/B/W print ratio?

Answer: 10/1

9) Is the request for 2.2mil additional copies for one year or for two years and is it for color or B/W prints/copies?

Answer: The 2.2 mil copies is the anticipated overage for over the 5 year life of the contract.

National Institutes of Health (NIH) Phone: 301-496-6546 National Library of Medicine (NLM) Fax: 301-402-0642 Office of Acquisitions http://www.nih.gov 8600 Rockville Pike, Building 38A Bethesda, MD 20894 http://www.nlm.nih.gov http://www.nlm.nih.gov/

10) Is there a reason for a two year base period in this award plus 3 option years opposed to 5 one-year periods?

Answer: No

11) In the “Task Section”, it states Black and White Prints and Color Prints. Of the 52,000 copies/prints produces per month, how many are color and how many are b/w?

Answer: 90 % b/w, 10% color

12) In “Additional Information”, it states the print/copier machine should print at a minimum of 80 ppm. Is that 80 ppm for color and b/w or just b/w?

Answer: The 8- ppm just B/W

13) Does the NBS require 2 copiers and 2 printers or are you asking for recommendations on a device(s) that will produce 54,000 print / copies per month. Again, what percentage would be color?

Answer: The NBS requires 2 copiers, 2 printers as well as maintenance services on one (1) government owned copier (Kyocera C2330).

14) In section “Method of Acquisition”, #4 – it states 1 award for this solicitation as a LABOR HOUR type contract.

However, the purpose of the solicitation is to lease print/copy block services. Please clarify.

Answer: There was a typo under Method of Acquisition for this requirement. This procurement will be awarded as a firm fixed price contract. Please see the REVISED RFQ attached.

15) In the Background section of the SOW, it states that “Best Practices” were identified and that implementation will require configurations or changes to the new system that will adopt and integrate these “best practices.”

Please expand on what those practices are or will NIH/NBS along with the awardee of this solicitation work together to implement the identified best business practices or concepts?

Answer: This information is background information about the NBS. The awardee will not be participating in any implementation activites requiring e configuration or changes to the new system that will adopt and integrate these “best practices.”

16) In the Background section of the SOW, the term “functional teams” is mentioned numerous times and it is unclear if NIH/NBS is requesting that the awardee of this solicitation participate in the design, configuration, workflow, customization, defining of system interfaces and pre/post deployment activities. Please clarify and note that awardee participation would be beneficial.

Answer: This information is background information about the NBS. The awardee will not be participating in any of the NBS’s the design, configuration, workflow, customization, defining of system interfaces or pre/prost deployments activities.

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

File details come from the government source that posted it. Updated .