21R4160 Q and A 0001.pdf

PDF 83 KB Posted

Attached to
TUGCON: Open-Ocean Barge Tow Mission
Solicitation number
N32205-21-R-4160
Issued by

About this file

This document provides answers to questions from potential offerors regarding solicitation N32205-21-R-4160 for an open-ocean barge tow mission issued by the Department of the Navy Military Sealift Command. The solicitation requires towing a barge loaded with an inactive Navy vessel from Naval Base Kitsap in Bremerton, Washington to Joint Base Pearl Harbor-Hickam in Hawaii. The document includes drawings of the tow, deck fitting ratings for rigging towing gear, and points of contact for coordinating with the piers at the originating and destination military bases. Offerors must provide shipyard records for any vessels they have owned or operated from 2017 to 2021. The dry voyage time charter attachment does not apply to this solicitation.

View the file

Other files

File Type Posted
A0005 Reopen and Change Laydays.pdf PDF
A0003 Reopen and add Jones Act Language.pdf PDF
COMPREHENSIVE TOW PACKAGE CHECK LIST.doc DOC document
A0002 Add Checklist and Amend Language.pdf PDF
21R4160 Q and A 0003.pdf PDF
21R4160 Q and A 0002.pdf PDF
Combined file.pdf PDF
YC 1633 Maximum Towing Speed for an Ocean Tow.pdf PDF
Orange Shipbuilding Weight Report.PDF PDF
Amend 0001 Add Shipyard Data Template.pdf PDF
Shipyard Data Template for Offeror.xlsx XLSX spreadsheet
RFP 21R4160.pdf PDF
201902885.txt TXT text file
TUGCON 2020 (08-2020).pdf PDF
Show all 14

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

MILITARY SEALIFT COMMAND

N32205-21-R-4160

QUESTIONS AND ANSWERS

26 FEBRUARY 2021

THE FOLLOWING ARE ANSWERS TO QUESTIONS RECEIVED FROM POTENTIAL

OFFERORS. THE ANSWERS PROVIDE CLARIFICATION ONLY AND DO NOT

CONSTITUTE AN AMENDMENT TO THE SOLICITATION.

1. PROVIDE THE GENERAL ARRANGEMENT AND/OR DRAWINGS OF THE TOW.

ANSWER: SEE COMBINED FILE ATTACHED.

2. ADVISE THE RATINGS/STRENGTH OF DECK FITTINGS THEY WILL RIG THEIR

TOW GEAR TO.

ANSWER: SEE ORANGE SHIPBUILDING WEIGHT REPORT AND YC 1633

MAXIMUM TOWING SPEED FOR AN OCEAN TOW DOCUMENT ATTACHED.

3. ADVISE IF THE TUG OWNERS ARE RESPONSIBLE FOR LOCKING RUDDERS AND

SHAFTS PRIOR TO DEPARTURE.

ANSWER: NO. TUG OWNERS ARE NOT RESPONSIBLE FOR LOCKING RUDDERS

AND SHAFTS PRIOR TO DEPARTURE.

4. WILL YOU PLEASE PROVIDE COMPREHENSIVE TOW PACKAGE CHECK-OFF LIST

AS PER OFFER IN THE RFP 7(2)?

ANSWER: THE COMPREHENSIVE TOW PACKAGE CHECK-OFF LIST IS

LOCATED IN APPENDIX H OF THE U.S. NAVY TOW MANUAL. THE FOLLOWING

LINK WILL TAKE YOU TO THE NAVSEA WEBSITE WHERE THE DOCUMENT

CAN BE FOUND.

HTTPS://WWW.NAVSEA.NAVY.MIL/PORTALS/103/DOCUMENTS/SUPSALV/SALVA

GE%20DOCS/TOWING%20MANUAL.PDF

5. IN THE RFP 7(3), REGARDING ARRANGEMENTS AT THE ARRIVING AND

DEPORTING PIERS, AS THEY ARE WITHIN MILITARY BASES, WILL CONTACTS FOR

PRICING, COORDINATION, ETC., BE PROVIDED OR IS THIS ONLY REFERRING PORT

OPERATIONS OUTSIDE OF THE MILITARY BASE FACILITIES?

ANSWER: YES. THEY ARE WITHIN IN NAVAL BASE KITSAP, BREMERTON, WA

(USA) AND JOINT BASE PEARL HARBOR-HICKMAN. POINTS OF CONTACT

WILL BE PROVIDED.

https://www.navsea.navy.mil/PORTALS/103/DOCUMENTS/SUPSALV/SALVAGE%20DOCS/TOWING%20MANUAL.PDF https://www.navsea.navy.mil/PORTALS/103/DOCUMENTS/SUPSALV/SALVAGE%20DOCS/TOWING%20MANUAL.PDF

6. HOW MANY YEARS PRIOR DO YOU NEED ON THE SHIPYARD DATA. E.G., 2, 5, 10

YEARS?

ANSWER: OFFERORS ARE TO PROVIDE THE CURRENT CALENDAR YEAR 2021

PLUS THE FOUR PRECEDING YEARS (2017-2021) OF ALL WORK PERFORMED

ON ALL OF THE VESSELS THEY HAVE OWNED, OPERATED, OR CONTROLLED

DURING THESE YEARS.

7. PART III-Y SUBSTITUTION AND PART VIII-D VESSEL SUBSTITUTION BOTH

REFER TO POTENTIAL VESSEL SUBSTITUTIONS; HOWEVER, THEY CONTRADICT

EACH OTHER IN THE ABILITY OF THE OFFEROR TO SUBMIT A SUITABLE

SUBSTITUTE VESSEL. FOLLOWING THE ORDER OF PRECEDENCE PROVIDED IN

PART II-S, WE UNDERSTAND THAT PART III-Y SUBSTITUTION CLAUSE WOULD

SUPERSEDE PART VIII-D VESSEL SUBSTITUTION CLAUSE. CAN YOU PLEASE

CONFIRM THAT OUR UNDERSTANDING IS CORRECT?

ANSWER: PART VIII-D VESSEL SUBSTITUTION SUPERCEDES PART III-Y

SUBSTITUTION. PART III-Y IS NOT ONE OF THE FAR 52.212-4 PARAGRAPHS

INCLUDED IN PART II-S, ORDER OF PRECEDENCE.

8. PART VII – DRY VOYAGE TIME CHARTER READS, “UNLESS SPECIFICALLY

REFERENCED IN BOX 6 OF PART I, THE ATTACHMENTS THAT FOLLOW DO NOT

APPLY TO THIS CHARTER PARTY.” HOWEVER, NONE OF THE BOXES WITHIN

PART I HAVE ANY ENTRIES. THE ONLY REFERENCE TO BOX 6 WITHIN THE

TUGCON AND THE RFP IS REGARDING LAYDAYS COMMENCEMENT AND

CANCELLING. CAN YOU PLEASE CONFIRM THAT THE DRY VOYAGE TIME

CHARTER WILL NOT APPLY TO/BE PART OF THIS CHARTER PARTY?

ANSWER: THE PART I BOXES ARE ADDRESSED AND REFERENCED IN THE RFP.

THERE ARE ATTACHMENTS CALLED OUT IN BOX 7 OF PART I—THE WAGE

DETERMINATION AND THE SHIPYARD DATA TEMPLATE—THAT MUST BE

EITHER ACKNOWLEDGED AND/OR COMPLETED FOR THIS CHARTER PARTY.

THE DRY VOYAGE TIME CHARTER WILL NOT APPLY TO AND/OR BE A PART

OF THIS CHARTER PARTY.

File details come from the government source that posted it. Updated .