RFP_QandA__1_Solicitation_N32205-18-Q-6674.docx
DOCX document 24 KB Posted
- Attached to
- CONTAINERIZED CHILLER
- Solicitation number
- N32205-18-Q-6674
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| COMBINED_SYNOPSIS_SOLICITATION_TEMPLATE_(Ver_2.0_01_July_2018).docx | DOCX document | |
| Attachment__1_Salient_Characteristics_Specifications.docx | DOCX document | |
| RFP_QandA__2_Solicitation_N32205-18-Q-6674.docx | DOCX document | |
| COMBINED_SYNOPSIS_SOLICITATION_TEMPLATE_(Ver_2.0_01_July_2018).docx | DOCX document | |
| Attachment__1_Salient_Characteristics_Specifications.docx | DOCX document |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
MILITARY SEALIFT COMMAND
N32205-18-Q-6674
QUESTIONS AND ANSWERS
The following are answers to questions received from potential offerors. The answers provide clarification only and do not constitute an amendment to the solicitation.
1. The container calls for a drain connection, is this to be a floor drain?
ANSWER: Yes
2. The container/machinery room, it this to be a manned space?
ANSWER: No
3. Is the container, a/c system, associated electrical wiring and associated sea water and chilled water piping to be ABS approved?
ANSWER: Yes
4. Are drawings to be ABS reviewed and approved?
ANSWER: Yes
5. For the chilled water expansion tank...who will provide the air pressure to pressurize the expansion tank?
ANSWER: Ship provided air service
6. The chilled water tank...what is this being used for? What should be the water capacity for this tank?
ANSWER: Chilled water thermal expansion. Capacity to be determined by the offeror.
7. I assume that the a/c condensers will be above sea water; if so how does one keep from getting the condensers air bound?
ANSWER: Response: Yes, condensers will be installed above sea level. Provision for purging air from refrigerant lines shall be provided, if the offeror deems it necessary. Note that as required by the purchase specification, the chiller enclosure shall be climate controlled to between 40°F and 95°F. These conditions shall be used in determining the suitability of refrigerant air purge capability and to ensure optimal heat transfer effectiveness such that the nominal 50 ton cooling requirement is satisfied.
8. Is remote operation or remote monitoring required for the a/c system and associated components?
ANSWER: Remote monitoring of chiller and associated system components will be provided by others. Required sensors and other system interfaces that are required within the chiller plant enclosure are denoted in the purchase spec.
File details come from the government source that posted it.