N00421-17-R-0013_Amendment_0004.pdf
PDF 1 MB Posted
- Attached to
- AIRWorks Workload Acceptance Federal contract opportunity
- Solicitation number
- N00421-17-R-0013
About this file
Amendment 0004
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| N00421-17-R-0013_Amendment_0003.pdf | ||
| WLA_Amendment_0002.pdf | ||
| Exhibit_A_CDRLs_Revised.pdf | ||
| N00421-17-R-0013_Amendment_0001.pdf | ||
| Attachment_6_-_Wage_Determinations.pdf | ||
| Attachment_3-_Data_Item_Transmittal,_Acceptance,_Rejection_Form.pdf | ||
| N00421-17-R-0013_Workload_Acceptance_RFP.pdf | ||
| Attachment_P2-_Contractor_Performance_Assessment_Questionnaire.pdf | ||
| Attachment_2-_BID_DD254.pdf | ||
| Attachment_4-_List_of_Key_Personnel.pdf | ||
| Attachment_1-_Contract_Surveillance_Plan_(CSP).pdf | ||
| Exhibit_A-_CDRLs.pdf | ||
| Attachment_5-_List_of_Approved_Subcontractors.pdf | ||
| Attachment_P1-_Past_Performance_Information_Form.pdf |
Show all 14
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
CODE
(Hour)
PAGE(S)
until 02:00 PM local time 12 Sep 2017
X
A
X B
X C X D
EX
X
G
F 66 - 78
79 - 95
X H 96 - 103 melissa.tennyson@navy .mil
RATING PAGE OF PAGES
7. ISSUED BY
(Date)
IMPORTANT - Award will be made on this Form, or on Standard Form 26, or by other authorized official written notice.
Previous Edition is Unusable 33-134 STANDARD FORM 33 (REV. 9-97)
Prescribed by GSA
FAR (48 CFR) 53.214(c)
1 103
(If other than Item 7)
15A. NAME 16. NAME AND TITLE OF PERSON AUTHORIZED TO
AND
ADDRESS
SIGN OFFER (Type or print)
OF
OFFEROR
AMENDMENT NO. DATE
15B. TELEPHONE NO (Include area code) 17. SIGNATURE15C. CHECK IF REMITTANCE ADDRESS
IS DIFFERENT FROM ABOVE - ENTER
SUCH ADDRESS IN SCHEDULE.
18. OFFER DATE
1. THIS CONTRACT IS A RATED ORDER
UNDER DPAS (15 CFR 700)
2. CONTRACT NO.
N00421 8. ADDRESS OFFER TO
See Item 7
9. Sealed offers in original and 3 copies for furnishing the supplies or services in the Schedule will be received at the place specified in Item 8, or if handcarried, in the depository located in
CAUTION - LATE Submissions, Modifications, and Withdrawals: See Section L, Provision No. 52.214-7 or 52.215-1. All offers are subject to all terms and
Bldg 433 Liljencrantz Road conditions contained in this solicitation.
10. FOR INFORMATION
CALL:
A. NAME (NO COLLECT CALLS)
MELISSA TENNYSON 301-757-9725
11. TABLE OF CONTENTS
SOLICITATION/ CONTRACT FORM
SUPPLIES OR SERVICES AND PRICES/ COSTS
1 - 11
12 - 19
X I CONTRACT CLAUSES
DESCRIPTION/ SPECS./ WORK STATEMENT X
PACKAGING AND MARKING
20 - 33
34 - 35
J LIST OF ATTACHMENTS
INSPECTION AND ACCEPTANCE
DELIVERIES OR PERFORMANCE
36 - 37
38 - 40 X K
REPRESENTATIONS, CERTIFICATIONS AND
OTHER STATEMENTS OF OFFERORS
CONTRACT ADMINISTRATION DATA 41 - 44 X
SPECIAL CONTRACT REQUIREMENTS
OFFER (Must be fully completed by offeror) 45 - 50 X M
L INSTRS., CONDS., AND NOTICES TO OFFERORS
EVALUATION FACTORS FOR AWARD
NOTE: Item 12 does not apply if the solicitation includes the provisions at 52.214-16, Minimum Bid Acceptance Period.
is inserted by the offeror) from the date for receipt of offers specified above, to furnish any or all items upon which prices are offered at the price set opposite each item, delivered at the designated point(s), within the time specified in the schedule.
13. DISCOUNT FOR PROMPT PAYMENT
(See Section I, Clause No. 52.232-8)
14. ACKNOWLEDGMENT OF AMENDMENTS
(The offeror acknowledges receipt of amendments
AMENDMENT NO. DATE
to the SOLICITATION for offerors and related documents numbered and dated):
FACILITY
12. In compliance with the above, the undersigned agrees, if this offer is accepted within calendar days (60 calendar days unless a different period
SOLICITATION, OFFER AND AWARD
X
(X) SEC. DESCRIPTION (X) SEC. DESCRIPTION PAGE(S)
PART I - THE SCHEDULE
26. NAME OF CONTRACTING OFFICER (Type or print) 27. UNITED STATES OF AMERICA 28. AWARD DATE
EMAIL:TEL: (Signature of Contracting Officer)
CODE CODE
B. TELEPHONE (Include area code) C. E-MAIL ADDRESS
AWARD (To be completed by Government)
19. ACCEPTED AS TO ITEMS NUMBERED 20. AMOUNT 21. ACCOUNTING AND APPROPRIATION
22. AUTHORITY FOR USING OTHER THAN FULL AND OPEN COMPETITION:
10 U.S.C. 2304(c)( ) 41 U.S.C. 253(c)( ) (4 copies unless otherwise specified)
23. SUBMIT INVOICES TO ADDRESS SHOWN IN ITEM
24. ADMINISTERED BY (If other than Item 7) CODE 25. PAYMENT WILL BE MADE BY CODE
PART IV - REPRESENTATIO NS AND INSTRUCTIO NS
PART III - LIST O F DO CUMENTS, EXHIBITS AND O THER ATTACHMENTS
51 - 64
PART II - CO NTRACT CLAUSES
NAVAL AIR WARFARE CENTER AD-PAX
2.5.1.2 - BLDG 433
47060 LILJENCRANTZ RD
PATUXENT RIVER MD 20670 301-342-2186
FAX:
TEL:
FAX:
TEL:
NOTE: In sealed bid solicitations "offer" and "offeror" mean "bid" and "bidder".
SOLICITATION
6. REQUISITION/PURCHASE NO.5. DATE ISSUED
03 Aug 2017
4. TYPE OF SOLICITATION
SEALED BID (IFB)
NEGOTIATED (RFP)
[ X ]
3. SOLICITATION NO.
N00421-17-R-0013
Section A - Solicitation/Contract Form
POINTS OF CONTACT
Contract Specialist: Melissa A. Tennyson
Phone: 301-757-9725
E-mail: melissa.tennyson@navy.mil
Procuring Contracting Officer: Kristen W. Ferro
Phone: 301-342-0627
E-mail: kristen.ferro@navy.mil
GENERAL INFORMATION
The NAICS code for this effort is 561499- All Other Business Support Services with a size standard of $15M.
1. The Product Service Code (PSC) for this procurement is R408- Program Management/ Support Services.
2. This contract will have a five (5)-year period of performance.
3. The contractor will be required to have a SECRET facility clearance within sixty (60) days of contract award and a SECRET clearance for personnel identified in Section C Statement of Work (SOW) paragraph
3.2.2 within sixty (60) days of contract award. The contractor will not be permitted access to classified information until a final DD254 is incorporated as an attachment to the contract award.
AMENDMENT 0001 Changes:
The below change is in addition to changes noted within the Questions & Answers below.
1. The proposal due date has changed to 06 September 2017 at 2 P.M.
QUESTIONS AND ANSWERS:
AS OF 14 AUGUST 2017
1. Question: Does the prime contractor need to have the facilities clearance? Can a teaming partner have the facilities clearance?
Answer: A Contractor is required to have a Facility Security Clearance when one or more of its employees require a security clearance in performance of the contract and therefore access to classified information or materials. Contract award may be made prior to the issuance of a facility clearance; however, the contractor shall not be afforded access to classified information until the facility clearance has been granted. Contractors without a facility clearance require U.S. Government sponsorship.
Therefore, if the prime Contractor has one or more its employees that require a security clearance in performance of this effort, then the prime Contractor is required to hold a Facility Security Clearance.
2. Question: Can the economically disadvantaged women owned small business be a subcontractor to the prime with the facilities clearance?
Answer: As this requirement is a set-aside for Economically Disadvantaged Woman-Owned Small
Businesses, the prime must be an Economically Disadvantaged Woman-Owned Small Business. Please see the answer to question 1 for further guidance on the Facility Security Clearance requirements.
3. Question: RFP Section 3.3.2.1, Page 20 of 23. Would the government provide technical details or reference documentation for the AWDB SharePoint application, i.e., SharePoint version(s), technical architecture, application architecture, database architecture, and software support tools?
mailto:melissa.tennyson@navy.mil mailto:kristen.ferro@navy.mil
Answer: SharePoint is a Microsoft product and its version is dependent on the latest update the
Government receives from Microsoft. The Government is currently utilizing SharePoint 2013.
4. Question: RFP Section 3.3.2.1, Page 20 of 23. Would the government provide an accessible technical library for this opportunity containing AIRWorks Standard Operating Procedures (SOPs) and AWDB technical architecture documents?
Answer: Currently, there are no AIRWorks Standard Operating Procedures (SOPs) or AWDB technical architecture documents.
5. Question: RFP Section 3.3.2.2, Page 20 of 23. Would the government please provide the number of support agreements currently stored in the AWDB and provide an estimated range for the number of new agreements anticipated to be produced monthly?
Answer: For estimating purposes, approximately 125 support agreements have been processed in
Government Fiscal Year 2017. It is anticipated that the number of support agreements will increase by approximately 70% next year.
6. Question: RFP Section B. Workforce, page 77 of 93. Is a signed Letter of Commitment (LOC) required to accompany Key Personnel resumes?
Answer: Section L-1, Part B, Paragraph 1.2 has been updated to include applicable definitions. The Key
Personnel Resumes paragraph within Section L, Part B, Paragraph 1.2 has been updated to specify that Key
Personnel may only be current employees or contingent hires.
7. Question: RFP Section 3.4.3 (page 86 of 94), Place of Performance, indicates that “This requirement shall be performed 100% on-site at Patuxent River Naval Air Station.” As the Senior Manager has a small number of hours to support this staff, will this function be primarily provided at an off-site location with visits to the office to perform management functions as required?
Answer: Section L, Part B, Paragraph 3.4.3 has been updated to include clarification on the place of performance.
8. Question: Will the Government please provide the current site location of the AIRWORKS program office where the on-site staff would provide support?
Answer: Currently, the anticipated location for on-site support is Building 2187 on Patuxent River NAS.
However, that location is subject to change.
9. Question: RFP Section 3.4.2 (page 84 of 94), Labor Hours, indicates a table that shows that (2) of the required (4) Program Analyst-Journeyman; (2) of the required (2) Management Analyst, Sr.; and (1) of the (1)
Computer Programmer, Journeyman are indicated to be key personnel that require resume submission. Can the
Government confirm that these are the five (5) staff designated as Key. The chart on page 10 of 94 indicates the categories and hours, but does not stipulate the total number designated as key personnel for the effort.
Answer: Yes, those are the five (5) staff designated as key personnel. The chart within the B-2 Clause and the chart in Section C Statement of Work Paragraph 4.5 have been updated to show this information consistently.
10. Question: RFP Section 2.0, Volume 2: Past Performance, 2.1 General (page 80 of 94) indicates that “the
Offeror shall submit no more than five Past Performance Information Forms as the Prime Contractor for this solicitation, no more than two forms for each principal subcontractor, and/or no more than two forms for each
JV team member.” Can the Government clarify that the maximum total of past performance submissions allowed for this solicitation is 5 total Past Performance Information Forms, to include submissions of the prime and potential principal subcontractor. For example, three from the Prime Contractor and two from the
Principal Subcontractor would be allowable for the total of 5 references in 10 pages.
Answer: Section L-1, Part B, Section 2.0 has been updated to provide clarification. The Offeror shall submit no more than five Past Performance Information Forms for the Prime Contractor for this solicitation, no more than two forms for each principal subcontractor, and/or no more than two forms for each JV team member.
11. Question: RFP B-1, FIXED PRICE LEVEL OF EFFORT COMPOSITE RATES (AUG 2017) (page 9 of
94). Will the Government confirm that the Offeror will be reimbursed the composite rate proposed in B-1 for both Prime and Subcontractor Level of Effort.
Answer: Yes, the Offeror will be reimbursed the composite rate in B-1 for both Prime and Subcontractor
Level of Effort.
12. Question: RFP Section L, Para 3.2, Ground Rules and Assumptions, Item (b) states ‘The Offeror shall provide sufficient information to support its price/cost as well as an explanation of all ground rules and assumptions that affect the price/cost estimates. RFP Para 3.3, Price Cost Information, states “Offerors shall submit a fully completed chart in Section B, Fixed Price Level of Effort, for all FFP CLINS. Further, Item (d) of the same paragraph states ‘The Offeror shall fully disclose the buildup of price/cost for each Cost-type
CLIN’ (i.e., ODC/Travel). Will the Government clarify whether a spreadsheet detailing cost buildup of the FFP labor rates is required? If so, is there a specific format that the Government would like Offerors (and subcontractors) to illustrate labor cost build-up?
Answer: A spreadsheet detailing the cost building of the FFP labor rates is not required. However, in fulfilling the requirements of Section L Paragraph 3.3(a), the offerors shall provide FFP labor rates by labor category. The composite rate in Section B Clause Fixed Price Level Effort should be derived from the labor rates by labor category. There is not a specific format for Offerors to utilize in showing the labor rates by labor category. The Offeror is not required to disclose the buildup of price for the FFP CLINs.
13. Reference: (1) FBO.gov Solicitation Release Page, dated Aug 03, 2017, 4:35 pm
(2) Section F, Page 29 of 94, CLINs 0001 – 0003
(3) Section F, Page 30 of 94, Clause 5252.211-9507
(4) Section L-1, Page 72 of 94, Clause 5252.215-9503
Question: The Solicitation, under References (2) – (4) above identify a contract award/start date, for estimating purposes, of 28 March 2018. However, FBO identifies an anticipated award date of 4 April
2018. Will the Government please confirm that the start date is to remain 28 March 2018?
Answer: For planning purposes, estimated award date is 04 April 2018 with a planned performance start date of 03 May 2018. The FBO announcement, Section F CLIN periods of performances, Section F Clause
5252.211-9507 and Section L-1 Clause 5252.215-9503 have all been updated.
14. Reference: (1) General Information, Page 2 of 94, Paragraph 1
(2) Section J, Attachment 6
Question: The Government provided Wage Determination (WD) 15-4279 Revision 2; however, Revision 3 has been posted as of 1 August 2017, dated 25 July 2017. Will the Government please confirm if Revision 3 is applicable to this Solicitation?
Answer: This contract is not a Service Contract Act (SCA) covered contract and therefore wage determinations do not apply. The General Information section has been updated to remove the note regarding the Wage Determination and the Wage Determination has been removed as an attachment.
15. Reference: (1) Section B, B-1 Clause, Page 9 of 94
(2) Section B, B-2 Clause, Page 10 of 94
(3) Section L-1, Part B, Paragraph 3.4.2, Pages 84-86 of 94
Question: B-1 Clause identifies a total core labor hours of 17,472 per year not inclusive of surge;
however, B-2 Clause and Section L-1, Part B, Paragraph 3.4.2 all identify a total core labor hours of 17,664 per year not inclusive of surge. Will the Government please confirm that the B-1 Clause should identify
17,664 hours per year not inclusive of surge, so that the total hours plus total surge equal 134,400 man-hours?
Answer: The charts in Clause B-2 and Section L-1, Part B, Paragraph 3.4.2 are correct. The chart within
Clause B-1 has been updated to reflect the correct level of effort of 17,664 hours.
16. Reference: Section C, Paragraph 4.5, Page 23 of 94
Question: The Government identifies SCA Code “SCA 0120” for Admin Assistant. Will the
Government please confirm that the SCA Code should be “SCA 01020”?
Answer: As the Admin Assistant is not an SCA position, the reference to the SCA Code has been removed from Section C, Paragraph 4.5.
17. Reference: (1) Section L-1, Part A, Paragraph 3.0, Past Performance Page Limit (10 pages), Page
(2) Section L-1, Part B, Paragraph 2.0, Past Performance, Page 80 of 94
(3) Attachment_P1-_Past_Performance_Information_Form.pdf
Question: Section L sets a page limit of 10 pages for the Past Performance Volume. However, Section L-
1, Part B, Paragraph 2.0, identifies no more than five Past Performance Information Forms for the Prime
Contractor, no more than two forms for each principal subcontractor, and/or no more than two forms for each JV team member. Based on the number of Past Performances references to be submitted, the Past
Performance Information Form for each contract could potentially be limited from one to three pages for each past performance reference in order to meet the Page Limitation of the Past Performance Volume.
However, Attachment P1 – Past Performance Information Form is a PDF document locked at 2 pages; the form also only allows 8 lines for the contract effort description and a full page for demonstrated systemic improvements.
Will the Government please confirm that this form can be used as a template, modified to allow the room required to adequately address section L and M requirements? Alternatively, would the Government consider removing the page limitation for the Past Performance Volume?
Answer: Offerors may choose one of two options: They may either fill in the information in the Contract
Effort Description box of Attachment P1 – Past Performance Information Form, if the response is concise enough to fit within the limitations of the form. Or, Offerors may designate within the Contract Effort
Description box “See Continuation Page” and then submit a second PDF or MS Word document up to one page in length for a total of 3 pages for an offeror’s Past Performance reference submission. Section L-1, Part A, Paragraph 3.0 has been updated to reflect the page limitations for the Past Performance Volume.
18. Reference: (1) Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(c), Page 82 of 94
(2) Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(f), 2 nd
Bullet, Page 83 of 94
Question: Will the Government please confirm that the stated requirements within Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(c) for indirect rates is in direct relation to Section L-1 Paragraph 3.3(f), “Indirect costs as they relate to ODCs (i.e. Overhead, General & Administrative (G&A), etc.). Historical indirect costs for the past three years, as applicable”, and remove the requirement to provide indirect rates in regards to
Collective Bargaining Agreements (CBAs) and Area Wage Determinations (AWDs) in Paragraph 3.3(c)?
Answer: Yes, the stated requirements within Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(c) for indirect rates are in direct relation to Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(f). The reference to Collective Bargaining Agreements
(CBAs) and Area Wage Determinations (AWDs) in Paragraph 3.3(c) have been removed.
19. Reference: Exhibit A - CDRL A002 – Financial Progress Reports, Block 16
Question: CDRL A002 does not provide a reporting requirement for the CDRL? Will the Government please consider changing Block 16 to state “Submit NLT 10 th of each month following the first full month of the contract.”?
Answer: CDRL A002 has been updated to correct the submission instructions.
20. Reference: Exhibit A - CDRL A005 – Transition Plan, Block 16
Question: CDRL A005 states “Submit NLT 10 th of each month following the first full month of the contract.” Block 16 indicates the transition plan is a recurring monthly deliverable. Will the Government please consider changing Block 16 to state “Transition-out plan is due 180 calendar days after contract award.”?
Answer: CDRL A005 has been updated to correct the submission instructions.
21. Question: RFP, Section B (page 9): The Non-Surge Level of Effort (LOE) listed within Table B-1 FIXED
PRICE LEVEL OF EFFORT COMPOSITE RATES (AUG 2017) of 17,472 hours each year does not match the
LOE provided within B-2 LEVEL OF EFFORT (FIXED PRICE) NAVAIR 5252.211-9503 (Variation)(AUG
2017) (page 10) or Section L, Para. 3.4.2 Labor Hours (pages 84-85) which lists 17,664 non-surge hours each year. Can the Government please clarify the LOE for non-surge hours for the Base and each Option Year?
Answer: The charts in Clause B-2 and Section L-1, Part B, Paragraph 3.4.2 are correct. The chart within
Clause B-1 has been updated to reflect the correct level of effort of 17,664 hours.
22. Question: With regards to Section L, 2.0 Proposal Format, 1st paragraph states: “graphs shall be presented in no smaller than a 10pt font…” Does the government consider a table to be included in the definition of a graph and therefore tables can be 10pt font?
Answer: No, a table is not considered to be a graph and therefore tables shall be presented in 12 pt font.
AMENDMENT 0002 Changes
The below change is in addition to changes noted within the Questions & Answers below.
1. The proposal due date has changed to 12 September 2017 at 2 P.M.
ADDITIONAL QUESTIONS & ANSWERS AS OF 22 AUGUST 2017:
23. Question: Page 83 of the RFP states "Profit/Fee: Identify profit/fee rate and total amounts." FFP/LOE
Contracts should not require a breakdown of profit/fee amounts; that is only required for Cost-type CLINs.
Therefore, it is requested that the government remove the requirement to provide the profit/fee rate and to provide total amounts inclusive of the fee in the Price/Cost Proposal.
Answer: The Government has removed the reference to a breakdown of Profit/Fee in Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(f).
24. Question: Page 9 of the RFP states "The table below contains the required LOE for each year and the negotiated composite FFP rates, which will be used in determining payment. The composite rate will be a weighted average based on the negotiated hourly rates for each labor category."
Would the Government please provide the calculations for the weighted average of the negotiated hourly rates for each labor category and for the total composite rate?
Answer: Section L, Part B, Paragraph 3.3 has been updated to remove the requirement for Offerors to fill in the composite rates within Clause B-1. Section M, Part B, Paragraph 3.0 has been updated to include the calculation that the Government will utilize in calculating the composite rate.
25. Recommendation: We recommend that the composite rate not be subject to each labor category. This will give the prime more flexibility to work the FFP as needed and not be constrained by each labor category composite.
Answer: Payment will be issued in accordance with the composite rate identified in Clause B-1. The labor rate by labor category is being requested as substantiation for the total price as well for use in the tripwire analysis. The Government will calculate the composite rate using the formula stated in Section M, Part B, Paragraph 3.0.
26. Question: In Section B in all Option Years, 0104-0404 Option CLINs are shown and stated "additional
LOE that will be exercised if needed". The B-1 Clause states "The contractor's failure to expend the full effort will lead to a pro rata reduction in payment while complete expenditure of the required labor hours will result in full payment". Will the SURGE costs be included in the estimates of determining the "full effort"? If the SURGE is not initiated, will it lead to a pro rata reduction in payment? Would the government please be more specific in specify the term of the LOE?
Answer: The surge costs will only be included in the “full effort” if the surge CLINs have been exercised.
27. Question: There is a discrepancy in the description of the Administrative Assistant. As listed in WD-SCA-
01020 - Administrative Assistant. As listed in RFP - SCA 01020. Would the Gov't please confirm the
SCA number for Administrative Assistant?
Answer: The reference to the SCA code was removed in Amendment 0001.
28. Question: Page 90 of the RFP states: "To assist in the overall determination of price reasonableness, the
Government will identify all instances where a proposed labor rate exceeds $300K annually per employee."
Since the RFP is not requesting substantiating documentation, and the total cost is being based on a composite rate, how will the government determine if an employee's rate exceeds the trip wire?
Answer: Section L-1, Part B, Paragraph 3.3(f) requires Offerors to submit labor rates by labor category by contract year. The Government will utilize that information to identify any rates exceeding the tripwire.
29. Reference: On Page 2 of 94 in GENERAL INFORMATION item 4, the RFP says "The contractor will be required to have a SECRET facility clearance."
Question: Is the bidder's secret facility clearance required to be FINAL /ACTIVE at time of proposal submission?
Answer: The Offeror’s secret facility clearance is not required to be FINAL/ACTIVE at time of proposal submission. The FINAL/ACTIVE facility clearance is required within 60 days of contract award. Section
A, General Information, Note 2 has been updated accordingly. The following website provides information on obtaining a facility clearance: http://www.dss.mil/isp/fac_clear/fac_clear.html.
30. Question: RFP, Section B-1 Fixed Price Level of Effort Composite Rates (AUG 2017) (page 9 of 94) requires one Composite Rate proposed per Base/Option Year. Section L, Part B, Para. 3.3(f) (page 83 of
94) states ‘Labor Rates by Category. The Offeror shall submit firm-fixed price rates on a labor category basis. Can the Government confirm which pricing method is being requested (composite rate by year or
FFP rates per labor category)?
http://www.dss.mil/isp/fac_clear/fac_clear.html
Answer: The firm-fixed price rates on a labor category basis are the only pricing substantiation being requested in support of the pricing for this contract. The Offeror will be paid in accordance with the
Composite Rates listed in Clause B-1, Fixed Price Level of Effort Composite Rates. The Government will calculate the composite rate using the formula stated in Section M, Part B, Paragraph 3.0.
31. Question: For EDWoSB set-aside solicitations, do successful offerors at NAVAIR need to be an EDWoSB at time of submittal, time of award, and remaining option years?
Answer: The successful Offeror will need to be an EDWOSB at the time of submittal and at the time of award. The successful Offeror does not still need to be an EDWOSB at option exercise.
32. Question: Will the government extend the due date for the AIRWorks solicitation #N0042117R0013 from
05 SEP 17 to 15 SEP 17?
Answer: The Government is extending the response date to 12 September 2017 in Amendment 0002.
33. Question: For NAVAIR experiences and education levels, where do Industry candidates with SECRET and higher clearances best fit with 10 to 15 years of relevant experiences without degrees—neither
Associates Degrees nor Bachelor’s Degrees? Please provide Junior – to – Journeyman points of clarification.
Answer: The Junior, Journeyman, and Senior levels are based on years of experience and type of degree
(as defined in Section C Paragraph 4.4), not the level of a security clearance. For this requirement, there are no junior level labor categories.
34. Question: The SCA requirement was removed from this RFP, and the Administrative Assistant labor category shows N/A for the Level for the position. Would the government please provide the required Level so offerors will be able to propose personnel with the required labor category education and experience requirements?
Answer: Section C, Paragraph 4.5 has been updated to reflect the Administrative Assistant requirement to be a Journey level.
35. Question: Section L states that the Government anticipates a 30-day transition period, and requires a transition plan focused on the elements of work turnover, risk mitigation strategies and data transfer. With an answer in Mod 1 indicating that there are no standard operating procedures with regard to the AWDB, and the fact that this newly competed effort has no contractor incumbent, the transition requirements for this effort and associated risks are nebulous. Please define (1) what work / knowledge is being turned over; (2) what data is being transferred; and (3) from whom the offeror will be receiving said work and data.
Answer: This question will be answered in a forthcoming amendment.
36. Question: What is the current Operating System and version that AIRWorks is using? Which version of Internet Explorer does AIRWorks use?
Answer: The current operating system is Windows 7 and the current version of Internet Explorer is version
11.
37. Question: Who is the incumbent supplier?
Answer: This question will be answered in a forthcoming amendment.
38. Question: Would the Offeror be able to submit a Contractor Performance Assessment Evaluation instead of the CPARS or Contractor Performance Assessment Questionnaire still be required?
Answer: The Contract Performance Assessment Questionnaire will be required to ensure consistency of information.
AMENDMENT 0003 Changes
The changes are noted within the Questions & Answers below.
ADDITIONAL QUESTIONS & ANSWERS AS OF 28 AUGUST 2017:
39. (Previously Question 35) Question: Section L states that the Government anticipates a 30-day transition period, and requires a transition plan focused on the elements of work turnover, risk mitigation strategies and data transfer. With an answer in Mod 1 indicating that there are no standard operating procedures with regard to the AWDB, and the fact that this newly competed effort has no contractor incumbent, the transition requirements for this effort and associated risks are nebulous. Please define (1) what work / knowledge is being turned over; (2) what data is being transferred; and (3) from whom the offeror will be receiving said work and data.
Answer: AIRWorks currently utilizes 6.1 CSS FTEs across multiple NAWCAD contracts with varying scopes to support a portfolio that supports an average of 50 ongoing projects in various stages of the workload acceptance process. Please see the below table summarizing the labor categories and FTEs currently in use by AIRWorks in support of the project portfolio. Offerors shall use this information to support the development of a transition-in plan.
Labor Category # of FTEs
Project Manager 0.1
Admin Assistant 2
Systems Analyst 4
40. (Previously Question 37) Question: Who is the incumbent supplier?
Answer: AIRWorks currently utilizes 6.1 CSS FTEs across multiple NAWCAD contracts with varying scopes.
41. Question: Regarding pricing, the total quantity of labor hours in Section B “17,472” (pages 10-
16) does not match Section B-1 “17,664” (page 17) and Section L, 3.4.2 “17,664” (pages 93-94).
Does Section B need revised to “17,664” quantity of hours in CLINs: 0001, 0101, 0201, 0301, 0401?
Answer: In Section B, CLINs 0001, 0101, 0201, 0301, and 0401 have been revised to 17,664 hours.
AMENDMENT 0004 Changes
The changes are noted within the Questions & Answers below.
ADDITIONAL QUESTIONS & ANSWERS AS OF 6 SEPTEMBER 2017:
42. References:
(1) Section B-2 (a), Page 19 of 103
(2) Section L-1, Part A, Paragraph 3.0, Page 84 of 103
(3) Section L-1, Part B, Paragraph 1.2, Pages 87-88 of 103
(4) Section M-1, Part B, Paragraph 1.0(b), Pages 97-98 of 103
Question: Can the Government clarify Workforce page limit totals for “1.0 TECHNICAL
PROPOSAL” and “1.2 Workforce” on page 84? Will the Government allow additional information and signed LOIs, referenced on page 87, to accompany Key Personnel Resumes in the same Workforce section? How does the Government intend to evaluate “all proposed personnel”, referenced on page 97, if key personnel resumes only are required pursuant to page
19?
Answer: Key personnel resumes are limited to 2 pages each. Signed LOIs can be included along with the 2 page resume. LOIs will not count against the page limit.The Government will evaluate the FFP labor rates of all of the proposed personnel. Key personnel will also be evaluated on labor qualifications based on their resumes.
43. Question: Section M, Part B, Paragraph 3.0 states “Step 2: Sum of the labor rates by labor category.” Can the Government confirm this should read “Step 2: Sum of the labor costs by labor category.”?
Answer: The “labor rates” in Step 2 is referring to the calculation in Step 1. Step 2 will add all of the calculated FFP labor rates together.
44. Reference: B-2 LEVEL OF EFFORT (FIXED PRICE) NAVAIR 5252.211-9503
(Variation)(AUG 2017)
Question: Item (c) states "As this is a Firm-Fixed Price Level of Effort (FFP LOE) contract, the contractor's failure to expend the full effort will lead to a pro rata reduction in payment". Can the
Government please provide the formula that will be used to calculate this reduction in payment?
Answer: The composite rate stated in B-1 will be multiplied by the actual number of hours expended to calculate the payment.
45. Reference: Amendment 3 Question 39. (Previously Question 35).
Question: Considering the Government's response that there are currently 6.1 FTEs supporting this effort, is it the Government's intention to execute one hundred (100%) percent of the total level of effort specified in the contract for the base year at time of Award?
Answer: Yes, the Government intends to execute 100% of the level of effort in the base year.
46. Question: All amendments 0001, 0002, 0003/0004 have an SF33 date of 03 Aug 2017 in Block
5. Do you want these amendments entered into SF33 Block 14 with 03 Aug 2017 for all amendments or the actual date of the amendment release posted on FBO.gov?
Answer: Offerors should enter the actual date of the amendment release posted on FBO, as follows:
Amendment 0001: 16 August 2017
Amendment 0002: 22 August 2017
Amendment 0003: 29 August 2017
47. Question: Should amendment 0003/0004 be entered in SF33 Block 14 as 0003 or 0004?
Answer: The amendment should be entered in as 0003.
CLAUSES INCORPORATED BY REFERENCE
52.203-18 Prohibition on Contracting With Entities That Require Certain
Internal Confidentiality Agreements or Statements--
Representation
JAN 2017
52.203-19 Prohibition on Requiring Certain Internal Confidentiality
Agreeements or Statements
JAN 2017
Section B - Supplies or Services and Prices
ITEM NO SUPPLIES/SERVICES QUANTITY UNIT UNIT PRICE AMOUNT
0001 17,664 Hours Base Year - Labor
FFP-LOE
Services in accordance with Section C, SOW paragraphs 3.3.1-3.3.4.
FOB: Destination
NET AMT
CEILING PRICE
0002 Lot Base Year - ODCs
COST
Travel in accordance with Section C, SOW paragraph 3.1.5.
ESTIMATED COST
0003 Lot Base Year- Data
Not separately priced. Technical data exhibits in accordance with Section C, SOW paragraph 3.1.3.
0101 17,664 Hours OPTION Option Year I - Labor
FFP-LOE
0102 Lot OPTION Option Year I - ODCs
COST
0103 Lot OPTION Option Year I - Data
0104 11,520 Hours OPTION Option Year I - Surge
FFP-LOE
Services in accordance with Section C, SOW paragraphs 3.3.1-3.3.4. Additional
LOE that will be exercised if needed.
0201 17,664 Hours OPTION Option Year II - Labor
FFP-LOE
0202 Lot OPTION Option Year II - ODCs
COST
0203 Lot OPTION Option Year II - Data
0204 11,520 Hours OPTION Option Year II - Surge
FFP-LOE
Services in accordance with Section C, SOW paragraphs 3.3.1-3.3.4. Additional
0301 17,664 Hours OPTION Option Year III - Labor
FFP-LOE
0302 Lot OPTION Option Year III - ODCs
COST
0303 Lot OPTION Option Year III - Data
0304 11,520 Hours OPTION Option Year III - Surge
FFP-LOE
Services in accordance with Section C, SOW paragraphs 3.3.1-3.3.4. Additional
0401 17,664 Hours OPTION Option Year IV - Labor
FFP-LOE
0402 Lot OPTION Option Year IV - ODCs
COST
0403 Lot OPTION Option Year IV - Data
0404 11,520 Hours OPTION Option Year IV - Surge
FFP-LOE
Services in accordance with Section C, SOW paragraphs 3.3.1-3.3.4. Additional
B-1 CLAUSE
B-1 FIXED PRICE LEVEL OF EFFORT COMPOSITE RATES (AUG 2017)
As this is a Firm-Fixed Price Level of Effort (FFP LOE) contract, the contractor’s failure to expend the full effort will lead to a pro rata reduction in payment while complete expenditure of the required labor hours will result in full payment.
The table below contains the required LOE for each year and the negotiated composite FFP rates, which will be used in determining payment. The composite rate will be a weighted average based on the negotiated hourly rates for each labor category. Because of the firm-fixed pricing, these rates will be the cap for the payment of hours.
Base Year
CLIN 0001
LOE
Composite Rate
17,664
Option Year 1
CLIN 0101
LOE
Surge CLIN 0104
LOE
Composite Rate
17,664 11,520
Option Year 2
CLIN 0201
LOE
Surge CLIN 0204
LOE
Composite Rate
17,664 11,520
Option Year 3
CLIN 0301
LOE
Surge CLIN 0304
LOE
Composite Rate
17,664 11,520
Option Year 4
CLIN 0401
LOE
Surge CLIN 0404
LOE
Composite Rate
17,664 11,520
B-2 CLAUSE
B-2 LEVEL OF EFFORT (FIXED PRICE) NAVAIR 5252.211-9503 (Variation)(AUG 2017)
(a) The level of effort estimated to be ordered during the term of this contract is 134,400 man-hours of direct labor including authorized subcontract labor, if any. The contractor shall not, under any circumstances, exceed one hundred (100%) percent of the total level of effort specified in the contract. The estimated composition of the total man-hours of direct labor by classification is as follows:
Labor Category Base
Year Option Year I Option Year II Option Year III Option Year IV
Total
Hours
CLIN
CLIN
CLIN
CLIN
CLIN
CLIN
CLIN
CLIN
CLIN
Administrative
Assistant, Journeyman
3,840 3,840 1,920 3,840 1,920 3,840 1,920 3,840 1,920 26,880
Program
Analyst, Journeyman*
(2)
7,680 7,680 3,840 7,680 3,840 7,680 3,840 7,680 3,840 53,760
Management
Analyst, Senior* (2)
3,840 3,840 3,840 3,840 3,840 3,840 3,840 3,840 3,840 34,560
Computer
Programmer, Journeyman*(1)
1,920 1,920 1,920 1,920 1,920 1,920 1,920 1,920 1,920 17,280
Manager, Senior 384 384 0 384 0 384 0 384 0 1,920
Total Hours 17,664 17,664 11,520 17,664 11,520 17,664 11,520 17,664 11,520 134,400
* denotes Key Personnel labor categories; the number in parenthesis indicates the number of key personnel resumes required.
(b) The contractor agrees that effort performed in fulfillment of level of effort obligations under this contract shall include only verifiable effort in direct support of the work specified. It shall not include efforts such as work performed in transit to or from an employee's usual workplace, work during lunchtime activities, or effort performed at other non-work locations.
(c) As this is a Firm-Fixed Price Level of Effort (FFP LOE) contract, the contractor’s failure to expend the full effort will lead to a pro rata reduction in payment while complete expenditure of the required labor-hours will result in full payment.
Section C - Descriptions and Specifications
STATEMENT OF WORK
1. Scope: This Statement of Work (SOW) establishes the requirements for contractor services in support of Naval Air Warfare Center Aircraft Division (NAWCAD) AIRWorks Division
(AIR-5.0X).
The Department of Defense (DoD), Department of the Navy (DON), Naval Air Systems
Command (NAVAIRSYSCOM), Naval Air Warfare Center Aircraft Division (NAWCAD), AIRWorks Division (AIR-5.0X) has the requirement for analytical, administrative, and management support for Non-Navy workload acceptance to support customers in identifying and capturing requirements and tracking through the AIRWorks Data Base (AWDB).
Current and future workload acceptance ensures work performed is mission compliant, strategically aligned, and meets sound business rules, including statutory and regulatory compliance.
AIRWorks is an organization, operating within NAWCAD, which has the role of managing and prioritizing current and future workload. Customers range from Naval Aviation
Enterprise (NAE), other Navy, Department of Defense (DoD) and Specified Joint Programs.
Projects range from rapid response, Engineering Change Proposals (ECPs), demonstrations, prototyping, and fleet exercises.
The scope of this contract is for analytical, administrative, and management support services as detailed in the requirements below (Para 3.0). Workload acceptance should be based on an approach that is common and transparent, such that the work performed represents the highest priority, highest value efforts, while achieving and maintaining an optimal level of capability and capacity within NAVAIR and its subordinate commands and field activities.
The scope includes prioritizing and sourcing work strategically within legal, policy and resource constraints, while promoting efficiency and managing the reduction of total ownership cost to perform mission tasking.
2. Applicable documents:
2.1. Department of Defense Specifications:
2.1.1. DoD 5220.22-M, National Industrial Security Program Operating Manual, (NISPOM) 28 Feb 2006
2.1.2. SECNAV M-5510.36 Information Security Program, 30 Jun 2006
2.1.3. DoDM 5200.01 (DoD Information Security Program: Controlled
Unclassified Information (CUI)) Vol. 4 (enclosure 3 pages 11-18) 24 Feb
2.1.4. DoD Manual NUMBER 5220.22, Volume 3 April 17, 2014
National Industrial Security Program: Procedures for Government
Activities Relating to Foreign Ownership, Control, or Influence (FOCI)
2.1.5. DoD Manual NUMBER 5200.01, Volume 1 February 24, 2012
DoD Information Security Program: Overview, Classification, and
Declassification
2.1.6. DoD INSTRUCTION NUMBER 5230.24 August 23, 2012 Incorporating
Change 1, Effective April 28, 2016 Distribution Statements on Technical
Documents
2.1.7. OPNAV Form 5239/14 (Rev 9/2011) SYSTEM AUTHORIZATION
ACCESS REQUEST NAVY (SAAR-N)
2.1.8. DoDD 5230.24 Distribution Statements on Technical Documents, Change
1, Effective 28 Apr 2016
2.1.9. SECNAV M-5510.30 Personnel Security Program Jun 2006
2.1.10. OPNAVINST 3440.17A Navy Installation Emergency Management Program, 1
Aug 2014
2.1.11. OPNAVINST 5239.1C NAVY INFORMATION ASSURANCE (IA)
PROGRAM
2.2. Other Government documents (e.g. NAVAIR Documents)
2.2.1. NAVAIRWARCENACDIV INSTRUCTION 3432.1B OPERATIONS
SECURITY
3. Requirements
This SOW is laid out in paragraph format to facilitate tracking and task identification.
3.1. General Requirements
3.1.1. Compatibility - The Contractor shall maintain the capability to prepare documents and software packages compatible with the Government
Information Technology (IT) environment through the security classification of SECRET. The current operating environment required for this contract includes:
Microsoft Windows 10
Microsoft Project 2010
Microsoft Office Professional Plus 2010
Adobe Acrobat XI (PRO)
Internet access
SharePoint
The Contractor shall maintain the ability to interface with and transfer data to and from requiring office software applications and their upgraded versions. The Contractor shall maintain state-of the-art virus software and ensure that all media are virus free when delivered. The Contractor shall be capable of Internet and Local Area Network (LAN) communications with AIRWorks. Contractor personnel shall be capable of maintaining real-time communications, both voice and data transfer capabilities, with
AIRWorks during normal working hours.
3.1.2. Work Location and Facilities
3.1.2.1. Work location: 100 percent of the work will be performed at the Government site.
The Government site is located at NAS Patuxent River, MD. All requests for recurring or situational telework, both Continental United States
(CONUS) and Outside Continental United States (OCONUS), will be reviewed for approval by the designated Contracting Officer
Representative (COR)/Alternate Contracting Representative (ACOR).
Contractors performing on-site support will be provided access to workspaces, telephones, printers, facsimile machines, copy machines, shredders, computers, and network access including web servers and applicable databases or other applications necessary to carry out assigned tasks.
3.1.2.2. Meeting and conference room support will not be required.
3.1.3. Contract Status reporting. The contractor shall provide the following documentation:
3.1.3.1. Monthly Progress and Financial Status Report: In accordance with the
Contract Data Requirement List (CDRL) the contractor shall provide a monthly progress report (CDRL A001) and financial status report (CDRL
A002). The reports shall include work accomplished since submittal of the last reports, both monthly and cumulative man-hour labor costs expended by labor category and travel costs.
3.1.3.2. Technical Data: The contractor shall provide technical data reports in accordance with CDRL A003.
3.1.3.3. Operations Security (OPSEC) Plan: The contractor shall submit an
OPSEC Plan in accordance with CDRL A004.
3.1.3.4. Transition- Out Plan: The Contractor shall submit a Transition-Out Plan in accordance with CDRL A005.
3.1.4. Workplace and Schedule.
3.1.4.1. Normal Working Hours: The Contractor shall provide the required services and staffing coverage during Normal Working Hours(NWH). NWHs are usually 8.5 hours (including a 30-minute lunch break), from 0730 to
1600 each Monday through Friday (except on Federal holidays). Some supported
Government offices have flexibility to start as early as 0600 and end as late as
1800, Monday –Friday. Services and staffing shall be provided for each office at least 8 hours per day.
3.1.4.1.1 Compressed Work Schedule (CWS): The contractor, with notification to the COR, may allow its employees to work a CWS schedule. Any contractor that chooses to allow its employees to work a
CWS schedule in support of this contract agrees that any additional costs associated with the implementation of the CWS schedule vice the standard schedule are unallowable costs under this task order and will not be reimbursed by the Government. Furthermore, all contractors shall comply with the requirements of the Fair Labor Standards Act (FLSA) and particularly with Section 7 regarding compensatory overtime.
New Year’s Day, January 1
Martin Luther King’s Birthday, the third Monday in January
President’s Birthday, the third Monday in February
Memorial Day, the last Monday in May
Independence Day, July 4
Labor Day, the first Monday in September
Columbus Day, the second Monday in October
Veteran’s Day, November 11
Thanksgiving Day, the fourth Thursday in November
Christmas Day, December 25
The contractor is permitted to observe the above Holidays in accordance with its corporate policy.
3.1.4.1.3 Installation closure: When Federal employees are officially excused from work due to a holiday or a special event, severe weather, a security threat, or any other Government facility related problem that prevents Federal personnel from working at the Government facility, contractor personnel assigned to work at that facility performing non-mission essential work in support of such Federal employees shall follow their parent company’s policies.
While generally contractor personnel may not perform work on-site at a
Government facility without Government personnel present, in very limited circumstances, work being performed by contractor personnel may be deemed mission essential and performance of such mission essential work may be authorized to continue at the Government facility despite the facility being otherwise closed for normal operations. The circumstances permitting work being performed by contractor personnel to be deemed mission essential are extremely limited and generally only apply to performance of efforts related to public health, safety, or matters related to national security. The cognizant Contracting Officer must concur with any determination that work being performed by contractor personnel is mission essential.
3.1.4.1.4 Overtime: Overtime cannot be charged directly to the contract unless first approved in writing by the Chief of the Contracting Office.
3.1.5. Other Direct Costs: ODCs are based on a per annum amount. The
Contractor shall obtain COR/ACOR approval prior to incurring any travel expenses.
3.1.5.1. Travel: Travel will be allowable only when it is essential to the performance of the tasks detailed in Section 3.3. Reimbursement for travel performed shall be in accordance with Section H Clause 5252.232-9509, Travel Approval and Reimbursement Procedures.
Estimated Travel per year includes, but is not limited to:
Location Number of Trips
Per Year Number of People
Number of Days per
Person per Trip
Lakehurst, NJ 1 2 2
Orlando, FL 1 2 3
3.1.5.2. There will be no material ODCs on this contract.
3.1.6. Subcontractors: The contractor shall clearly and effectively communicate requirements to all subcontractors providing support under this contract. All provisions of this SOW shall flow down to subcontractors providing support under this contract.
3.1.7. Management of Contractor Personnel: The Government shall neither supervise contractor employees nor control the method by which the contractor performs the required tasks. Under no circumstances shall the
Government assign tasks to, or prepare work schedules for, individual contractor employees. The contractor shall manage its employees and guard against any actions that are of the nature of personal services, or give the perception of personal services.
3.1.8. Transition-Out Strategy: The overall transition strategy shall be built around maintaining the mission of AIRWorks with minimal impact, not only in terms of timeliness of performance but also to ensure that critical data and knowledge transfer occurs. Upon termination or expiration of the contract, the contractor shall ensure an orderly transition of responsibilities, while minimizing impact to the operation. The contractor shall submit a Transition-Out Plan, to include the minimum elements listed below in accordance with CDRL A005.
- Work Turnover. The contractor shall provide a plan of action to effectively transfer tasked work that is in process at the expiration or termination of the contract to the successor company. Establish and maintain effective communication with the incoming contractor or Government personnel for the period of transition via weekly status meetings.
- Quality Assurance. The contractor shall provide a plan of action to ensure continuation of quality review processes during the transition period to the successor company.
- Risk Mitigation Strategies. The contractor shall provide a plan of action to mitigate contract performance risks (quality and schedule) encountered during the transition period.
- Data/Information Transfer. The contractor shall provide a plan of action for the efficient inventory and transfer of program data to the successor company.
3.2. Security
3.2.1. Citizenship Requirements: Only U.S. citizens may perform under this contract. If the Contractor cannot find qualified U.S. citizens to perform the work, the Contractor shall submit a citizenship waiver request with justification to the Government Security Office. The waiver request shall include:
a. The individual's name, date and place of birth, position title, and current citizenship.
b. A statement that a qualified U.S. citizen cannot be hired in sufficient time to meet the contractual requirements.
c. A statement of the unusual expertise possessed by the applicant.
d. A statement that access will be limited to a specific government contract (specify contract number).
e. A statement that the Contractor has obtained an export license for the information required to perform the contract.
3.2.2. Investigative Requirements:
Unclassified: All Contractor personnel must be eligible to perform Non-
Critical Sensitive work as defined by SECNAV M-5510.30. All Contractor personnel are required to have a favorably adjudicated Tier-3 investigation from the Office of Personnel Management.
This is the start of the file's text. The full file is on GovTribe.
File details come from the government source that posted it. Updated .