Questions_and_Answers_081214.pdf

PDF 69 KB Posted

Attached to
Web Base Curriculum Devlopment II Federal contract opportunity
Solicitation number
HQ0034-14-R-0104
Issued by
DOD Washington Headquarters Service

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Web Base Curriculum Devlopment II, newest first.
File Type Posted
Questions_and_Answers_081814.pdf PDF
Attachment_0008_-_Amended_OUSD(C)_Course_Development_Standards.pdf PDF
Attachment_0001_-_PWS-revised_081214.pdf PDF
Attachment_0003_-_Amended_Inst_to_Offerors_Addendum_FINAL.pdf PDF
Attachment_0006_-_Amended_CD_and_Refresh_List.pdf PDF
Attachment_0002_-_Amended_Bid_Schedule.pdf PDF
Attachment_0016_-_Past_Performance_Questionnaire.pdf PDF
Attachment_0008_-_NASBA_Guidelines.docx DOCX document
Attachment_0013_-_Sample_Storyboard.pdf PDF
Attachment_0011_-_Sample_PreStoryboard_Part_A.pptx PPTX presentation
Attachment_0005-_Contract_Clauses.docx DOCX document
Attachment_0002_-_Bid_Schedule.pdf PDF
Attachment_0003_-_Inst_to_Offerors_Addendum_FINAL.doc DOC document
Attachment_0015_-_FAR_52.212-2_Eval_of_Commercial_Items.docx DOCX document
Attachment_0001_-_PWS-revised.doc DOC document
Attachment_0012_-_Sample_PreStoryboard_Part_B.pptx PPTX presentation
Attachment_0014_-_FAR_52.212-3_-__Reps_and_Certs.docx DOCX document
Attachment_0009_-_Sample_Exam.pdf PDF
Attachment_0006_-_Course_Development_and_Refresh_List.pdf PDF
Attachment_0010_-_Sample_High_Level_Design_Document.docx DOCX document
Attachment_0007_-_Financial_Management_Competencies.doc DOC document
Attachment_0004_-_Basis_of_Award_WBCD_II_052014_FINAL.docx DOCX document
Show all 22

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation HQ0034-14-R-0104 Amendment 00001

8/13/2014

Questions and Answers

Web Based Curriculum Development II

Question 1:

Is this a follow-on requirement? If so, could you please provide the incumbent contract number for this opportunity? If not, is this a new requirement?

Answer 1: The current contract number is HQ0034-11-C-0077.

Question 2:

Paragraph 3.1 Task 1-Delivery of New Courses and Subject Matter Expertise state: All new course development shall take place in the base year. Please see Attachment 0006 for course topics.

Question: How many hours of New Curriculum will be developed in the base year?

Answer: Please see Attachment 0006, Course Development and Refresh, and Attachment

0002, Bid Schedule.

Question: Under Column CTR SME the Course Development and Refresh List has 86.5 hours.

Is this 86.5 hours the total number of hours that must be developed during the Base Year?

Answer: Please see Attachment 0006, Course Development and Refresh, and Attachment

0002, Bid Schedule.

Question 3:

Will there be a requirement to develop a total of 86.5 hours of New web-based Curriculum, as well as update the 53 hours of courseware listed under the refresh column during the base year?

Answer 3: Please see Attachment 0006, Course Development and Refresh List, and Attachment 0002, Bid Schedule.

Question 4:

Paragraph 3.1.1. last sentence states: “The contractor shall provide Subject Matter Experts (SME) for 28 courses, totaling 86.5 credit hours. (CLIN 0001.). Is this 86.5 hours new courseware that must be developed?

Answer 4: Yes.

Question 5:

Instructions to the Offeror’s refer to this solicitation as a Request for Proposal (RFP) but FEBBIZ.GOV refer to the solicitation as a “Request for Quote”. Should the vendors cover sheet in response to the solicitation reflect RFP or RFQ?

Answer 5: Please use Request for Proposal

Question 6:

Will the Government provide source documentation for course development as GFI?

Answer 6: No

Question 7:

PWS 4.4 Security, The current PWS states, “All contractor personnel with access to unclassified information systems, including e-mail, shall have at a minimum a Secret clearance. All contractor personnel who require access to the OSD network must have a Secret clearance.” Please confirm that to access unclassified information – the contractor personnel must have a Secret clearance.

Answer 7: Please see amendment. IAW PWS 4.4 Security, “All contractor personnel who require access to the OSD network must have a Secret clearance.” Contractor personnel who do not require access to the OSD network do not require a clearance of any type.

Question 8:

PWS 4.5 Quality Control Plan, Does the QCP (that must be submitted at the time of proposal) count against the page limitation?

Answer 8: Please see Attachment 0003, Instructions to Offeror’s, Factor I, Subfactor 2.

Question 9:

PWS 4.8 Transition, Does the transition plan submitted as part of the proposal count against the page limitation?

Answer 9: Please see Attachment 0003, Instructions to Offeror’s, Factor I, Subfactor 1.

Question 10:

PWS Performance Requirements Summary, The summary table states, “The contractor shall deliver courses that comply with OUSD(C) Course Development Standards. (PWS para 7).” Is Attachment 008, NASBA Guidelines, incorporated into the PWS in its entirety?

Answer 10:

Attachment 0008, titled “NASBA Guidelines” is incorrectly titled. The correct title for Attachment 0008 is “OUSD(C) Course Development Standards.” Attachment 0008 is incorporated into the PWS in its entirety.

Question 11:

Do you have a baseline and source files for every existing course that falls under this requirement?

Answer 11:

Please see PWS section 4.3

Question 12: Can you provide the source documents you wish to be used in building new courseware and revising existing courseware?

Answer 12:

The government cannot provide source documents to be used in building new courseware. The government will provide the High Level Design document, Pre-Storyboard, Exam questions, and the Course Script to be used in revising existing courseware.

Question 13:

How many hours do you forecast for new IMI development, maintenance, and revision?

Answer: Please see updated Attachment 0006, Course Development and Refresh List.

Question 14:

What level of IMI is required under this contract?

Answer 14:

Please see updated Attachment 0006, Course Development and Refresh List.

Question 15:

Does the Government have a preferred format for the Past Performance Questionnaires?

Answer 15: Please see new Attachment 0016, Past Performance Questionnaire

Question 16:

Is there a requirement for Table of Contents? If yes, will the table of contents (TOC) count toward total page count?

Answer 16: A table of contents is not required but is helpful and will not count towards the page count total.

Question 17:

Under Attachment 0003 Factor 1-Technical Capability, Sub-factor 1 it states: Technical Approach: The Offeror shall submit their technical approach and Phase-In Plan to accomplish the requirements of the attached Performance Work Statement (PWS) which allow the Government to evaluate in accordance with the Evaluation Criteria identified herein.

Question: Does the Government want a completed Phase-In Plan or will the government accept an outline of the vendors transition plan approach?

Answer: This requirement is adequately addressed in Attachment 0003 Factor 1.

Question: If the government requires a completed Phase In Plan submitted with each vendors proposal, will the Phase-In Plan page count be counted against the proposal Technical Approach page limit which is set at 15 pages?

Answer: Please see Attachment 0003, Instructions to Offeror’s, Factor I, Subfactor 1.

Question: Will the government consider increasing the Technical Approach page limit to account for a Phase-In Plan?

Answer: No.

Question 18:

Attachment 0002, Bid Schedule, does not include a number/amount for Base Year CLIN 0003, Course Refresh. Request that you complete the amount with “53.0” in order to agree with the amount on Attachment 0006, Course Development and Refresh List.

Answer 18: Please see amended Attachment 0006 and amended Attachment 0002.

Question 19:

Is the contractor location assumed to be in the National Capital Region?

Answer 19: The contractor does not have to be in the National Capital Region.

Question 20:

What version of Microsoft Office will be used?

Answer 20:

MS Office 2010.

Question 21:

PWS Attachment 1 para. 3.3.1 refers to paragraph 7. It does not exist. What is the correct reference?

Answer 21: Please see amendment

Question 22:

PWS 4.3: Can contractor furnished equipment/software be used in addition to government provided laptops?

Answer 22:

No. Contractor furnished equipment/software cannot be used by the contractor to access the OSD network.

Question 23:

PWS 3.3.1.1: Which GOTs or COTS learning management system application is used for the DoD FM Certification learning management system?

Answer 23:

Per Attachment 0008, Standard 7.2: “SCORM Compliant. All courses shall be SCORM (Sharable Content Object Reference Model) compliant and able to run (i.e., launch, track, bookmark, report) in any of the industry-leading LMS providers. Information on SCORM is found at: www.adlnet.org/scorm/.”

Question 24:

PWS 3.3.1.2: Which GOTs or COTS leaning management system application is used for the FM mylearn?

Answer 24:

See Attachment 0008, Standard 7.3

Question 25:

PWS 2.5, second bullet. …Knowledge of online web-based learning applications. Are there specific COTs web-based learning applications currently in use for this program http://www.adlnet.org/scorm/

Answer 25:

The COTs web-based learning application in use is Adobe Captivate 7 for the development of the course exams.

Question 26:

What development tool was used to develop the courses that will be refreshed?

Answer 26:

The current courses for refresh were developed using HTML, Javascript, JQuery and Flash. The current course exams for refresh were developed using Adobe Captivate 7.

Question 27:

Should courses include computer-generated audio or human voice overs? Are the current courses using computer-generated audio or human voice overs?

Answer 27: Please see amended Attachment 0008.

Question 28:

If computer-generated, what is the current voice engine being used?

Answer 28: Computer-generated audio or human voice overs are not being used.

Question 29:

Can you provide the length of existing courses and the estimated desired length of to be developed courses?

Answer 29: Please see amended Attachment 0006.

Question 30:

Is there any prioritization for the development and refresh of the courses for the base year?

Answer 30: Please see amended Attachment 0006.

Question 31:

What is the estimated award date?

Answer 31: The anticipated award date is the approximately the end of September 2014.

File details come from the government source that posted it. Updated .