19RA2_Attach_8_Site_Visit_RFIs.pdf

PDF 674 KB Posted

Attached to
Clean Steel Frames and Structures, Building 2
Solicitation number
FA875119RA002
Issued by

About this file

Attachment 8

View the file

Other files

Show all 13

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

B. Site visit RFI responses

1. Does each work area need to have the waste TLCP?

Answer: No, the number of samples will be based on the waste streams and the requirements set forth by the approved disposal facility.

2. Is the Gov’t paying their consultant to take the TCLP samples for each work area? Can the contractor take the TLCP?

Answer: See section 050110 paragraph 1.6G

3. Does the owner have a location for the waste containers (Haz, Non-Haz, asbestos) to be placed or does it need to be removed and off site after each work area is completed?

Answer: See Scope of Work 2.2

4. Other than structural steel are any other surfaces required to be cleaned. (i.e. windows, floors, walls, roof decks)

Answer: See Section 2.2 of the Scope of Work (revised) and Section 1.1B of Specification 050110.

5. How deep are the materials inside the beams? There was no equipment on site to view the “high areas” during the site visit to see the amount of the material inside.

Answer: If a Contractor feels the need to inspect, the Government will assist in providing the paperwork to gain access to the facility.

6. What is the Govt expecting the turnaround time on the Cleaning and Asbestos OSHA Samples to be? The laboratory does not start the turnaround time until the samples are received.

Answer: See Scope of Work Section 2.2.

7. Are OSHA Samples required throughout the project for the surface cleaning?

Answer: See Scope of Work Section 2.2.

8. What operations are going to be performed first? Asbestos abatement or surface cleaning?

Answer: The Government requests that abatement work be performed first.

9. Is 12 NYCRR Part 56 (NYS Code rule 56) going to be applied to this project?

Answer: Yes, where applicable. The contractor must comply with Federal regulations and where applicable comply with 12 NYCRR Part 56.

10. Is the Govt requesting the contractor to File and pay for a NYS Notification?

Answer: This is a federal facility, therefore the EPA must be notified. There is no notification to the NYSDOL required.

11. Is the contractor responsible to file and pay for the NYS DOL Asbestos Variance relief? Does it need to be approved by the Govt prior to submittal?

Answer: Anything submitted to any agency concerning this project shall be reviewed by the Government first. NYSDOL Site Specific Variance is not applicable to this project.

The contractor shall apply for an EPA variance, if necessary.

12. What is the consultant’s turnaround time on the asbestos air monitoring sampling and wipes for the cleaning?

Answer: See 05110 Section 3.3 A

FA875119RA002

ATTACHMENT 8

SITE VISIT REQUESTS FOR INFORMATION

13. Is the Contractor able to work 4-10-hour days?

Answer: Hours need to be prearranged with Government (4 days in advance). We will accommodate reasonable requests. Oversight contractor must be available as well.

Contractor must comply with Davis Bacon requirements.

14. Page 2 drawings - What are the off-hour times for work?

Answer: See General Requirements 2.0.

15. What is the Govt estimated quantity (SF) on the surface cleaning required?

Answer: The Government will not be supplying estimates. Record drawings were attached to the solicitation and measurements should have been taken during the walkthrough. Arrangements for access can be arranged (RFI 5 above).

16. Note 6 – Ceiling Tiles- Do the ceiling tiles need to be saved? How are the ceiling tiles going to get cleaned without wet-wiping? Potentially the tiles could remain contaminated.

Answer: Note 6 States vacuuming of ceiling tiles not removed by AFRL/RI.

17. Can the contractor build the cover pathways all at once or only per phase at a time?

Answer: Per phase.

18. Upon award, what is the expected time frame to complete the project?

Answer: See Block 11 of the Standard Form 1442 solicitation.

FA875119RA002

ATTACHMENT 8

SITE VISIT REQUESTS FOR INFORMATION

FA875119RA002 REQUEST FOR INFORMATION #1

File details come from the government source that posted it.