Solicitation FA706022R0024 - Amendment 2 Questions and Answers.pdf

PDF 75 KB Posted

Attached to
75th Anniversary Tattoo Live Show Production Support
Solicitation number
FA706022R0024
Issued by

About this file

This document contains questions and answers related to solicitation FA706022R0024 for a 75th Anniversary Tattoo live show production support contract. The solicitation requires provision of production elements including staging, lighting, sound equipment rental, video projection, custom set fabrication, video production, pyrotechnics, and miscellaneous production services for a 75th Anniversary Tattoo Ceremony to be held at Audi Field in Washington D.C. on September 15. Key details include clarification that Audi Field is a non-union venue, confirmation that basic stage design work is complete but vendor assistance is needed, requirements for 1080p video format and that streaming is not required but the USAF will handle if needed. Award will be made as soon as reasonably possible after July 5. The Department of the Air Force is the contracting agency.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation FA706022R0024 75th Anniversary Tattoo Production Support

Amendment 2 Questions and Answers

Question 1: Is Audi Field a union venue/job?

Answer 1: No, it is not a union venue/job.

Question 2: Do we design the stage or is there an exact design?

Answer 2: The basic design work is done but the vendor will need to work with the government to complete the design.

Question 3: Is the power required for just the event and broadcast? Or are there vendors, etc?

Answer 3: Power is required for all production elements only.

Question 4: Do you have a list of people legally able to fire off projectiles on a military base?

Answer 4: No, use of Ft. McNair has not been vetted at any level and is only added as a possible option if a longer safety perimeter for pyro is required.

Question 5: Logistical support; what exactly does this mean?

Answer 5: Vendor is to provide all materials, trucking, materials handling, etc. to make the production happen.

Question 6: Planning deliverables; what exactly does this mean?

Answer 6: Site plans, engineering drawings, all the planning paperwork.

Question 7: Do the video panels need to present a uniform appearance?

Answer 7: All video panels need to be from the same lot so that they are color matched.

Question 8: Do you want the show to be broadcast or streamed?

Answer 8: Streaming is not required, however if it is required, the USAF will handle the stream.

Question 9: Do you have a basic run of show? Answer 9: Approximately 1.5hrs.

Question 10: What is the contract award date? Answer 10: Award will be made on a date as soon as reasonable possible after 5 July.

Question 11: What format should video production be in?

Answer 11: 1080p

Question 12: Will character generation graphics be required during the performance ono the master video being recorded in the truck?

Answer 12: No

Question 13: The REVISED Statement of Work dated June 22nd , 2022 states “Up to 3 Go Pro cameras shall be supplied for recording in aircraft cockpits.” Is it correct to assume they are being supplied by the Contractor, not supplied by the Air Force? Will the contractor be responsible for

Answer 13: Only cameras will be required with assorted mounts. USAF will handle all other logistics. Video will be pre-recorded from rehearsal.

mounting those cameras? Will there be a way of transmitting the video to the event site, and if so, who will receive the transmission to feed video recordings and IMAG?

Question 14: Regarding the change from the L Acoustic K2’s to the K3’s, is the Air Force determining that K2’s are no longer an option? In other words, if the vendor has the ability to provide K2’s and it has been determined that they provide the preferred range and performance, would quoting K2’s eliminate the vendor from being awarded the contract?

Answer 14: K3s were always specified. K2s are, however considered acceptable if similar coverage can be achieved.

Question 15: K3s were always specified. K2s are, can be achieved.

Answer 15: K3s were always specified. K2s are, can be achieved.

Question 16: For the LED Screens added to the event stage, will they be required for the two wing sides or do you require 4 screens, 2 on the wing sides and 2 more for the front of the stage on each side of the ramp?

Answer 16: Only on the front edge of the stage.

Question 17: The RFP requires the generators running 24/7, load in to load out. Safety requires us to shut down generators to refuel the tanks, normally accomplished prior to each day’s events.

If you would like us to run 24/7, we will have to have a tech on site to monitor the generators. Will the stadium allow our techs to be in the stadium overnight?

Answer 17: The stadium will be available when production work is occurring which includes some overnights. The stadium will not be available 24/7 throughout the week.

A system power down could be coordinated for re-fueling or generators should be run in parallel as to not lose power during refueling.

Question 18: On the Free Speak ClearCom system, will the USAF provide the transceivers to increase the coverage area for the wireless ClearCom?

Answer 18: On the Free Speak ClearCom system, will the USAF provide the transceivers to increase the coverage area for the wireless ClearCom?

Question 19: Any Graphics or lower third titles needed from the mobile unit or production team?

Answer 19: If streaming, some graphics may be required. USAF will provide those graphics.

Question 20: Where will your monitors engineer be positioned? With Front of House engineer or are they all on the same audio board? We want to ensure power requirements are provided, reducing the potential for any electrical interference which may cause buzz in the audio system.

Answer 20: Consoles will be located throughout the stadium and will be optically isolated so ground loops are not a concern.

Question 21: Will you be using any of the stadium lights for the field during the performance? Will

Answer 21: Stadium lights will be available for use during load in and load out. They will likely we be able to use them for load in and load out when it gets dark?

be used as house lights post event but not during the performance.

Question 22: To clarify on the pyrotechnics, are you looking for 10 full minutes of fireworks or 10 minutes of multimedia/pyrotechnic effects that include fireworks?

Answer 22: 10 full minutes of fireworks.

Question 23: Will the fireworks need to be synced to music?

Answer 23: Fireworks will be cured but not necessarily synced.

Question 24: How many performers throughout the night?

Answer 24: 200-400 People.

File details come from the government source that posted it. Updated .