15RA025_Hoist_RFI_Answers_3Sep15.pdf

PDF 14 KB Posted

Attached to
5135AW03 HOIST CERTIFICATION, Nellis
Solicitation number
FA4861-15-R-A025
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

FA4861-15-R-A025

HOIST CERTIFICATION

RFI Answers

3 September 2015

QUESTION 1: Will there be Service manuals provided for "Each" hoist/crane by serial number?

ANSWER 1: Service manuals should be available at each location. If not, the manuals should be readily available online or from the manufacturer.

QUESTION 2: Will there be a site visit scheduled?

ANSWER 2: A site visit is tentatively scheduled for 7:30 am on 9 September 2015.

***Space is limited, therefore please send requests to nina.heidtman@us.af.mil

NLT noon, 8 September 2015. Visit will not include a visit to each of the 42 hoists/cranes, but will include the two highest, and a visit to the secured area of the base where the monthly inspections will take place. Time permitting, visit will include a few others on main base.

QUESTION 3: What specific type of NDI inspection is required e.g. ultrasound, mag particle, or dye-penetrant.

ANSWER 3: NDI (Non-Destructive Inspection) is accomplished with dye penetrant.

QUESTION 4: What is the height of the tallest hoist / crane?

ANSWER 4: There are two hoist/cranes that are approximately 60 feet.

QUESTION 5: Will a man lift be provided for the inspections and repairs?

ANSWER 5: No - contractor needs to provide/transport a man lift.

QUESTION 6: Will there be lubrication charts for each hoist/ crane?

ANSWER 6: No.

mailto:nina.heidtman@us.af.mil

QUESTION 7: Other than the person / persons conducting the inspections, maintenance and repairs will there be anyone else in the area of the hoist/ crane being inspected/ repaired/ maintained?

ANSWER 7: Facility managers will be the POC and the COR will make spot surveillance inspections. Occupants may be in the facility, but the hoist being serviced should be taped off for safety.

QUESTION 8: If repairs are to be made, due to age, can aftermarket parts be used or is it only OEM parts?

ANSWER 8: Should parts be needed, after-market parts may be used only for non-available items.

Note: As stated in the PWS, repairs will not be billed against this contract.

QUESTION 9: If cable (wire rope) or chain is needed can we use our own suppliers?

ANSWER 9: If rated/certified for the application.

QUESTION 10: In order to meet USAF standards, will we be provided Tech Manuals for each hoist/ crane?

ANSWER 10: See Answer #1.

QUESTION 11: Will we be provided or have access to information as to when each hoist/ crane was installed or placed into service along with the past repair/inspection records for each hoist/ crane?

ANSWER 11: The COR will provide the install / in-place information (if available) and information of repair / inspection records for the prior year. Note:

QUESTION 12: Will the inspector have complete control of the hoist/ crane being inspected from the start time of inspection to the completion time of the inspection? To include lock out and tag out procedures?

ANSWER 12: Yes.

QUESTION 13: During the inspection, other than the inspector, who can or can anyone over ride what the inspector says or does?

ANSWER 13: No one, except in the event of a blatant safety issue, in which case anyone can make the area safe.

QUESTION 14: During the inspection, maintenance and or repairs, will air and power be available to use during the inspection, maintenance and repairs?

ANSWER 14: Power is available at all facilities. Contractor must provide own air supply if needed.

QUESTION 15: On many older hoist/ cranes, asbestos insulation was used. Are there any hoist/cranes that have asbestos insulation at this base? If so will the base be providing proper PPE for inspector and his help?

ANSWER15: There is no knowledge of asbestos. If contractor suspects any asbestos, the COR shall be notified immediately and he/she will take appropriate action for remediation.

QUESTION 16: In confirming that the monthly inspection that the services group only wants an Annual Load Testing, but monthly NDI Hook Inspections? Please clarify.

ANSWER16: To be clarified as soon as possible.

QUESTION 17: The Cranes and Hoists very in height. What are the heights of each of the 42 cranes/Hoists?

ANSWER 17: Range is from approximately 12 feet to 60 feet.

File details come from the government source that posted it. Updated .