Questions and Answers 021518.pdf
PDF 592 KB Posted
- Attached to
- Furnishings Management Services Federal contract opportunity
- Solicitation number
- FA303018Q0002
About this file
Questions and Answers dated 15 February 2018
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| FA303018Q0002 - Conformed to Amendment 0003.pdf | ||
| FA303018Q0002_-_Amendment_0003.pdf | ||
| PWS Updated 021518.pdf | ||
| FA303013C0005 Contract with PWS.pdf | ||
| FA303018Q0002_-_Amendment_0002.pdf | ||
| FA303018Q0002_-_Conformed_to_Amendment_0002.pdf | ||
| Amendment_0001_Site_Visit.pdf | ||
| FA303018Q0002_-_Furnishings_Management_Services_RFQ_-_Final.pdf | ||
| Attch_1_Performance_Work_Statement_01232018.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
FA3030-18-Q-0002
Questions and Answers, 15 February 2018
1. Reference RFQ 52.212-2 Evaluation (a): The paragraph states that an IDIQ will be awarded, yet the CLINs in the pricing section state FFP. Please confirm that FMS Services and Refrigerant Removal are FFP, with Mass Moves and Emergency Movement being IDIQs. ANSWER: The contract is structured as both IDIQ and FFP, these terms can be used together. Each CLIN will be priced as a Firm-Fixed Price per month or per lot as applicable. FMS Service and Refrigerant Removal are FFP monthly; Mass Moves and Emergency Moves are FFP by Task Order.
2. Reference PWS Paragraph 1.2.2.1: The paragraph references eligibility for a CAC and access to Government Information Systems. There is no GFP listed, to include ADPE, for use by the Contractor. Please clarify. ANSWER: (Added to PWS) An office with a Government computer will be provided at the Housing Office, Bldg 140; the computer will not be government-furnished equipment and will not be issued to the contractor.
3. Reference PWS Paragraph 1.2.2.3: The paragraph references that the Contractor will provide their own forklift. Please confirm this is a new contractual requirement. ANSWER: (Added to PWS) The requirement for the contractor to provide a forklift is new. The forklift used in the previous contract was electric, with 24 inch load center, 189 inch lift, capacity of 2390 lbs, truck weight with attachment 5440 lbs, truck weight without attachment 5290 lbs, (Komatsu
FB-155H7 ES).
4. Reference PWS Paragraph 1.2.2.3: The paragraph references that the Contractor will provide their own forklift. Please confirm if an indoor or all terrain forklift is required? If indoor forklift is required will the contractor be restricted to supplying either a propane or electric forklift only?
ANSWER: (Added to PWS) The forklift will mainly be used inside a warehouse with a floor level and one higher storage level, or in the paved yard surrounding the warehouse. A charging panel is in the warehouse and may be used with compatible charging cables/systems.
5. Reference PWS Paragraph 1.10: The paragraph references turn-in/delivery to DLADS.
Please confirm that there is a DLADS facility at Goodfellow that is used for these turn-ins. If not please clarify if the contractor will be required to travel off base for furnishings drop off points or if the LRS Supply activity will be utilized as the furnishing drop off point? ANSWER:
(Added to PWS) A DLADS facility is located on Goodfellow AFB for turn-in of excess furnishings.
6. Reference PWS Paragraph 1.12: The paragraph outlines minor repairs made to furnishings.
Please confirm the parts are Government-furnished items. ANSWER: (Added to PWS) Parts for minor repair will be purchased by the Government, after the FMS Contractor coordinates in advance with the COR to have the needed parts ordered and payment arranged.
7. Reference PWS Paragraph 1.13: The paragraph outlines the requirement for recovery and disposal of refrigerant and oils from refrigerators. Please confirm this is a new contractual requirement as CE has typically provides disposal of refrigerant and refrigerator oils. ANSWER:
(Added to PWS) This service is new to the contract.
8. Reference PWS Paragraph 1.13 and PWS Appendix C: The paragraph outlines the requirement for recovery and disposal of refrigerant and oils from refrigerators. What is the quantity of refrigerant and oils that has been recovered and disposed in each of the five years represented in the workload data? ANSWER: (Added to PWS) The quantity of refrigerants and oils removed is not available, however, 128 refrigerators (mini-fridges approximately 3 cubic feet) were replaced in the last three years (2015-2017).
9. Reference PWS Paragraph 1.13 and PWS Appendix C: The paragraph outlines the requirement for recovery and disposal of refrigerant and oils from refrigerators. Is the contractor responsible for disposal of refrigerant and oils? If so, is there a designated disposal site on base?
ANSWER: (Added) The contractor is responsible for disposal of refrigerant and oils. 17 CES/CEIE procedures are: 1.13.2.1. Oils (NOT REFRIGERANT) removed while physically on Goodfellow must be placed in a drum for collection by the Goodfellow-contracted oil recycler. 1.13.2.2. Refrigerant removed via refrigerant removal equipment while physically on Goodfellow will be transported off Goodfellow and taken to a local recycler. Any funds generated by that recycling effort must be returned to the Goodfellow Environmental Flight (17 CES/CEIE). 1.13.2.3. These requirements stand regardless of whether the contractor is certified to remove refrigerants and oils or if they hire someone to perform the service for them.
10. Reference PWS Appendix D, Government Furnished Property/Equipment: The document provided is referenced as a placeholder and there is no listing of GFP provided. Please update to clarify the Government’s property available for performance of services. ANSWER: (Removed from PWS) Appendix D. [The Government will not assign any GFE to the contract.]
11. Reference PWS 3.2.1 GFE Maintenance: The paragraph states “The Contractor is responsible for costs up to $1,500 per repair.” Please provide the total costs per year for this maintenance. ANSWER: (Removed from PWS) 3.2. GOVERNMENT FURNISHED EQUIPMENT (GFE). See Appendix D, Government Furnished Property/Equipment.
(Removed from PWS in 3.2.1) The Contractor will maintain all other GFE to ensure the constant ability to perform the requirements of this PWS. Maintenance of government furnished equipment shall be performed as required by the equipment manufacturer. If repairs are required on GFE, the Contractor must obtain approval from the CO prior to performing the repairs. The Contractor is responsible for costs up to $1,500 per repair. Costs over $1,500 per repair will be reimbursable. Repair of equipment will be scheduled and coordinated by the Contractor to expedite the repairs and to maintain the Furniture Management Section ability to perform their work at optimal capacity.
12. Does the Government plan on having a site visit to allow all offerors the opportunity to see the buildings that will be taken care of? ANSWER: A Site Visit on 13 February 2018 was added in Amendment 1 to the Solicitation.
13. Reference PWS paragraph 1.5 and Appendix H: please provide the 5 Year Plans for all buildings shown in Appendix B (Facility Listing). ANSWER: (Added to PWS) Appendix H, 5- Year Plan by Building.
14. Reference PWS paragraph 1.8.2, Mass Moves: please explain what is meant by the “contract pricing index”. ANSWER: (Added to PWS) The contract pricing index is the price per lot, where one lot is defined as the furnishings of a specified number occupants, with a minimum number of lots (furnishings for that number of occupants) per Task Order. More lots (above the minimum number) may be ordered on a Task Order.
15. Reference PWS paragraph 1.8.2, Mass Moves: is the contractor only responsible for moving furniture out during mass moves? ANSWER: (Added to PWS) Under Mass Moves, the contractor will be responsible for moving furnishings out of one building and into another building....When furnishings are moved by the FMS contractor, installed by a vendor/supplier, or removed by the vendor/supplier, the FMS contractor is responsible for updating eMH and performing all furnishings management actions and documentation, and preparing all applicable paperwork for DLADS.
16. Reference PWS paragraph 1.8.2, Mass Moves: are the new furniture vendors responsible for the removal of items that they are going to replace? For example, Appendix H 5-Year Furnishing Grade and Replacement Plan for Building 238 shows that in FY20, 118 Twin XL Mattresses will be replaced. Will the mattress vender be responsible for the removal and haul-off of the old items when that replacement occurs? ANSWER: (Added to PWS) For circumstances where new furnishings are acquired, the vendor/supplier normally will be required to remove old items and install new items. In some cases, on the advice of the FMS contractor, an FMS work order may be issued to move small quantities of the servicable furnishings being replaced to the warehouse to be used for backstock.
17. Reference CLIN X003, Mass Moves: the description references a Task Order; is the offeror required to provide a price for these CLINs? ANSWER: The monthly CLINs and the task-order CLINS must be priced. Prices are required for all CLINs for the base year and the option years.
18. Reference CLIN X003, Mass Moves: the CLIN description defines a mass move as “large quantities of furniture” which is then quantified by a comparison to the number of occupants (50 or more occupants). According to Appendix K, Floor Plans, there appears to be anywhere from 7 to 18 pieces of furniture per room. Given that type of variation and the lack of a mass move timeline, will the Government please change the mass move price unit from “lot” to a unit of “each” on a building-by-building basis? ANSWER: The unit will not be changed from "lot" to "each", however the CLIN structure was updated to separate Mass Moves into two CLINs addressing the type of occupants/facilities per Appendix L. The CLIN restructure differentiates between the quantities of furnishings assigned to occupants based on their status/facility type. The timeline for mass moves is stated as thirty (30) duty days per building for the move and applicable documentation.
19. Reference CLIN X004, Emergency Movement: this CLIN also quantifies the units of a “lot” by using a number of people (5 occupants per lot). As there is a varying number of furniture items, estimating the labor requirement will be purely speculative. Additionally, there is no pricing capability for incidents that may occur involving less than 5 occupants. We request that the government change the unit to an hourly rate where the offeror can submit their fully burdened cost for what they feel is equitable. ANSWER: The unit will not be changed from
"lot" to "hourly rate" and CLIN X004 will not be changed to cost reimbursement pricing, however the CLIN structure was updated to separate Emergency Moves into two CLINs addressing the type of occupants/facilities per Appendix L. The CLIN restructure differentiates between the quantities of furnishings assigned to occupants based on their status/facility type. Essentially two possibilities exist when less than 5 occupants are involved:
1) a Task Order could be ordered by the Contracting Officer for the full minimum quantity using the applicable emergency delivery timeline; or 2) the work could be submitted on a routine work-order by the COR (1.8 and 1.9) with a timeline of 10 duty days.
20. Reference Appendix B, Facility Listing: what are the total furniture quantities for each of the buildings shown in the referenced appendix. ANSWER: (Added to PWS) # of Furnishings
21. Reference Appendix D, Government Furnished Property: this page currently states
“DOCUMENT BELOW IS PLACE HOLDER ONLY ACTUAL DOCUMENT WILL BE
INCLUDED ONCE CONTRACT NUMBER IS KNOWN/ASSIGNED”. Please provide a list of Government Furnished Equipment. ANSWER: (Removed) Appendix D
22. Reference PWS paragraph 1.2.2.3, Forklift Training: this paragraph states that the Contractor will be required to supply their own forklift. Please provide specifications for the optimal-sized equipment. ANSWER: (Added to PWS) The forklift used in the previous contract was electric, with 24 inch load center, 189 inch lift, capacity of 2390 lbs, truck weight with attachment 5440 lbs, truck weight without attachment 5290 lbs, (Komatsu FB-155H7 ES).
The forklift will mainly be used inside a warehouse with a floor level and one higher storage level, or in the paved yard surrounding the warehouse. A charging panel is in the warehouse and may be used with compatible charging cables/systems.
23. Reference Appendix B, Facility Listing: please identify which buildings on this list have elevators and if so outfitted, can the contractor use the elevators to move furniture? ANSWER:
Appendix B has been substantially revised to provide additional information. (Added to PWS) Bldgs with elevators available for contractor use when moving furniture are 3126, 3135, 3139, and 3206. The elevator in Building 3227 is no longer in service; access to floors is by stairway.
24. Reference Appendix B, Facility Listing: do all buildings have interior hallways or do some have doors that open directly to the outside? ANSWER: Appendix B has been substantially revised to provide additional information. (Added to PWS) # of Floors; Access; Elevators.
25. Reference Appendix I, Furnishings Request Spreadsheet: as the sample spreadsheet lists only a limited number of items, please provide a complete list of furnishings currently in the inventory. The information on the weight and dimensions of each item which will assist in better understanding the magnitude of the effort, e.g. a 2’ x 3’ x 6’ wall locker weighs 219 lbs.
ANSWER: (Added to PWS) Appendix H, 5-Year Plan by Building. [Weight and dimensions of each item are not available.]
26. Is there an incumbent contractor? If so, are they eligible to bid on this requirement?
ANSWER: The incumbent is Aulukista LLC under contract FA3030-13-C-0005. Aulukista has informed us that it has completed its 8a status and is not continuing business operations;
however entities related to Aulukista are eligible to submit a quote.
27. If there is an incumbent contractor, what is the name of the company? ANSWER: The incumbent is Aulukista LLC under contract FA3030-13-C-0005.
28. Is it possible to review the current contract in place? ANSWER: A copy of the conformed contract FA3030-13-D-0005 and PWS will be posted as an attachment to these Questions and Answers in FBO. 13C0005 provides only furnishings management services, such as inventory management, work orders and repairs, deliveries and pick-ups. The new requirement adds refrigerant removal and disposal, mass moves, and emergency moves, with more emphasis on eMH database management and documentation.
29. How many employees currently work on this contract? ANSWER: They have one local project manager titled warehouse specialist (worker), and two laborers titled material controllers. Another remote database specialist also works with the local project manager on eMH issues.
30. What is the name of the current contractor, contract number and amount? ANSWER: The incumbent is Aulukista LLC, under contract FA3030-13-C-0005, $417,058 (Base year plus 3 option years plus 6 month extension of services).
31. Are there incumbent employees in place? ANSWER: Yes, incumbent employees are in place. They have one local project manager titled warehouse specialist (worker), and two laborers titled material controllers.
32. If so, how long have employees worked in his/her respective position? (This information is critical in developing the proper Vacation eligibility and benefits.) ANSWER: The project manager has worked over 7 years on the current and predecessor contracts. One laborer has worked over 2 years. The other laborer has worked close to one year.
33. DOL Service Contract Act (SCA) Wage Determination (WD): Per the WD included in the solicitation, what are the labor categories to be utilized for these positions in order to establish a baseline for all prospective bidders? ANSWER: See Solicitation provision 52.222-42 which lists the following potential classes of service employees; classes of employees may be determined using the SCA Directory of Occupations at https://www.dol.gov/whd/regs/compliance/wage/SCADirV5/SCADirectVers5.pdf
a. 01320 - Service Order Dispatcher
b. 01410 - Supply Technician
c. 09110 - Furniture Repairer, Minor
d. 21020 - Forklift Operator
e. 21410 - Warehouse Specialist
f. 23110 - Appliance Mechanic
g. 23470 - Laborer
34. Executive Order 13706 (JAN 2017) (E.O. 13706): The above WD indicates Executive Order 13706 is effective with any contract awarded after Jan. 1, 2017; contractor is to provide up to 56 hours of paid sick leave each year. Please confirm the EO is applicable on this contract.
ANSWER: The Service Contract Act applies to this solicitation and includes the requirements of Wage Determination 2015-5251 Rev 5, along with Clause 52.222-62, Paid Sick Leave under Executive Order 13706. EO 13706 is also stated in the Wage Determination included in the solicitation.
35. Reference: MINOR MAINTENANCE AND REPAIR (1.12): Please provide historical data on number of repairs as referenced in 1.12. ANSWER: Data on minor repairs are not tracked separately from other work orders. See Appendix C for historical data on work orders.
36. Reference: MASS MOVES (1.8.2): Please provide historical data on number of Mass Moves as referenced in 1.8.2. ANSWER: The following data table was added to Appendix C:
(Added to PWS) MASS MOVE IS CONSIDERED 50 or MORE ROOMS
Year Bldg Number of Rooms
Occupants
2015 238 59 From Prior Service to Pipeline double bunk option for 118 people
2016 239 59 From Prior Service to Pipeline double bunk option for 118 people
2015 241 48 Pipeline rooms double bunk configuration for 96 bed spaces.
2016 250, 251, 252, 255, 256, 53 Furniture was relocated from Pipeline dorms (3206, 3135, 3139) triple bunk 5 of the 250 series Army dorms.
37. Reference: STRAIGHT-LINE DEPRECIATION: Are the calculations for straight-line depreciation formatted within the EMH system? ANSWER: Yes, eMH calculates depreciation when correct data is entered into the system.
38. Reference: GFE MAINTENANCE (3.2) Please provide historical data on number of occurrences for GFE Maintenance in which contractor is responsible for costs up to $1,500.00 per repair. ANSWER: (Removed) Appendix D
39. Reference PWS Paragraph 1.8.2: The paragraph outlines the requirements for mass moves of property into and out of the dorms for renovation, removing and replacement of furniture, or furnishing a new dorm. Will the Government provide storage space in addition to the GFP provided for daily operations? ANSWER: Warehouse space is noted in the updated Appendix B, Facility Listing. Also, space for items to be turned-in is available on the flightline (which has been inactive for decades) when arranged with the COR. GFP has been removed from the
PWS.
40. Reference PWS Paragraph 1.8.2: The paragraph outlines the requirements for mass moves of property into and out of the dorms for renovation, removing and replacement of furniture, or furnishing a new dorm. Do all mass movements have to be completed during normal duty hours for the furnishing management activity? ANSWER: The Normal Hours of Operation are Mon- Fri 0730-1630 per PWS Paragraph 4.4.1 and they apply to mass moves. Work performed outside normal hours of operation only applies for emergency moves and disaster response per PWS paragraph 1.8.3.
41. Reference PWS Paragraph 1.8.2 and CLIN X003: The paragraph outlines the requirements for mass moves of property into and out of the dorms for renovation, removing and replacement of furniture, or furnishing a new dorm. The time associated with delivery and assembly of furniture in a new dorm is vastly different than that of breakdown, delivery, and setup of new furniture in an existing facility. Please confirm that a lot of 10 is a single process (ie. delivery, or breakdown, or removal) – example a replacement of an existing occupant’s furniture would constitute 3 actions. ANSWER: The lot of 10 includes ALL processes – not a single process – to accomplish the work required by that particular Task Order.
42. Reference PWS Paragraph 1.8.2: The paragraph outlines the requirements for mass moves of property into and out of the dorms for renovation, removing and replacement of furniture, or furnishing a new dorm. How much advance notice is given for mass move requirements?
ANSWER: (Added to PWS) The Government will provide a minimum of 14 days advance notice from the COR and to the Contract Manager.
43. Reference PWS Paragraph 1.8.2: The paragraph outlines the requirements for mass moves of property into and out of the dorms for renovation, removing and replacement of furniture, or furnishing a new dorm. Does the Government assist in the DLADS coordination for turn-ins associated with these actions? ANSWER: Yes, the COR will facilitate movement/delivery of items to DLADS; that is, COR will work with FMS Contractor and DLADS to decide on a mutually agreeable time (day/date/time) when the items can be dropped-off at DLADS. COR will also assist in working through any problems that arise regarding work within the DLADS area and with DLADS personnel. The contractor is responsible for preparing/providing all documentation required by DLADS as well as the accurate documentation/tracking of all items disposed via DLADS in the eMH system.
44. Reference PWS Paragraph 1.8.2 and Section B: The paragraph states that “The contract pricing index will be used to determine the cost of these moves.” Please confirm that the Contractor provides a price for the work associated with 10 airmen (1 Lot) as part of our submission. ANSWER: The contractor must provide a price per lot for each CLIN (base year and option years) in the quote.
45. Reference PWS Paragraph 1.8.3.4 and Section B: The paragraph states that “Emergency Moves and Disaster Response work will be completed upon issuance of a Task Order.” Please confirm that the Contractor provides a price for the work associated with 5 occupants (1 Lot) as part of our submission. ANSWER: The contractor must provide a price per lot for each CLIN (base year and option years) in the quote.
46. Reference PWS Paragraph 1.13 and PWS Appendix C: The paragraph outlines the requirement for recovery and disposal of refrigerant and oils from refrigerators. Does this Government accept this waste at their accumulation points at no expense to the Contractor?
ANSWER: Yes, the contractor is responsible for disposal of refrigerant and oils. (Added to PWS) The contractor is responsible for disposal of refrigerant and oils. 17 CES/CEIE procedures are: 1.13.2.1. Oils (NOT REFRIGERANT) removed while physically on Goodfellow must be placed in a drum for collection by the Goodfellow-contracted oil recycler.
1.13.2.2. Refrigerant removed via refrigerant removal equipment while physically on Goodfellow will be transported off Goodfellow and taken to a local recycler. Any funds generated by that recycling effort must be returned to the Goodfellow Environmental Flight (17 CES/CEIE). 1.13.2.3. These requirements stand regardless of whether the contractor is certified to remove refrigerants and oils or if they hire someone to perform the service for them.
47. Reference PWS Paragraph 1.13 and PWS Appendix C: The paragraph outlines the requirement for recovery and disposal of refrigerant and oils from refrigerators. How many times will the Contractor be recovering oils and refrigerant annually? ANSWER: (Added to PWS) The quantity of refrigerants and oils removed is not available, however, 128 refrigerators (mini-fridges approximately 3 cubic feet) were replaced in the last three years (2015-2017). Numbers of refrigerators are identified on the 5-Year Plan by Building (Appendix H).
48. Reference PWS Paragraph 1.13 and PWS Appendix C: The paragraph outlines the requirement for recovery and disposal of refrigerant and oils from refrigerators. Does the Government enter that information into the APIMS system or is this the responsibility of the Contractor? ANSWER: (Added to PWS) 1.13.2.4. The contractor will provide a “Contractor’s Environmental Reporting Log” each month. This report contains all info regarding refrigerant and oils; once received from the contractor CE Environmental Flight will enter data into APIMS.
49. Old PWS specifies warehouse furnishings inventory as a requirement, but not the facilities/buildings inventory. Only validation/condition reporting of buildings/facilities is specified as a semi-annual requirement in the old PWS (PWS 1.4). However, the new PWS specifies a 100% furnishings annual inventory in all buildings/facilities. Is this a new requirement or was it part of the eMH mod? ANSWER: This is a new requirement to be in compliance with current Air Force instructions and current reporting standards in eMH.
50. PWS 1.8.2 Mass Moves - states the contract pricing index will be used to determine the cost of these moves. Did not see a contract pricing index included in the solicitation/pws?
ANSWER: (Added to PWS) The contract pricing index is the price per lot.
51. Is the refrigerant removal an new requirement? Is there any historical/workload data available? ANSWER: Refrigerant removal is a new requirement. (Added to PWS) The quantity of refrigerants and oils removed is not available, however, 128 refrigerators (mini-fridges approximately 3 cubic feet) were replaced in the last three years (2015-2017). Numbers of refrigerators are identified on the 5-Year Plan by Building (Appendix H).
52. 1.13. REFRIGERANT RECOVERY AND DISPOSAL OF REFRIGERATORS. The Contractor will properly recover and dispose of all refrigerants and oils from refrigerators at the end of their life cycle, when uneconomical to repair, or otherwise determined to need disposal.
What is the annual frequency of refrigerant recovery? ANSWER: (Added to PWS) The quantity of refrigerants and oils removed is not available, however, 128 refrigerators (mini-fridges approximately 3 cubic feet) were replaced in the last three years (2015-2017). Numbers of refrigerators are identified on the 5-Year Plan by Building (Appendix H).
53. 1.2.2.3. FORKLIFT TRAINING. The Contractor must provide qualified personnel to operate forklifts in accordance with (IAW) AFI 24-301. The Contractor will be required to supply their own forklift. Contractor will coordinate with Logistics Readiness Squadron (LRS) to compete the required training. What is the governments required specifications for the contractor provided forklift? For example, load capacity, height requirements, etc…?
ANSWER: (Added to PWS) The requirement for the contractor to provide a forklift is new.
The forklift used in the previous contract was electric, with 24 inch load center, 189 inch lift, capacity of 2390 lbs, truck weight with attachment 5440 lbs, truck weight without attachment 5290 lbs, (Komatsu FB-155H7 ES). The forklift will mainly be used inside a warehouse with a floor level and one higher storage level, or in the paved yard surrounding the warehouse. A charging panel is in the warehouse and may be used with compatible charging cables/systems.
54. 3.2.1. GFE MAINTENANCE. The Contractor shall not be responsible for maintenance and/or repair of the computer, printer, scanner or others peripheral equipment used to operate/access the eMH system. The Contractor will maintain all other GFE to ensure the constant ability to perform the requirements of this PWS. Maintenance of government furnished equipment shall be performed as required by the equipment manufacturer. If repairs are required on GFE, the Contractor must obtain approval from the CO prior to performing the repairs. The Contractor is responsible for costs up to $1,500 per repair. Costs over $1,500 per repair will be reimbursable. Repair of equipment will be scheduled and coordinated by the Contractor to expedite the repairs and to maintain the Furniture Management Section ability to perform their work at optimal capacity. The governments Appendix D, GFE is just a placeholder and doesn’t reflect the equipment that will be provided by the government. Can the government provide any historical information on how much has been spent in repairs? What is the current equipment and age of equipment that the contractor will be responsible for? ANSWER: (Removed from PWS) Appendix D. [The Government will not assign any GFE to the contract.]
55. 4.1. CONTRACTOR-FURNISHED VEHICLES. The Contractor will provide all warehouse/material movement, delivery, work, and passenger vehicles necessary to perform the requirements of the contract involving movement, storage, and transportation of contract personnel or furnishings. How many and what type of vehicles are required? ANSWER: The contractor must determine the quantity and types of vehicles needed to perform the requirements of the Performance Work Statement.
56. The government states that passenger vehicles are necessary to perform the requirements, will the vehicle used to transport furnishings also serve as the passenger vehicle? ANSWER:
The paragraph has been rephrased. (Added to PWS) The Contractor will provide all vehicles (warehouse/material movement, delivery, work, and/or passenger) necessary to perform the requirements of the contract involving movement, storage, and transportation of contract personnel or furnishings.
57. What is the current annual contact value? The contract value for the last full option year was $93,873.80 (FMS Services plus a Health and Welfare adjustment from a previous option year).
58. How many FTE’s are required for this effort? ANSWER: The contractor must determine the quantity and type of positions and personnel required to perform the requirements of the Performance Work Statement. The contract requires an on-site Contract Manager and alternate(s). Also, Refrigerant Recovery must be performed by personnel in accorandance with instructions, laws, and regulations.
59. Reference 1.13. REFRIGERANT RECOVERY AND DISPOSAL OF REFRIGERATORS What is the historical data on the number of occurrences in a 12-month period? ANSWER:
(Added to PWS) The quantity of refrigerants and oils removed is not available, however, 128 refrigerators (mini-fridges approximately 3 cubic feet) were replaced in the last three years (2015-2017). Numbers of refrigerators are identified on the 5-Year Plan by Building (Appendix H).
60. Reference 1.9. MATTRESSES/BOX SPRINGS DISPOSAL In reference to the refuse disposal of mattresses and/or box springs, please clarify if dumpsters are a responsibility of the contractor or are the containers provided by the government? ANSWER: The Government provides the dumpsters for disposal of mattresses and box springs. The dumpster is located in the same area as the FMS warehouses.
61. Reference Appendix H 5-YEAR FURNISHING GRADE AND REPLACEMENT PLAN Can a comprehensive and all-inclusive data/list (all buildings) for each fiscal year (FY 2019- 2023) be provided? ANSWER: (Added to PWS) Appendix H, 5-Year Plan by Building.
62. Will the sign-in sheet [from the Site Visit] be posted to FBO? ANSWER: The attendance sheet is included at the end of these questions.
63. During the Mass Move discussion [at the site visit] the comment was made that the price of the mass move would include the possibility of relocating furniture from one building to another building (while most times it is just moving the furniture out only). What has been the frequency of a mass move that resulted in furniture literally being moved from one building to another. I am asking because there is a difference between moving into the warehouse and/or DRMO and possibly having to transport items back up multiple flights of stairs. ANSWER: A "lot" includes ALL processes – not a single process – to accomplish the work required by that particular Task Order. Each lot consists of the move out, the move in, and the other movement of furnishings to warehouse or turn-in when applicable.
FORKLIFT SPEC PLATE
Forklift Plug
File details come from the government source that posted it.