Q A.docx
DOCX document 18 KB Posted
- Attached to
- O'Leary Lookout Tower Renovation
- Solicitation number
- AG-94TZ-S-15-0038
About this file
Q A
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Q A_cont.docx | DOCX document | |
| SF30.pdf | ||
| Revised_Schedule_of_Items.docx | DOCX document | |
| SF30.pdf | ||
| SF30.pdf | ||
| SF30.pdf | ||
| SF30.pdf | ||
| SF30.pdf | ||
| COCONINO_FIRE_PLAN 1 .pdf | ||
| SF1442.pdf | ||
| 2015-OlearyLookoutEnvRenovFinal.docx | DOCX document | |
| OlearyLO-EnvAndRenovAllSheets-2015.pdf | ||
| Wage_Determination.docx | DOCX document | |
| Solicitation1.docx | DOCX document |
Show all 14
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation AG-94TZ-S-15-0038
O’LEARY FIRE LOOKOUT TOWER REHAB
Questions/Answers
1. Question: “Will the new solar panel(s) be installed on the railing of the catwalk?”
Answer: Yes, the new location will be close to the same location of the existing, but mounted on the catwalk railing. The new solar panel(s) shall not obstruct the view from the lookout tower or shall be placed so that is causes very minimal viewing obstruction.
2. Question: “The pex material is not UV resistant. Is Forest Service aware of this?”
Answer: The Forest Service will allow an appropriate exterior, UV resistant, conduit to be used to house the pex tubing from all exterior elements the product cannot resist.
3. Question: “Is there a separate PV system for the Forest Service Radio System?”
Answer: Yes, the cabin and Forest Service Radio system will be separate systems. The Forest Service Radio PV system will have its own entire system. The contract does require the installation of the government furnished items (solar panel, charge controller, and battery) and all wiring, conduit, and any other necessary accessories to make all the connections and provide a complete operational system.
4. Question: What is the size of the wall heather?
Answer: Height – 20 inches, Width – 17 3/8 inches, Depth – 5 13/16 inches.
5. Question: Gravity Feed Direct Vent-Propane-High Altitude – is it a 25,000 or 35,000 BTU?
Answer: 11,000 BTU
6. Windows – is it commercial grade or residential grade?
Answer: Residential Grade.
7. Question: I just wanted to clarify; the asbestos testing is already done, correct?
Answer: Yes
8. Question: On page 8 of the Summary of Work, paragraph r, Additive item for paint. Is it the intent of the FS to apply the cold galvanizing compound system to the roof?
Answer: No cold galvanizing compound will be applied to the roof. Cold galvanizing compound will be applied to all the exterior surfaces of the walls of the lookout cab.
9. Question: Page 91, System design; Part C the system to be installed lists basic items such as lights, alarms. Paragraph A. Mentions also the use of receptacles, and for pressurizing the water system.
Does the FS have any information of the pump size used for pressurizing the system, and any idea of the wattage loads to be used for the receptacles?
Answer: Pump size – ShurFlo, 12 VDC, 1.5 gpm flowrate, 4.4 amps max. 3/8” connections.
The PV system shall be designed to provide power to the following as mentioned in Specification 16800, Part 2, 2.3 E.
a) Three duplex receptacles, for laptop, FM radio, and cellphone.
Laptop (250 Watts – 4 hrs/day) FM Radio (15 Watts – 6 hrs/day) Cellphone (6 Watts – 24 hrs/day)
b) Three light fixtures/bulbs:
Two Wall LED light fixtures (60 Watts) One LED ceiling light fixture (75 Watts).
c) Smoke Alarm (2 Watts – 24 hrs/day)
d) Carbon Monoxide Detector (2 Watts – 24 hrs/day)
The electrical appliances should be considered for typical operating voltage and current.
10. Question: Regarding the bid schedule; On the environmental work, line item three (3) ‘Asbestos containing material testing and categorization ‘ should be zero because this has already been done. Does the FS concur?
Answer: FS is providing a revised schedule to remove the line item for Asbestos Testing and Categorization.
11. Clarification: Lightning Protection Specifications 13100 Answer: The Specification 13100 – 1.4A allows a UL Certified or LPI Certified Master Designer / Installer to do the work per code. The specification 13100 – section 1.4C is accepting one inspection due to the tower being modified and requiring a new certification.
File details come from the government source that posted it. Updated .