SF-30_-_Amd_2_-_AG-04GG-S-17-0010_.pdf

PDF 169 KB Posted

Attached to
Fire Cache Fire Sprinkler and Alarm System Upgrade Federal contract opportunity
Solicitation number
AG-04GG-S-17-0010
Issued by
Department of Agriculture Forest Service R6-Pacific Northwest Region

About this file

SF-30 - Additional Q&A

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Fire Cache Fire Sprinkler and Alarm System Upgrade, newest first.
File Type Posted
HVAC_Upgrade_As-Builts.pdf PDF
Conformed_AG-04GG-S-17-0010_Amd_0001.pdf PDF
Site_Visit_Handout.pdf PDF
Minutes_from_site_visit.pdf PDF
SF-30_-_Amd_1_-_AG-04GG-S-17-0010.pdf PDF
Balance_Report_2014-01-24.pdf PDF
AG-04GG-S-17-0010.pdf PDF
Atch_2_-_Drawings.pdf PDF
Atch_5_Past_Performance_Data_Sheet.docx DOCX document
Atch_3_-_Wage_Decision_OR170025.pdf PDF
Atch_1_-_Specifications.pdf PDF
Atch_4_Fire_clauses_r6-fs-6300-52.pdf PDF
Show all 12

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers is extended. is not extended.

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended, by one of the following methods:

(a) By completing items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NUMBER AS DESCRIBED IN ITEM 14.

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT ORDER

NUMBER IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

Amendment 0002 provide additional Q&A. See page 2-3.

Please acknowledge receipt of this amendment on page 2 of the SF1442 in your proposal.

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print) 16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of person authorized to sign)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA

(Signature of Contracting Officer)

16C. DATE SIGNED

Previous edition unusable STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016) Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

1. CONTRACT ID CODE

3. EFFECTIVE DATE

02/22/2017

4. REQUISITION/PURCHASE REQUISITION NUMBER

(X)

FACILITY CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

2. AMENDMENT/MODIFICATION NUMBER

PAGE OF PAGES

5. PROJECT NUMBER (If applicable)

6. ISSUED BY CODE 04GG 7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6) CODE

DESCHUTES NTL FOREST

63095 DESCHUTES MARKET ROAD BEND

OR 97701

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (Number, street, county, State and ZIP Code) 9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NUMBER

AG-04GG-S-17-0010

9B. DATED (SEE ITEM 11)

01/23/2017

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NUMBER

10B. DATED (SEE ITEM 13)

CODE

Amendment 0002 Page 2 of 3

Additional Q&A:

1. Can all Fire Suppression/Alarm Components be shut off during demo? Or will there be a need to leave some existing components in service, during demo, for safety reasons?

Answer: New system should be already installed, tested, and on prior to demolition.

Drawings (Sheet 4 of 5, FP103). Key Note #1. “….Phase demolition of existing Fire Alarm System to occur only after new Fire Alarm System has been installed and tested.”

2. What is the outside diameter and/or circumference of the incoming water flange and incoming water pipe?

Answer: See Drawings sheet 2 of 5. Note 1. And 2.

3. What is the Pump Rating (e.g. GPM Flow, PSI at Rated Flow) of the Water Supply from the

Existing Pump House?

Answer: Pump rating from pump house: 750gpm @ 100psi (frequency = 60Hz; Efficiency = 70.2%)

4. Specs mention Chlorination of the Overhead Piping. Is this indeed correct? And are there any existing Backflow Devices separating Fire Sprinklers from Domestic Piping?

Answer: It is not clear which specification and/or chlorination information in which the question is referring. However, Specification 21 13 13 page 7, 3.05 Disinfection is correct.

Backflow Device is located in the Pump House outside of the scope of this solicitation.

5. Related to question 4: Will there be required measurements for concentrations at multiple points or single points in the system? Who is required to witness this testing?

Answer: Testing methods shall conform to contract drawings, specifications, and all applicable codes (i.e NFPA 25). Notify CO prior to any testing performed. Test are to be witness by all authorities having jurisdiction, and the Engineer.

6. Will the Forest Service be providing any/all inspections as well as permits (and applicable fees) for all aspects of the work for this Solicitation?

Answer: No, The Contractor is responsible for all applicable inspections and permits.

7. Fire Sprinkler Fitters were not listed in the Wage Determination. Will Fire Sprinkler work be subject to Davis-Bacon minimum wages?

Answer: See ‘Plumbing and Pipe fitters’ listed in the Wage Determination.

8. Question: Is a copy of the bond (emailed with our bid) acceptable? Or are you requiring the actual physical original bond document be submitted?

Answer: We will accept an electronic copy of the bid guarantee with the proposal, but will need the hard copy mailed to the Contracting Officer before an award decision is made.

Amendment 0002 Page 3 of 3

9. Are you requiring that a Quality Control Officer and/or Superintendent be present at all times? Or do the Contractors performing the work qualify as Trained Personnel, in relation to management and executing quality-assurance and quality-control?

Answer: We are not dictating your Quality Control process. That is why we are asking for your quality control plan to be evaluated.

10. If at all possible, can a picture of the Existing Fire Department Connection/Piping be taken and included with the answers to the above questions?

Answer: Only an exterior photo is available. See below.

File details come from the government source that posted it. Updated .