Contractor QA.pdf
PDF 192 KB Posted
- Solicitation number
- 70RFPW20QW8000004
View the file
Other files
Show all 13
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Contractor Questions 70RFPW20QW8000004-Ogden, UT
1) Period of Performance says 10/1/20 to 9/30/21, but elsewhere in the solicitation documents it states only 60-days to complete work? Is 60-days a typo? Please confirm Period of Performance.
ANSWER: The contractor has 60 business days to complete the installation. Please see Statement of Work (SOW) Section G, sub-section G.2.1 provided with Amendment 0009.
2) Scope of work mentions liquid-tight conduit with drip loops - will all exterior conduit to existing outdoor camera locations be required to be installed as new under this contract? Or is there existing conduit to exterior locations that can be used to pull new cables/wires to exterior camera locations?
ANSWER: Existing conduit to exterior locations can be used to pull new cables/wires to exterior camera locations.
3) The 2 sheets of plans included in the solicitation package do not appear to be drawn to scale, specifically with regard to locations of exterior cameras on poles relative to the Security Room inside the building where head-end equipment will be installed. Please either provide lengths of cable/wire runs to figure in our proposal, or provide to-scale as-built drawings showing locations of camera poles and location of head-end equipment inside the building.
ANSWER: See Attachment B provided with Amendment 0009 for rack location. The cable runs to the exterior cameras (four poles, dock and entrance to lobby) total approximately 1,500 feet.
4) If load calcs for 15 fps x 30 days proves that additional TB of storage in NVR will be required, shall we include the added cost of that storage space in our proposal? Or include as an add-alternate price, above our base bid?
ANSWER: Part 1 -Yes.
Part 2- No.
5) Quantity of UPS's is confusing - in parts list, only one UPS is listed, but in D.2.2, it mentions Workstation, Network Switch and NVR need to be backed-up by UPS. Will all three of these items be located in the same room and plugged into the same UPS unit? Or will multiple UPS's be required in our proposal?
ANSWER: Please see SOW Section D, sub section D.2.2 and Section E, sub section E.1.4, provided with Amendment 0009. It is up to the contractor to determine the most efficient number of UPS required to fulfill the specifications.
6) Note E.1.2 refers to Power and HVAC work, although no line-volt electric or HVAC work appears anywhere else in the scope document. Please advise if Line-volt Electrical and HVAC work are expected to be included in this proposal?
ANSWER: No, please see SOW Section E, sub section E.1.2, provided with Amendment 0009 for all specifications and instructions.
7) E.1.7 refers to Contractor providing Architecture, Design and Engineered drawings - is this a design-build, design-assist, or delegated designed system, where the Contractor is expected to provide the design plans, as well? Or is this just an expectation of shop drawings and submittals for the VSS System?
ANSWER Part A: No ANSWER Part B: Shop drawings only.
8) Assuming minor patching and painting will be required, as old camera locations are being re-used?
ANSWER: Please see Amendment 0009, SOW Section E, Subsection E.5.8 and Attachment B provided with Amendment 0009.
9) If CAD drawings are available from Owner, we would request electronic files be transmitted upon award of this project, so that shop drawings could begin immediately.
No question was asked however see #17 as it may apply.
10) Can we use PPQ's for past projects rather than have other agencies fill out the Past Performance form included in this solicitation package?
ANSWER: No. Please follow instructions for past performance questionnaire submission (b) on page 112 of 138 of the original solicitation pkg.
11) Please verify that a fail-over redundant server is required as mentioned in D.1.7 ANSWER: Please see Amendment 0009, SOW Section D, Subsection D.1.6.
12) For the 4 existing pole mount cameras how are they currently being powered? Transformer at the pole or a power supply in the building?
ANSWER: Junction box at the pole.
13) Do the existing poles have constant 120vac at the pole?
ANSWER: Yes.
14) For the existing pole mount cameras will it be acceptable to reuse the existing cable with converters or will new Cat6/7 cable have to be pulled?
ANSWER: All new cable except for camera #5. Please see Amendment 0009, SOW Section E, Subsection E.3.3 and Attachment B provided with Amendment 0009.
15) What MFG is to be used for the Cat6/7 cabling?
ANSWER: That is for the contractor to decide based on the specifications.
16) What color cable is to be used for the VSS?
ANSWER: Please see Amendment 0009, SOW Section E, Subsection E.3.6.
17) Will CAD drawing be provided at time of award?
ANSWER: Drawings will be provided to awarded contractor however they may not be in .dwg format.
18) What type, size and MFG for the server rack / cabinet?
19) What MFG for the UPS?
# Question 20 Given that questions are due on 9/10, Thursday, and proposals are due, Thursday 9/17 at Noon, would the
Government consider extending the due date up to five complete business days from the issuance of the Government's Answers to Questions?
ANSWER: No longer relevant.
21 Regarding FAR 52.204-24 requirements, would the Government please clarify whether Offerors must include the (d)(1) attestation if the Offeror is not providing covered telecommunications equipment ? (The requirement states "The Offeror shall not complete ... ") ANSWER: Representation at (d)(1) shall be provided if no offeror has not represented that it does not represent information requested.”
22 When does the Government intend on starting the project?
ANSWER: That is up to the awarded contractor’s schedule.
23 Please confirm that the Section 3 Submission Requirements prevail over Attachment F requirements. The latter is silent on Part III (PPF) submission while the former recognizes Part III.
ANSWER: Please read the entire solicitation package for the answer.
24 Instructions to Offerors, 3.c. related to pricing submission, the pricing categories only slightly vary from the Checklist. Do the price categories in the Instructions to Offerors prevail?
ANSWER: Do not understand question. No pricing categories specified.
25 Will the Government please provide a Site Visit Attendee List?
ANSWER: Yes.
26 What firm installed the existing system and does that firm have preference in removing and installing the new system?
ANSWER: That is not relevant.
27 Section B.2.2 lists contractor-furnished equipment (Contractor-Furnished Equipment Table). Not listed is IR (infrared) rings for the exterior cameras, which enables night vision. Does the Government want to add this IR ring desired for each of the 5 Multi-Sensor cameras?
ANSWER: No.
28 Regarding PWS C.4.6, the Government requires Contractor-provided firewalls; however, this item is not on the Contractor-Furnished Equipment Table. Does the Government require a firewall and if so, any further specifications?
ANSWER: The NVR/VMS Windows built-in security/firewall is sufficient. Amendment 0009 revised SOW has removed this requirement.
29 Will the Government allow remote access to the video network during installation? This access enables us to remotely adjust camera aiming, and switch and system configuration.
ANSWER: No.
30 D.5.1 requires the Contractor to provide and install two flat screen video monitors. Does the Government want monitors standing or wall mounted?
ANSWER: Please see Amendment 0009, SOW Section D, Subsection D.5.1.
31 Will the Government remediate any asbestos issues if they arise during installation or has the Government remediated all asbestos issues?
ANSWER: Yes.
32 What is the Room number of the Equipment Room or can the Government revise Attachment B to reflect the location of the Equipment Room?
Is electrical power available in equipment room?
ANSWER: Please see Amendment 0009, Attachment B drawing revision. Electrical power is available in this room.
33 Can Contractor perform uninterrupted work during normal business hours? What conditions might be in place during the installation period they may impact installation activities?
ANSWER: Yes, check with FPS PM prior to installation for any changes to conditions. Please see Amendment 8, SOW Section G, Subsections G.5 and G.6.
34 Approximately how many personnel require training?
ANSWER: 8 – 10. Final number to be determined at time of training.
35. In Section C.2.6 it states that “All equipment required to be wall-mounted shall be mounted. Is it permissible to mount the equipment in the Server/Rack Cabinet?
ANSWER: Yes. Please see Amendment 0009, SOW Section C, Subsection C.4.4.
36. In Section C.5.3 what is the pre-negotiated period for patches affecting security? Is it based on negotiations after the awards or prior to the award?
ANSWER: Post-contract award, the contractor shall notify of patches affecting Contractor-supplied or required OS, application, and third-party software within 30 days after public disclosure.
37. In Section E.1.8.2 thru E.1.8.4 Can the awarded contractor do the site walk, program and test all the equipment at the start of the project, thus eliminating a return trip to the site to start work?
ANSWER: Only for pre-project installation work and with the required 10-day availability notice.
38. In Sections E.4.1 and E.9.1 Is it acceptable to utilize our own standardized Training Plan, CVT and PVT procedures or are there standard FPS forms that we will use?
ANSWER: Contractors can use their standardized training for the CVT and PVT, assuming they meet the minimum test/training requirements of Amendment 0009, SOW Section E, Subsections E.4 and E.9.
39. In Section E.5.5 it states that the awarded contractor will be responsible to move furniture /equipment, Is this building occupied?
ANSWER: Yes
40. In Section E.7.5. It requires that the awarded contractor submit a Roof Work Safety Protection Plan. Is one required if we are doing any work on the roof?
ANSWER: Yes -Please see SOW Section E, sub section E.7.5 provided with Amendment 0009.
41. In Section G.6.4 and G.6.5 Regular Work Hours. If we wanted to work from 7:30 to 3:30 M-F will we still be required to notify you 48 hours prior to work or will a project plan with the work hours of 7:30 am to 3:30 pm suffice?
ANSWER: The hours specified in the SOW are required for this contract. Awarded contractor to address any revisions change regular work hours with the FPS PM post-award.
42. Will the awarded contractor have access to a set of drawings of this facility prior to the start of the project in electronic format?
ANSWER: TBD post-award.
File details come from the government source that posted it. Updated .