Questions and Answers.pdf
PDF 106 KB Posted
- Attached to
- Communications Support
- Solicitation number
- 693JJ621Q000009
About this file
This document contains questions and answers regarding a federal solicitation for communications support services. The Federal Railroad Administration (FRA) seeks a communications consultant to support its internal communications strategic plan and develop communications materials. The consultant will work on-site to support the FRA workforce of approximately 884 employees. Proposals are due by August 16, 2021 via email. The FRA intends to award a labor hour contract and does not prefer the incumbent or any particular firm. Relevant experience, samples of past work, and commercial references will be considered in the evaluation.
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| Email 50th Anniversary.pdf | ||
| _Freight Posters.pdf | ||
| FRAs Transportation Technology Center Reaches 50th Anniversary.pdf | ||
| Commercial Clauses.pdf | ||
| Final RFQ.pdf |
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
RFQ No. 693JJ621Q000009
Questions and Answers:
1. Proposal Requirements – Please confirm that the requirements for the pricing proposal are simply an Excel spreadsheet that reflects the data in B.1 Schedule.
Answer: Yes
2. Ref. p.1 Schedule – Please confirm that FRA requires one person (Communications Consultant) to support the requirements of the SOO.
Answer: One position
3. In order to facilitate an orderly transition, will FRA consider a 3-5 day transition period to conduct the desired activities between the incumbent and awarded contractor?
Answer: That is FRA’s intent
4. Technical Proposal – Are the writing samples inclusive of the 10-page Technical Proposal page limit?
Answer: No
5. Past Performance – Will relevant commercial references of similar size and scope be considered in FRA’s past performance evaluation?
Answer: Under Section L. Past Performance states “relevant and of similar size and complexity with the contract numbers”
6. Will you consider a set aside for Small/MWBE/SDVOB firms?
Answer: A set-aside will not be considered
7. Will you consider personnel work experience gained as an employee of another company?
Answer: Under Section L. Past Performance states “relevant and of similar size and complexity with the contract numbers”
8. The descriptions of objectives in C.2 indicates that the communications consultant is responsible for performing certain tasks directly and supporting or possibly overseeing other tasks. Does the FRA have a communications team beyond the position being requested in the RFQ? If so, please provide the positions that are on that team.
Answer: Yes – FRA has a writer-editor on staff that supports internal communications specifically and a Director of Business Operations who supports communications initiatives.
9. Does the position outlined in the RFQ supervise or oversee other members of a communications team at FRA?
Answer: No. The position supports the internal communications team and does not oversee any other members.
10. Who is the existing contractor (person) currently filling the position? Who is the existing contractor company this person is coming from?
Answer: Incumbent contract information is located under Section L, Instructions to Offerors
11. What aspects of the previous contractor personnel or company are you looking to improve upon?
Answer: In addition to the internal communications support we currently receive, FRA is looking to improve on graphic design generation, modification, and manipulation to support our internal communications narratives. This would include the use of tools like photoshop, illustrator, advanced PowerPoint, adobe create.
12. Would you like to see the existing contractor or company continue on in the role?
Answer: No preference
13. Section C.6 Deliverables/Weekly Progress report indicates the communications consultant takes direction from other positions within FRA. What position within FRA does the communications consultant take direction from? What position does the communications consultant report to? Who is currently filling that position?
14. Can you provide links to communications products created by the current communications consultant that exemplify the quality of work you would like to see from the new contractor?
Answer: See samples attached
15. In section L.3 proposal requirements, the RFQ requests offerors to provide title and description of duties the proposed personnel will perform; however, it seems as though the duties are already defined in various places of sections C.2 through C.6, with the title being Communications consultant, as outlined in the schedule B.1. Can you clarify the differences between these items?
Answer: No difference
16. In order for the gov’t time to provide responses to questions posed and offerors to incorporate the information contained in the answers into their proposals, can you provide an extension of the response deadline to 4pm on Wednesday 18 August?
Answer: Proposals Due Date will now be: 5:00 PM Eastern Time (ET) on August 16, 2021
17. Can we perform the tasks (related to RFP) outside USA?(like, from India or Canada)
Answer: No, all duties will need to be performed on site as stated under place of performance.
19. Can we submit the proposals via email?
Answer: As required by Section L.1 in the RFQ, proposals should be submitted via email.
File details come from the government source that posted it. Updated .