36C25619R0117-0001001.pdf
PDF 203 KB Posted
- Attached to
- Project- 580-18-105 - Upgrade Lab B-109 2nd Floor Contract Line Item Number: 0001 - Base Bid
- Solicitation number
- 36C25619R0117
About this file
This document contains questions and answers related to a solicitation for renovations to a laboratory located at the Michael E. DeBakey Veterans Affairs Medical Center in Houston, Texas. The solicitation will be issued as a request for proposals for project number 580-18-105 to upgrade laboratory B-109 on the second floor, including demolition, structural, mechanical, electrical, plumbing and interior finishes work. The period of performance is 270 calendar days with a contract value between $1,000,000 to $2,000,000. The solicitation will be set aside for service-disabled veteran-owned small businesses and awarded using lowest price technically acceptable procedures. Interested offerors should register on the Federal Business Opportunities website to receive notifications and check the site frequently for the solicitation release and any amendments, with a 90-day acceptance period required and bid bonds due with proposals.
36C25619R0117 0001 Request for Information - 8.27.19.pdf
View the file
Other files
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| 36C25619C0157-000.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-0002000.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-0002001.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-0001006.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001007.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001004.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001008.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001000.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-0001002.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001009.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001003.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001005.pdf | ||
| 36C25619R0117-0001010.pdf | ||
| 36C25619R0117-001.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-002.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-006.pdf | ||
| 36C25619R0117-010.pdf | ||
| 36C25619R0117-008.docx | DOCX document | |
| 36C25619R0117-007.pdf | ||
| 36C25619R0117-004.pdf | ||
| 36C25619R0117-003.pdf | ||
| 36C25619R0117-009.doc | DOC document | |
| 36C25619R0117-005.pdf | ||
| 36C25619R0117-000.docx | DOCX document |
Show all 24
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Request for Information (RFI) – Questions and Answers Project: Building B-109 Lab Renovation 2nd Floor Project #: 580-18-105
1. QUESTION: Reference solicitation, beginning on page 17 of 44: We are provided Representations &
Certifications, but do not see where it is called out to be put in the proposal. Can you please clarify if the Reps & Certs are required submissions and, if so, where in the proposal do you want them?
Answer: Reps and Certs should be part of contractors SAM reports. Contractors shall ensure that SAM report is updated. Contractors without updated SAM will be determined to be nonresponsive.
2. Question: Reference solicitation, page 9 of 44, last paragraph on page: We are directed to provide a site superintendent, project manager, and quality control manager. Can the site superintendent also fill the quality control manager’s role if the superintendent is qualified to do so?
Answer: No, the site superintendent can also act as SSHO but not the quality control manager.
3. Question: Reference drawing contained in file name “36C25619R0117-004.pdf”, page 1 of 16: This drawing requires us to provide two deductive alternate bid items, but there is no format provided on the SF 1442 or the “Pricing Document” (CONTINUATION OF SF 1442 BLOCK # 17 CONTINUED). We believe the formatting for this information can be left up to the offeror. Do you concur?
Answer: The deducts have been removed. Reference attachment GI-001 which is the revised cover sheet for “Project 580-18-105 Drawings Part 1” (attached). Offerors shall provide pricing as one complete job as well as provide the detailed breakdown.
4. Question: Can you check with engineering if there is a requirement or specification for breathing air or compressed air system for this project?
Answer: The building currently has a compressed air system. The new Lab area will be connected to the existing piping as indicated on the plumbing drawings.
5. Question: Please confirm that this project can be completed in one phase.
Answer: Yes, the project is planned for one (1) phase.
6. Question: The scope of work includes removing doors and frames and patching the walls. Is there any wall protection or hand rails that need to be installed in the halls ways as a result?
Answer: No, most of the infill in the corridor is in the recessed areas and hand rails would not be required.
7. Question: If handrails and or chair rails are needed in the corridors, can the VA provide what manufacturer & model it wants? Drawing AS-621
Answer: See answer to question #6.
8. Question: Drawing AS-102, Note 9. Does the GC supply this? If so, can additional information be supplied such as dimensions, construction, and materials?
Answer: Yes, it is Contractor furnished, Contractor installed. Open storage adjustable shelving for Lab items and equipment. Equipment to be approved for use in a Lab.
9. Question: Drawing AS-102, Note 13. Please confirm the GC supplies this?
Answer: Yes, it is Contractor furnished, Contractor installed. Reference plumbing drawings for specifications
10. Question: Drawing AS-102, Note 15. Does the GC supply this? If so, can additional information be supplied such as dimensions, construction, and materials?
Answer: Yes, it is Contractor furnished, Contractor installed. Storage unit with glass doors and adjustable shelving for Lab items and equipment. Equipment to be approved for use in a Lab.
11. Question: Drawing AS-102, Note 19. Can the VA provide additional information on which walls it expects the wall guard to cover? It appears it is just pointing at one wall at this time behind the equipment.
Answer: Wall protection in the Open Lab 220 area is all locations except space covered by lab casework items 8,9,12,15 and 17.
12. Question: Can additional details be supplied such as desired thickness, finish, color for the wall guard?
Answer: Wall guard 36” high, .040 thick, solid color selected from manufacturer standard colors, smooth surface. Inpro IPC or equal.
13. Question: Drawing AS-201 has a Key Note mentioning “Lab Equipment Ceiling Panel.” Who supplies this? If it is the GC, please supply additional info.
Answer: It is Contractor furnished, Contractor installed., It is part of the lab casework package and provides the power connection that matches. It also provides the compressed air and vacuum and hoses. Reference casework drawings.
14. Drawing AS-301 has a window schedule on it with two different sized windows. Are there windows on this project? If so, can additional information be provided.
Answer: Window “A” office 220A and 220B, Window “B” office 220C and 220D.
15. Drawing AS-621. Can additional details be supplied on the LVT flooring? The type of flooring chosen has a big impact on price.
Answer: Flooring shall be VCT, not LVT. 12x12x.125 premium excelon by Armstrong or equal. VA will select 3 colors and provide a pattern.
16. Drawing EP-101. See keynotes 1 and 5. Can you provide panel names on the drawing?
Answer: See revised Drawing EP-101
17. Can additional details be provided on the cold room that needs to be removed? Will any concrete infill be required? Are the walls constructed of normal drywall and metal studs? Any special requirements to remove this item?
Answer: We have no information on this unit. Assume the unit is installed over the existing concrete slab and built inside the existing room. No concrete infill. The refrigeration system will be required to be removed based on code requirements.
18. Is there an asbestos survey available for the space? If so, please include.
Answer: The full survey will be provided to the contract awardee. The information provided on sheets Ab-101, AB-102 and AB-103 provides a summary of the information contained in the report.
Dimensions are provided on sheet AD-101.
19. I'm looking for the bid bond information in the specification book but I cant seem to find it. Can you advise? Liquidated Damages? Bond%?
Answer: Sample SF24-Bid Bond is attached with the original solicitation posting. There are no Liquidated Damages. See 52.228-1 for bid bond percentage requirement.
20. Is there a manufacturer specification for the access controls?
Answer: The access control will need to be compatible with open architecture. There is no specific manufacturer. HES and Securitron is what is currently installed in the facility.
21. Note 10/AD-101 says to remove existing cold room floor system complete. What this the composition of the existing floor system?
Answer: We have no information on this unit. Assume the unit is installed over the existing concrete slab and built inside the existing room. No concrete infill.
22. Who is responsible for asbestos testing?
Answer: VA is responsible for testing.
23. TEM testing or T-clip?
Answer: VA is responsible for testing and will determine the method used at the time of testing.
24. Please provide quantities for asbestos removal.
Answer: The information provided on sheets Ab-101, AB-102 and AB-103 provides a summary of the information contained in the report. Dimensions are provided on sheet AD-101 so quantities can be estimated.
25. Note 3/AB-102 says that asbestos containing hoods will be removed by the VA, please confirm if this is correct? Will the VA remove the hoods prior to abatements operations performed by the contractor?
Answer: Yes
26. Please confirm that General note 7/AS-101 is referring to the installation of new work as described in the project documents and that the contractor is not required to bring the existing to remain walls up to current code if they are not specifically called out as new.
Answer: Reference wall types. All new work is required to meet code.
27. Can CPARS be submitted in lieu of PPQ’s for the technical requirement?
Answer: PPQs are required for the Past Performance evaluation factor.
28. Specs Table of Contents includes the following sections, however no specs are provided. Please provide the following specs if they are to be included in the contract documents:
22 11 23 Domestic Water Pumps 26 24 16 Panelboards 26 29 21 Enclosed Switches & Circuit Breakers 26 43 13 Surge Protector Device
Answer: Delete Domestic Water Pumps and Surge Protection Device. The other specifications are attached.
29. What does note 8 on sheet AS-101 mean? “Project existing material to remain at all times during construction”
Answer: Note should read “Protect existing material to remain at all times during construction.”
30. The plan set lists Deductive alternates #1 and #2, however the SF1442 only lists Base Bid. Please confirm that there are no deductive alternates for this solicitation.
Answer: See response to question #3.
31. AS102 note 16 calls for a card reader, please provide specifications for the card reader system.
Answer: See response to question #20
32. What is the manufacturer of the existing card reader system?
Answer: See response to question 20
33. The finish schedule on sheet AS-621 lists the LVT as 18x18 lab flooring TBD. Please provide specific details of the new LVT flooring.
Answer: See response to question # 15
34. Is the new vinyl tile (LVT) to be matched as close as possible to the existing corridor tile? If so, please provide the manufacturer and model of the existing vinyl tile.
Answer: No, see response to question #15
35. Plan sheet P-101 has keyed notes, however none of them are called out on the detail. Please provide the detail callouts.
Answer: See revised P-101 sheet.
36. What is the composition of the existing roof shown on sheet M-201?
Answer: The penthouse roof is concrete deck.
37. Is there an existing warranty for the roof shown on sheet M-201? If so, please provide contact information for the vendor that holds the warranty.
Answer: Yes, Tremco has the warranty.
38. Please provide specifications for division 7 roofing.
Answer: Specifications attached
39. Regarding note 3 on sheet EP-101, please provide plan details that show specific layout lengths of plug mold strip and qty of receptacles. The note “refer to architect is not sufficient detail to provide accurate pricing.
Answer: The plug mold strip runs around the complete room except behind the door. Outlets are at 10” spacing.
File details come from the government source that posted it. Updated .