Sol_140R4022R0007_Amd_0001.pdf

PDF 194 KB Posted

Attached to
SADD and IDD Improvements Design Build Federal contract opportunity
Solicitation number
140R4022R0007
Issued by
Department of the Interior Bureau of Reclamation

About this file

This document contains an amendment to a solicitation for design-build services. The Bureau of Reclamation seeks proposals for improvements to the San Acacia Diversion Dam and Isleta Diversion Dam, including design and construction phases. The amendment provides answers to questions from prospective offerors. Key details include that offerors are not required to submit signed SF-1442 forms with phase one proposals, and that evidence of commitment from named subcontractors will be required in phase two. Phase one proposals do not have page limits for the general technical approach or project descriptions sections. Past performance information may include that of key subcontractors and teaming partners. Resumes for key personnel should not exceed four pages. The deadline for phase one proposals and return of completed past performance questionnaires remains July 25, 2022.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to SADD and IDD Improvements Design Build, newest first.
File Type Posted
Sol_140R4022R0007_Amd_0008.pdf PDF
Sol_140R4022R0007_Amd_0007.pdf PDF
Sol_140R4022R0007_Amd_0006.pdf PDF
Sol_140R4022R0007_Amd_0005.pdf PDF
Sol_140R4022R0007_Amd_0004.pdf PDF
BOR_2007_Value_Engineering_Study1_0003.pdf PDF
Isleta_Fish_Passage_VP_Report1_0003.pdf PDF
Sol_140R4022R0007_Amd_0003.pdf PDF
SADD_Fish_Passage_Final_VP_Report_1_0003.pdf PDF
Sol_140R4022R0007_Amd_0002.pdf PDF
Sol_140R4022R0007.pdf PDF
Show all 11

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

(x)

140R4022R0007 x x

1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted ; or (c) By separate letter or electronic communication which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGEMENT TO BE

RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN REJECTION OF YOUR

OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted , such change may be made by letter or electronic communication, provided each letter or electronic communication makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

x

Albuquerque NM 87102

R4Q

555 Broadway Blvd NE, Suite 100 Albuquerque Area Office Upper Colorado Region Bureau of Reclamation

Salt Lake City UT 84138

R40

125 South State Street, Room 8100 Regional Office Upper Colorado Region Bureau of Reclamation

06/28/20220001

13. THIS ITEM ONLY APPLIES TO MODIFICATION OF CONTRACTS/ORDERS. IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required) is not extended.is extended, Items 8 and 15, and returning

Offers must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended , by one of the following methods: (a) By completing

The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offers

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

FACILITY CODE CODE

10B. DATED (SEE ITEM 13)

10A. MODIFICATION OF CONTRACT/ORDER NO.

9B. DATED (SEE ITEM 11)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

CODE

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., street, county, State and ZIP Code)

7. ADMINISTERED BY (If other than Item 6)CODE 6. ISSUED BY

PAGE OF PAGES

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.3. EFFECTIVE DATE2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO. (If applicable)

1. CONTRACT ID CODE

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

06/28/2022

CHECK ONE A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE CONTRACT

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority) appropriation data, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(b).

E. IMPORTANT: Contractor is not is required to sign this document and return __________________ copies to the issuing office.

ORDER NO. IN ITEM 10A.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

San Acacia Diversion Dam and Isleta Diversion Dam Improvements Design-Build

Questions and Answers

Period of Performance: 10/01/2022 to 09/30/2026

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

15C. DATE SIGNED 16B. UNITED STATES OF AMERICA 15B. CONTRACTOR/OFFEROR 16C. DATE SIGNED

(Signature of person authorized to sign) (Signature of Contracting Officer)

Mary B. Maestas

STANDARD FORM 30 (REV. 11/2016)

Prescribed by GSA FAR (48 CFR) 53.243

Previous edition unusable

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9 A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect .

Amendment 1 - Questions and Answers 140R4022R0007 SADD IDD Improvements Design-Build

Question 1: Please confirm that the Offeror is to submit an executed SF1442 document.

Answer 1: Not for Phase One. A signed SF-1442 will be required in Phase Two. Offerors will be notified if they have been selected to move on to Phase Two.

Question 2: Are Letters of Commitment required to be included in the Phase One Proposal for any teaming members besides the offeror?

Answer 2: Not for Phase One. Phase Two will require evidence of commitment by subcontractors named in Phase One

Question 3: Is there a page limit for Phase One-Factor(i): General Technical Approach?

Answer 3: There is no page limit listed, however Offeror¿s shall include only information necessary to provide a clear understanding of the proposed action and the justification for it. Greater detail than necessary may detract from a proposal¿s clarity

Question 4: Is there a page limit per project for this section?

Answer 4: There in no page limit listed. however, Offeror¿s shall include only information necessary to provide a clear understanding of the proposed action and the justification for it. Greater detail than necessary may detract from a proposal¿s clarity

Question 5: Please identify the significance of the bulleted items for the Experience of Designer and Experience of Builder.

Answer 5: Bulleted items for Experience of the Designer and Experience of the Builder will be evaluated as part of technical factor: Phase One-Factor (ii)(A): Technical Qualifications and will be evaluated to determine if the contractor meets or exceeds the requirements as it related to this technical factor.

Question 6: Is there a dollar value range for past projects?

Answer 6: No, we did not define a dollar value range for past projects. See page 57 Phase One Evaluation for Request for Qualifications. Phase One Factor ii(C): Past Performance c) Past performance information will be used for both responsibility determinations and as an evaluation factor for award. The Past Performance Questionnaires identified in section J will be used to collect information on an offeror¿s performance under existing and prior government contracts for products or services similar in scope, magnitude, relevance, and complexity to this requirement. References other than those identified by the offeror may be contacted by the Government and used in the evaluation of the offeror¿s past performance.

Question 7: Can we utilize past performance of Key Subcontractors/Teaming Partners to meet specialized requirements such as the SCADA control systems?

Question 7: Yes, past performance of Key Subcontractors/Teaming Partners is allowable, however please be advised that Phase Two will require evidence of commitment by subcontractors named in Phase One

Question 8: Please identify what Key Personnel are required to be included the Offeror¿s Phase One submission.

Answer 8: All key personnel who will involved in Design and Construction Phases of the project.

(Examples might be: Design Project Manager, Principle Designer (Design Engineer), Fish Passage Designer, Construction Manager, Construction Safety Manager, etc..)

Question 9: Is there a page limit for the information required in section b. Key Positions Roles and Responsibilities?

Answer 9: Resumes of key personnel should not exceed 4 pages. A page limit is not defined for other sections as it pertains to key personnel.

Question 10: Would the Government consider allowing the Offeror to submit previously completed PPQs on the USACE/NAVFAC Past Performance Questionnaire document? Clients are reluctant to complete PPQ type documents more than once, and this will increase the odds that client evaluations are received with our proposal.

Answer 10: The government will consider a completed PPQ however it should include all information as listed on Attachment 2, and The Past Performance Questionnaires will be used to collect information on an offeror¿s performance under existing and prior government contracts for products or services similar in scope, magnitude, relevance, and complexity to this requirement.

Question 11: On page 48 Can you please verify that the PPQ date is incorrect? - "The offeror shall submit the PPQs to their references and have the references complete and return the questionnaires via email to mmaestas@usbr.gov no later than 6/30/2022 at 5:00 PM Mountain Answer 11 The following language is changed to "The offeror shall submit the PPQs to their references and have the references complete and return the questionnaires via email to mmaestas@usbr.gov no later than 7/25/2022 at 5:00 PM Mountain Time

Question 12: Will the government please consider extending the phase I solicitation by 30 days Answer 12: The government will not be extending the due date Phase One at this time. Due date for Phase One remains 7/25/2022 at 5:00 PM Mountain Time.

File details come from the government source that posted it. Updated .