B12_Miscellanious_Correspondence_Q_A_PORE_Building_Demo_REVISED_0002.pdf

PDF 716 KB Posted

Attached to
Demolition, Removal and Disposal, Point Reyes NS
Solicitation number
140P8424Q0120
Issued by

About this file

This document is a set of Questions and Answers related to a federal contract opportunity for the demolition, removal, and disposal of the Truttman Barn and Serioty Cabin at Point Reyes National Seashore in Marin County, California. The project includes removing debris, tree limbs, and a partially collapsed tin roof attached to the standing barn/workshop structure, as well as safely downing any trees leaning on the Serioty Cabin. The contractor is responsible for testing and proper disposal of any hazardous materials found, such as asbestos or lead-based paint. Access routes and coordination with the National Park Service are also covered. This requirement has a NAICS code of 238910 and is a Total Small Business Set-Aside. The anticipated contract is a firm-fixed-price purchase order.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

SOLICITATION NO. 140P8424Q0120

Remove Truttman Barn and Seroity Cabin

POINT REYES NATIONAL SEASHORE

MARIN COUNTY, CALIFORNIA

Question: Are there any photos of the barn and cabin to be demolished?

Answer: Yes, Photos 1 – 3 shows Truttman Barn (note: The buildings shown standing in the background are not to be demolished.) Phot 4 shows Seroity Cabin.

Photo 1. Truttman Barn.

Photo 2. Truttman Barn

Photo 3. Truttman Barn.

Photo 4. Seroity Cabin.

Question: Is it possible to drive by this location?

Answer: Yes, Truttman Barn is accessible by a gravel road. It is located behind buildings used for storage by the park and is not generally open to the public, but there are not any locked gates to prevent access.

Serority Cabin is located off a gravel road used as a public hiking trail (Randall Trail). There is a locked gate at the entrance to the trail to prevent vehicle traffic, but you can park near the gate on Highway 1 and walk to the site. It is about a 0.4 mile walk to the cabin.

SITE VISIT – 9:00 am Thursday, September 5, 2024

SITE VISIT SUMMARY:

A pre-proposal site visit was conducted on Thursday, September 5, 2024. Participants met at

9:00 a.m. Pacific Daylight Time (PDT) at the Headquarters for the park at 1 Bear Valley Road, Point Reyes Station, CA 94956. After gathering at the HQ parking lot participants drove to the

Truttman Barn site. There they walked around the site to see the debris to be removed and access to the site. At approximately 10:00 am, participants drove to the Seroity cabin site where they viewed the cabin to be removed and access to the site. Questions asked during the site visit are answered below. The site visit concluded at approximately 11:00 a.m.

PROJECT QUESTIONS FROM SITE VISIT:

1. Question: Where is access to the Truttman Barn debris?

Answer: Access for equipment is on the left side of the standing barn/workshop. Tree limbs along the access should be trimmed by the contractor as needed for equipment access. The contractor should coordinate with NPS before trimming tree limbs. Any grass needing mowing should be mowed by the contractor. The contractor should coordinate with NPS before mowing grass to be sure it is outside of nesting season. A concrete pad extending from the barn/workshop should be marked off by the contractor to assure no traffic travels over it.

2. Question: Is the partially collapsed tin roof that is partially attached to the standing barn/workshop also be removed as part of this project?

Answer: The partially collapsed tin roof addition on the standing structure will be removed as part of this project. Timbers still attached to the standing building should be removed if possible or cut flush with the structure’s walls. Materials removed are to be hauled off by the contractor.

3. Question: Will tree limbs and fallen trees be removed as part of this project?

Answer: At the Truttman barn site, limbs and tree debris on the ground should be hauled off by the contractor. Tree limbs and debris can be left on site at the Seroity cabin site.

Any trees on or leaning over Seroity cabin should be safely downed by the contractor and cut into manageable lengths and left on site. The contractor should coordinate with NPS before any trees are removed.

4. Question: Will the access area in front of Seroity cabin be mowed?

Answer: The contractor is responsible for mowing and brush removal if it is needed for access. The contractor should coordinate with NPS before any mowing or brush removal to be sure it is outside of nesting season.

Questions from emails:

5. Just to clarify the scope of work indicates that are that Truttman barn location we are to pick up the debris that has fallen. There is a barn and surrounding structures that are standing. Do those standing structures remain or are they to be demolished?

Answer: The debris from Truttman barn and any tree debris are to be removed in this project. The surrounding standing structures will remain and are not to be demolished under this project. A hanging tin roof attached to the rear of the standing shop barn will be removed as part of this project.

6. If the standing structures are to remain, can we gain access to the back of the property with heavy equipment and trucking in order to remove the fallen debris in the back of the property?

Answer: Access will be to the left of the shop barn. The contractor will need to trim some tree limbs to move equipment under the trees.

7. On the Seroity cabin property, do we can access with heavy equipment and trucking to get next to the cabin? Answer:

Answer: Access will be by Randall Trial which is a gravel road off Highway 1.

8. We are a little concerned with any potential unidentified hazardous material, such as asbestos roofing, lead paint, etc.

ANSWER: There are shingles on both structures, possible asbestos in the mastic under the tiles in the cabin, and possible lead-based paint. The contractor is responsible for testing materials and proper disposal of the materials if hazardous materials are found.

File details come from the government source that posted it. Updated .