B09_140L0624R0048_Amendment_0001_QA_0001.pdf
PDF 115 KB Posted
- Solicitation number
- 140L0624R0048
About this file
This document is a set of Questions and Answers related to Solicitation 140L0624R0048 for the renovation of Building 100 Administration (ADM) at the National Interagency Fire Center (NIFC). The solicitation includes demolition and renovation of major portions and systems of the existing building, as well as the addition of two external stair towers. Key details include:
The solicitation provides clarification on several technical aspects of the project, including the number of required electrical conduits, the status of existing equipment like the Liebert unit, and the fire alarm system. It also addresses administrative items like the acceptance of past performance information, the definition of "substantially complete", and the lack of liquidated damages. The government has granted a one-week extension to the original bid date due to the July 4th federal holiday. Contractors are advised that the management of the project, including roles like Safety Officer and Quality Control Manager, is up to the means and methods of each individual contractor as long as they comply with the requirements. Additional details are provided on the building's floor substrate, laydown area, and the potential for extending the period of performance.
View the file
Other files
Show all 17
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Solicitation 140L0624R0048, Amendment 0001 Questions & Answers
1. On sheet ES100 note number 7 states to provide (2) additional conduits for new electrical service.
On sheet E601 it says to add (3) new conduits from utility transformer to new electrical service.
Which one is correct?
Answer: See revised ATT 3 Plans dated 25June2026, sheet ES100
2. On sheet ED100 note 17 states that existing Liebert Unit electrical connection to be removed back to source. On sheet E601distribution panel EDP shows this as existing. What is the expectation for this Liebert Unit feeder? Are we replacing the feeders? Is the unit being replaced?
Please clarify.
Answer: ED100 note 17 is correct. Also see E-600, One-Line Diagram, Main Section #2, switch #4 and MD100 where it is marked as DEMO.
3. In looking through the drawings, it appears that there are no Fire Alarm drawings for first and second floor. What is the intent for these two floors as far as Fire Alarm goes?
Answer: See revised ATT 3 Plans dated 25June2026, with missing sheets FA101 and FA102 added.
4. On sheet EP102 note 8 is stating to provide a floor box. Should this be a poke through since it’s on the second floor or will the slab be cut for the floor box to be installed? Please clarify.
Answer: EP102 note 8 remains as is, since the floor is raised per AD102 keynote 11 and AE102 keynote 8.
5. On sheet EP101 there are numerous outlets that are filled center which according to the legend on sheet E001 is Hospital grade. Is this correct that hospital grade outlets are being requested? Please confirm.
Answer: See revised ATT 3 Plans dated 25June2026, sheet E-001 for clarified legend.
6. On sheet E601 existing Emergency Distribution Panel EPD is listed as a Square D I-Line. Is the intent to have Square D switchgear and panels for all the new items or is it open to other manufacturers?
Answer: See Specification 262416.2.2.A
7. On our projects we have both CPARS and PPQs from previous proposals that our client has completed. Would the government accept completed PPQs from previous proposals?
Answer: Offerors must submit Past Performance information by utilizing the provided Past Performance Questionnaire. CPARS records may not be used in lieu of the included Past Performance Questionnaire. Offerors are advised that the Government may use data obtained from other sources in the development of performance confidence assessments, including
CPARS.
8. What is the definition of the projects that are “substantially complete”?
Answer: Substantial completion is defined as the project is sufficiently complete for its intended use, allowing the owner to assume possession and begin occupying the premises.
9. There are no liquidated damages mentioned in the solicitation. What is the liquidated damages cost per day?
Answer: There are no liquidated damages associated with this project.
10. Where are the test results file located for the asbestos-containing materials (ACM)?
Answer: The general condition of ACM has been incorporated into plan sheets H-101 through H-
104. Asbestos testing reports can be provided upon award.
11. Due to the July 4 federal holiday we respectfully request a one week extension to the bid date to get more accurate numbers for lead times and pricing, with the majority of the critical path items.
Answer: See posted Amended date.
12. Can the superintendent, if appropriately qualified, also perform either one or both of the Safety Officer and Quality Control Manager roles?
Answer: The management of this project is up to the means and methods of each individual contractor, where compliant with the Division 01 Project Management section and the Division 02 Materials Abatement section, though all applicable rules and regulations must be followed in the performance of the work.
13. What’s the substrate of the covered floor on the second level of the building?
Answer: See plan sheet AE301 Building Sections and plan sheet AE001 Horizontal Assembly H1, AD102
14. Where is the lay down area of the project?
Answer: Some parking spaces adjacent to the sidewalk to the south of the building will be reserved for construction, although the specific area will be coordinated upon award. See specification 015000.3.4 and 016000.1.5 for more information on laydown, staging, storing of items.
15. Can the Period of Performance be extended?
Answer: See revised ATT 1 Prologue dated 25June2024 and posted Amended date.
File details come from the government source that posted it. Updated .