Solicitation_Questions_and_Answers_-_Amend_3_0003.pdf

PDF 1 MB Posted

Attached to
GUAM QUARTERS CLEANING
Solicitation number
140G0222Q0016
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Solicitation Questions and Answers 140G0222Q0016_00002

1. Will these units require Pest Control?

Answer: Pest control is already in place.

2. What are the Sizes, Type and Number of A/C units? Is there a central unit?

Answer: There are 5-units (2-Fijitsus, 2-Hisense, and 1-LG) in Q1 and 3-Fijitsus in Q2. All units are mini-split units. See pictures below.

3. Is base access required?

Answer: No

4. Is a floor plan for the 2-Quarter Building available?

Answer: Yes; See below.

5. Under Task 1: Contractor shall: Bathrooms

Line-item g.) Inspect shower doors or curtains for damage. There’s no specific information on whether any damaged shower door or curtains shall be removed and replaced. But if so, will it be Government Furnish Contractor Installed (GFCI)?

Answer: Any damage, not directly caused by the awarded contractor, shall be paid for by the government. Facility Manager shall be notified prior to any work or agreement of work.

6. Under Task 2:

For Line items a.) to f.) which will be inspected of possible damages or issues, please clarify if removal and replacement shall be performed and if so, is it a Government Furnish and Contractor Installed (GFCI)? Are there any specific requirements for each item?

Answer: This is preventative maintenance and applies to keeping the systems running properly.

So, cleaning and maintaining these systems, according to manufacture guidelines, is required (Small items such as filters, batteries, and lightbulbs are part of the contract). If any damage or issues found, not caused by awarded contractor, they shall be reported to FM. FM will contact respective maintenance vendors to correct. Facility Manager shall be notified prior to any work or agreement of work. Any damage caused by contractor shall be their responsibility.

7. Is there a specific brand of product or materials to be used for this service? And if so, are you requiring a product data submittal prior to utilization?

Answer: No. However, the government prefers that all products and materials are environmentally safe and meet with EPA and safety standards.

*See list of supplies added to the Performance Work Statement

8. Will the contractor have to supply trash bags?

Answer: Yes, see list of supplies.

9. Is a Bid Bond required for this service?

Answer: No, a bid bond is not required.

10. Is this service currently under contract?

Answer: No, this is a new requirement.

11. Question regarding to mildew on top of the split AC units:

Answer: There is a moisture problem due to one of the AC units. I am currently working on repairs. Item 6 refers to cleaning scheduled for that cleaning event. If mold, mildew... exist after that event cleaning and is determined to be related to cleaning negligence, then follow-up work by the vendor is required. Any issues not related to the cleaning, will be taken care of through the government. To determine the difference, the cleaning reports, provided by the vendor, should identify issues that are not something that janitorial has control over; such as AC issues.

All repairs shall be reported within 24-hrs after the findings are observed.

AC UNITS.

Q1 (1692) and Q2 1692A)

Q1 Plan

Q2 Plan

File details come from the government source that posted it. Updated .