Amendment_000001_questions_and_answers.pdf

PDF 17 KB Posted

Attached to
WA-OLYMPIA FHC-IDIQ LAB SERVICES
Solicitation number
140F0118Q0016
Issued by

About this file

answers to questions

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Amendment 000001

Solicitation No. 140F0118Q0016

Title: Veterinary Laboratory Services for Pacific Region Fish Health Program

Answers to Questions:

1. We typically change prices at the beginning of Washington State’s fiscal year. Since this IDIQ runs April to March, can we specify prices April-June and July-March for each of the 3 portions of the contract?

Answer: Yes

2. For years 2-5, we typically don’t know our prices that far in advance. We could put in a 10% increase, but it may come in less and we would charge the lower price. Would we be able to adjust the price mid-contract?

Answer: Yes. Project can be modified for a voluntary price reduction at any time.

3. Item 3.1.5 – will the FWS be paying for the travel of FWS staff to come to our lab? If not, from where would the staff be traveling?

Answer: Yes. The Service would pay travel for folks to get to meetings

4. From item 1.6.2 – please send us a copy of the “Quality Assurance Surveillance Plan” mentioned.

Answer: The quality assurance surveillance plan mentioned would just encompass following the QA program by the accreditor.

5. From item 1.6.13 – What does NCR stand for?

Answer: First line of paragraph 1.6.13, delete “and within the NCR” wording.

6. From item 1.6.17: Does the “90 day phase period” mean “April 1st – June 30th?

Answer: The phase in period would be 90 days from date of award of the contact.

7. From item 3.4 Equipment: Will service, calibration and repair records be provided for any equipment on loan?

Answer: Not available at this time.

8. Will the Equipment loans be run through the Federal Excess Programs?

Answer: When applicable, equipment will be run through the Federal Excess Program.

9. Can you send the list of equipment from Attachment 2/Technical Exhibit 2 in an Excel workbook and include the original purchase cost?

Answer: Yes. See attached equipment list which contains a majority of original equipment costs.

10. From item 3.4 Equipment: “A reasonable value for this used equipment is to be deducted from any charges for expenses to be incurred prior to the commencement of testing.”

a. How is the value of the equipment calculated? Replacement cost or Purchase cost less depreciation.

Answer: Method used in determining equipment value is unknown at this time. Our equipment person is trying to see if current equipment values can be determined. If this information should become available soon, another amendment will be issued.

b. If depreciation, which method is used? Fixed percentage, straight line, or declining balance?

Answer: The answer depends on the response to paragraph (a) above, which is an unknown at this time.

11. Evaluation Factors for award, page 26. We submitted our Past Performance list and the certificate of accreditation on the Pre-Solicitation. Do you want us to submit it again?

Answer: Yes, please resubmit this requested information with your quote submission.

File details come from the government source that posted it.