Water Sampling RFQ

Awarded Award Notice Posted

Solicitation number
FA486118QB001
Agency
Air Combat Command Air Force, Department of Defense
Awarded
to Alliance Solutions Group, Inc.
Set-aside
Service-Disabled Veteran-Owned Small Business

Opportunity facts

Contract number
FA486118CB003 Federal contract award
NAICS code
541620 Environmental Consulting Services
PSC
Not on record
Place of performance
Various locations near Nellis AFB and Creech AFB. Please see PWS for exact locations. Nellis AFB, Nevada 89191, United States

Notice details come from SAM.gov. Updated .

Notice text

4 versions

Update #4 · Latest ·

Added: Oct 26, 2017 7:29 pm On 26 October 2017, Contract FA486118CB003 was awarded to Alliance Solutions Group, Inc for $274,448.16 with a period of performance for five (5) years.

Update #3 ·

Added: Oct 12, 2017 5:41 pm THERE WAS AN ERROR LOADING THE QUESTIONS AND ANSWER DOCUMENT AS AN ATTACHMENT.  PLEASE SEE THE QUESTIONS AND ANSWERS BELOW:
 

FA486118QB001


QUESTIONS AND ANSWERS


1.  How many back flow preventers are there in this solicitation?  Are we to assume there is only 1 per building at Creech AFB? 


ANSWER:  There are an estimated total of about 60 back flow preventers.  The roles and responsibility for the Base Bioenvironmental Engineer (BE) are to assign the hazard classification to each cross-connection using the UPC criteria and AFI 32-1066.  Currently, at least 90% of the back flow preventers have hazard classification already assigned so BE is only required to reevaluated 10% of the back flow preventers annually.  There are 324 cross connections. 


2.  What are the sizes of each back flow preventer at Creech AFB?


ANSWER:  The sizes varies from 0.38 inch to 2 inches. 


3.  How many air handlers are there at the hospital?  Are we to assume there is 1 per listed location?


ANSWER:  The number of air handlers in the hospital is not needed for this contract because Bioenvironmental Engineer is only required to perform the air flow test based on the requirement for the room being used as positive pressure, negative pressure or isolation rooms.  Ventilation surveys are either performed quarterly or annually based on requirement.  Design area, design height and volume of the rooms are already in current survey.  See below for example of current ventilation survey requirement. 



Room Codes



Rm #



Pos/Neg Room



Actual Ach/hr



Standard Ach/hr



PASS/FAIL Ach/hr



Ach (Pass/Fail)



Actual Bal



Standard Bal



Requirement



Bal (Pass/Fail)



Within Limits



OROS1



2351



pos



28.098



20



Pass



Pass



0.48



0.99



0.48<0.99



Pass



Y



OROS1



2359



pos



27.622



20



Pass



Pass



0.33



1.03



0.33<1.03



Pass



Y



ORGS1



2365



pos



26.613



20



Pass



Pass



0.52



0.99



0.52<0.99



Pass



Y



ORGS1



2367



pos



27.144



20



Pass



Pass



0.49



0.99



0.49<0.99



Pass



Y



ORSS1



2331



pos



7.1119



6



Pass



Pass



0.52



1.04



0.52<1.04



Pass



Y



CSIA1



2328



pos



10.911



6



Pass



Pass



0.16



1.08



0.16<1.08



Pass



Y



CSDE1



2329



neg



56.76



10



Pass



Pass



5.76



1.42



5.76> 1.42



Pass



Y



ORGS1



2353



pos



25.755



20



Pass



Pass



0.49



0.99



0.49<0.99



Pass



Y



ORGS1



2357



pos



27.58



20



Pass



Pass



0.55



0.98



0.55<0.98



Pass



Y



ORGS1



2369



pos



25.703



20



Pass



Pass



0.5



0.99



0.5<0.99



Pass



Y



 


4.  What are the sizes of the air handlers (tonnage) and is there a list of models & serial numbers?


 


ANSWER:  See answer to question #3. 


5.  Is a site visit scheduled at the hospital?


ANSWER:  No.


6.  What kind of services are expected?  EG.  Filter changes, air balance, duct cleaning, refrigerant leaks, disconnect fuses and breakers, and inspect loose or broken wires, proper operating temperatures & pressures, condition of blower, controls?


ANSWER:  No services are required.  Bioenvironmental Engineer are only required to conduct the flow test and provide report to Facility Manager and Infection Control Officer.  See question #3 answer. 


7.  Are repairs included in the price of the contract or are they extra to the contract? 


ANSWER:  No repairs.  See answer to question #3 and #6. 


8.  For technical capability, please clarify if only 1 or more of the 17 listed courses/related experience is required; or are all 17 required? 


ANSWER:  In accordance with FAR 52.212-1 Instructions to Offerors Addenda, the contractor is only required to provide one (1) of the 17 training certificates/experience.  This is the minimum requirement to be considered technically acceptable.


9.  For the listed 11 hours per person, per month estimated in the RFQ, is the scope of work during those 11 hours including water sampling and travel only or does it also include the air flow testing, assessments, and any other required meetings and testing?  Does the Government expect more than 1 person is necessary to complete the outlined scope of work in the allotted time?


ANSWER:  The scope of work during the 11hrs includes water sampling and travel.  Air flow testing, assessments and meetings are additional hours.


10.  Are water sample charges from TestAmerica to be included in this quote, or will those invoices from the lab go directly to the Government?


ANSWER:  Yes, water sample charges from Test America should be included in this quote.

Update #2 ·

Added: Oct 12, 2017 12:24 pm Answers to the questions submitted have been posted in the Questions and Answers document.&nbsp; The closing date will not be extended, and quote will remain due 18 October 2017 at 4:30pm.

Update #1 ·

Added: Oct 02, 2017 1:27 pm  

This is a solicitation for commercial items prepared in accordance with the format in FAR Subpart 12.6, as supplemented with additional information included in this notice. This announcement constitutes the only solicitation; quotations are being requested and a written solicitation will not be issued.


 


SOLICITATION #: FA486118QB001


This solicitation is issued as a Request For Quotes.  A Firm Fixed Price type contract will be awarded.


 


The solicitation and incorporated provisions and clauses are those in effect through Federal Acquisition Circular 2005-95, effective 19 Jan 2017.


 


This solicitation is being issued as a Service-Disabled Veteran-Owned Small Business set aside.


NAICS:  541620


 


CLIN 0001 Base Year- Provide all management, tools, equipment, and labor necessary to ensure that water sampling services are performed at Creech and NTTR, in a manner that will maintain a satisfactory facility condition and present a clean, neat and professional appearance.  The contractor shall accomplish water sampling tasks and be required to provide result that identified in Appendices B in order to meet the requirements of this PWS and the Service Summary (SS).  Maximum Sampling frequencies and Travel are established in Appendix C of the Performance Work Statement.  All work performed by the contractor shall be performed in accordance with (IAW) Public Law 93-523, 88 Stat. 1660 (1974), As Amended, Safe Drinking Water Act, Public Law 95-217 and all applicable laws, regulations, American Water Works Association (AWWA) guidelines, Nevada Administrative Code (NAC 445A), AFI 48-144, AFI 32-1066, Drinking Water Surveillance Technical Guide (WSTG), high AF standards, instructions, and commercial practices.


 


CLIN1001 Option Year 1


CLIN2001 Option Year 2


CLIN3001 Option Year 3


CLIN4001 Option Year 4


 


Period of Performance:  24 October 2017 - 23 October 2018 with 4 option years.


 


 


When submitting your quote, please complete and submit Page 2 of this document and submit your capability statement to meet the evaluation requirements on Page 3.


 


Quotes must be submitted to Mrs. Maggie Chittur, maggie.chittur.2@us.af.mil, NLT 4:30pm Pacific Standard Time, Wednesday, October 18, 2017.


 


Questions must be submitted in writing to TSgt Cortney Young, cortney.young@us.af.mil, NLT 2:30pm Pacific Standard Time, Wednesday, October 11, 2017.

Attachments

Files attached to this notice, newest first
File Type Posted
Water-PWS-26_Sep17_v2.pdf PDF
Wage_Determination_WD15-5593_08-08-2017.pdf PDF
RFQ_Water_Sampling_Final_2.pdf PDF

On GovTribe

Work this opportunity on GovTribe

  • Track it in your pipeline
  • Find teaming partners
  • Similar opportunities
  • Ask GovTribe AI about this opportunity