Q_and_A_Remove_and_Replace_Boiler.pdf

PDF 121 KB Posted

Attached to
REMOVE AND REPLACE BOILER Federal contract opportunity
Solicitation number
W912L5-15-T-0103
Issued by
Department of the Army Delaware Army National Guard

About this file

Questions and answers based on site visit.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to REMOVE AND REPLACE BOILER, newest first.
File Type Posted
PEERLESS_BOILER_SERES_211A.pdf PDF
BOILER_PICS.pdf PDF
CROWN_BOILER_LITERATURE.pdf PDF
ASBESTOS.pdf PDF
WAGE_DETERMINATION.pdf PDF
DRAWINGS.pdf PDF
2815_Boiler_SOW_Final.doc DOC document

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

2 September 2015

MEMORANDUM FOR Prospective Proposal’s

FROM: 166 MSG/MSC 2600 Spruance Drive New Castle, Delaware 19720-1615

SUBJECT: W912L5-15-T-0103 REMOVE AND REPLACE BOILER QUESTIONS AND ANSWERS

1. The following questions were asked by prospective proposals and are answered by this office:

QUESTION: 1. Are Mechanical drawings for the boiler room available?

ANSWER: - The drawings we have were uploaded in Amendment #1 to the solicitation. This is an old building and additional drawings are not available at this time.

QUESTION: 2. What is the date on the order equipment arrival?

ANSWER: - New boiler is supposed to ship within the next 2 weeks, we will update the date at the time of the award.

QUESTION: 3. Is there a warranty on the Crown Boiler?

ANSWER: - Warranty is not effective on the Crown Boiler

QUESTION: 4. Will there be testing for asbestos?

ANSWER: - Contractor responsible for testing for asbestos in the boiler.

QUESTION: 5. Will there be abatement testing available?

ANSWER: - If asbestos is found, DANG will coordinate the abatement.

QESTION: 6. Is the fuel supply natural gas or propane?

ANSWERS: - Natural Gas

QUESTION: 7. Cut sheets for the Crown Boiler.

ANSWERS: - The cut sheets have uploaded in Amendment #1 to the solicitation

QUESTION: 8. Wage determinations rate.

ANSWER: www.wdol.gov

QUESTION: 9. What are the specific boiler model numbers?

ANSWERS: - CROWN SERIES 32, PEERLESS SERIES 211A STEAM BOILERS

QUESTION: 10. Are we to install the new boilers as per two boiler installation procedures in either the Peerless or Crown installation manuals?

ANSWER: - Yes, to the manufacture specifications as much as possible. This may change a bit when hooking them to the header when you will have to adjust accordingly.

QUESTION: 11. Are we required to use the pipe sizing as per the installation manuals for the steam risers and header?

ANSWERS: - Yes, they will be smaller than the header so that should not be much of an issue.

QUESTION: 12. Are we required to design and install a new vent system for both boilers?

ANSWER: - The only vent that may change is the vent pipes for the blow offs, they must dump outside.

The combustion air in place will be reused.

QUESTION: 13. Are we reusing the combustion air louver as is?

ANSWER: - Yes, just needs to be tied into the controller.

QUESTION: 14. Does the contractor have to procure a New Castle County heating permit?

ANSWER: - NO

QUESTION: 15. Are we responsible for having all new work insulated?

ANSWER: - YES

QUESTION: 14. Is a boiler feed system being provided for installation by the successful contractor?

ANSWER: - Yes, there is a MCDONNEL MILLER sitting in a box in the boiler room.

QUESTION: 15. Are we permitted additional site visits?

ANSWER: - We can coordinate additional site visits if desired.

QUESTION: 16. Is there a preferred roofing contractor for the building?

ANSWER: - NO

2. If you have further questions, please e-mail them to MSgt Amy Kline at amy.l.kline.mil@mail.mil

AMY L KLINE, MSGT, DANG

Contracting Officer

2015-09-03T14:41:36-0400
KLINE.AMY.L.1045346176

File details come from the government source that posted it. Updated .