Questions_and_Answers_3.docx

DOCX document 13 KB Posted

Attached to
Develop and Build Phone App on . Net programming platform
Solicitation number
W912L1-16-T-0209
Issued by

About this file

Response to questions

View the file

Other files

File Type Posted
W912L1-16-T-0209_Solicitation.pdf PDF
TMD_APP_redesign.docx DOCX document

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Questions and Answers

1. In the RFP you ask us to re-create the current features in the app(not a problem).

Will we be provided the phonegap code from the past app to review?

Answer: No

2. Is the app currently in the iPhone app store?

Answer: Yes. However, it is currently disabled

3. You mention GEOLocation alrets. I'm familiar with Geo alerts, can you expand on this feature functionality so I fully understand the goal of this feature?

Answer: We wish to be able to select a GEO Location of Texas and send a message to those phones that have our APP (i.e. Turn around, Don't Drown)

4. As far as layout & navigation, do you have current apps that you would like us to emulate?

Answer: We will provide the TMD Style Guide and we will work on a new layout and navigation with the winning bidder.

5. Do you require a user registration system? You mention login from Facebook & twitter. However, we can collect more data on users if we create a login system to authenticate each user. Please advise.

Answer: The APP should allow for for all three. (Facebook, Twitter and create a login)

6. Text messaging - do you want users of the app to be able to message each other via the app or have it go to there phone numbers via text? (per each txt messaging rates would apply - this can be a costly monthly feature)

Answer: TXT via the app.

7. Do you have an idea of how many people would be using the app?

Answer: TMD has about 25,000 members and we are not sure on how many people outside TMD will download and use the APP.

8. As far as phonegap, why have you decied to move away from it?

- Too slow?

- Bad user experience?

- Unable for your staff to make updates?

Answer: Bad Experience and Unable to make updates

9. does TMD have its own Apple developer & Google Play account or do you wish to use ours to post your app?

Answers: We currently have our own accounts with APPLE and Google Play

File details come from the government source that posted it. Updated .