A-9_Q&A.docx
DOCX document 18 KB Posted
- Attached to
- Intrusion Detection System Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W912K3-19-Q-5002
About this file
Updated Q&A
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| A-7_Combo_(Revised_Due_Date).docx | DOCX document | |
| A-1_Cable_pathways_ICIDS.pdf | ||
| A-9_More_Q&A.xlsx | XLSX spreadsheet | |
| A-9_Q&A.docx | DOCX document | |
| A-9_Site_Visit_Sign_in_Sheet.pdf | ||
| A-9_Site_Visit_Notes.docx | DOCX document | |
| A-1_PWS_languageRev1_-_BATS_19Nov2018.docx | DOCX document | |
| A-1_Site_Plan_for_Pedestrian_Gate.pdf | ||
| A-1_SeaBox_Line_Drawings.PDF | ||
| A-1_Site_Location_Drawing.pdf | ||
| A-1_BATS_Interior_Alarms_Diagram_20180607.pdf |
Show all 11
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Responses to the BATS ICIDS Site Visit conducted 13 Dec 18
1. What type of Gate is required and is there a preferred manufacture?
ANSWER: Per the solicitation, para 2.1.1: “…The gate will be in the same materials and style as the surrounding fence and existing gates…” There is not a preferred manufacturer. If desired, the existing fence panel can be removed and modified to create a gate, as long as the fence remains secure.
2. Is the SEABOX Prewired for the ACS and IDS devices?
ANWSER: Per the solicitation, para 1.1.1 a (1) (b) “Junction boxes for IDS equipment are located throughout the building and connected with conduit to a main panel. Contractor can use these existing raceways and/or connect to them to change locations. Wiring is still required.” Also para 1.1.1 a. (1) (f) “All wiring shall be routed within the BATS SAPF area and shall be encased in EMT conduit. All conduit shall be surface mount. Set screw connections are not allowed. The facility is supplied with conduit and junction boxes that run from a central security panel in the NW corner of the building to locations along the inside eaves. These junction boxes can be used as is or extended from as necessary for proper device placement.”
3. Does the SEABOX have power for the ACS and IDS Devices?
ANSWER: Yes, there is a circuit breaker panel inside the Seabox that can be used.
4. What is the Period of Performance after Notice to Proceed?
ANSWER: 90 days after contract award.
5. How will the Government allow for Manufactures lead times?
ANSWER: The contractor will complete the work within the stated period of performance. If there is a known lead time that exceeds the POP prior to submitting bids, the contractor will submit a Request for Information by the question due date. If after the contract is awarded it is discovered that a lead time will exceed the POP at time extension will be considered.
6. Is the new connection between the New Gate and the Security Forces in Bldg. 852 Cat6, Fiber or sensor/control wire?
ANSWER: The link below is the list of certified integrators for the ICIDS IV System. This is a manufactures requirement, not a government requirement.
http://www.daq.net/support/resellers---vars/
7. In the NCC room, which port should be utilized for the tie in?
ANSWER: The BATS system will require 1 port which should be assigned by the IT staff at WADS. The gate will be tied into an existing RADC and run back to the RSM in the Security Office using the existing port.
8. Are there any specific certifications required for the installation?
ANSWER: All communication cabling installed on McChord must be installed by a BICSI certified installer with at least 3 years’ experience. Installation must be within TIA/EIA/ANSI standards IAW attached 627th Communications Squadron Specifications titled “2710 00-627CS-Nov16 (003)”.Per the solicitation para 1.1.1 “All ICIDS IV equipment and programming must be installed and completed by an ICIDS certified integrator.”
9. Are Electrical permits required?
ANSWER: Electrical permits are not required.
10. What is the wage determination for this project?
ANSWER: There is no wage determination as this is not a construction project.
11. Confirming that the J-hooks can be utilized for cable running inside the building and does NOT have to be run in conduit?
ANSWER: Yes as long as they are installed within TIA/EIA/ANSI standards. Cable can be run overhead using J-hooks inside of Bldg. 852 (WADS Main Building) and Bldg. 853 (Power Plant). Make use of existing J-hooks and cable trays. J hooks cannot be used inside the BATS shelter.
12. As the conduit from the gate to the building was not identified, will it be identified by the Government prior to the installation of this cable from the gate to the COMM Room IT Room, or should we allow for that in our proposal?
ANSWER: The government will mark both ends of the conduit prior to work commencing.
13. Will the CAT 6 to Fiber converter be supplied, or should we allow for that in our proposal?
ANSWER: Yes in the BATS shelter only, a converter/transceiver will be available for use. If a network switch is required, please provide that in your quote.
14. Confirming that in the NEW Sea box, the only specified color for the CAT6 cable (GREEN) is from the workstation to the switch?
ANSWER: Because this is a multiclass environment all unclassified cabling will be GREEN which signifies its classification.
15. Is there a specification for the make of the new work station that will be provided?
ANSWER: The workstation must be compatible with the ICIDS software from DAQ and must include a serial card and port for network connectivity.
16. Can the Government Confirm that the Pedestrian Gate is ACS only and not IDS?
ANSWER: Yes, ACS only
17. At the Site Visits it was stated that Parsons has the rights for connecting the DAQ to the ICDS; is that correct?
ANSWER: JBLM is currently in the middle of a Life-Cycle replacement for the ICIDS and Parsons is the prime contractor, until we have government acceptance all front end work will need to be coordinated with them.
The POC is: Marco Olivera Project Engineer, ICIDS IV 3rd Division & Faith Ave, BLDG 3176
JBLM, WA 98433
marco.olivera@parsons.com
a. Who is paying Parsons for the connections and programing; the Government or the Contractor?
ANSWER: Contractor
b. What is Parsons Programing; the ACS for the Pedestrian Gate or the SEABOX?
ANSWER: for the front end work, parsons needs to be coordinated with for both the Pedestrian Gate and the SEABOX.
18. Are there contacts available on the existing DAQ Stargate panel to land the new PED Gate contacts wiring?
ANSWER: the new Pedestrian Gate will require a separate local controller but can be tied into existing DAQ Stargate RADC panel.
19. Has a raceway been identified for use for the routing of the cable from building 853 to building 852?
ANSWER: See attachment “Cable Pathways ICIDS Contract” which depicts existing cable raceways/trays.
File details come from the government source that posted it.