Question_and_answers.pdf

PDF 175 KB Posted

Attached to
BREAKROOM UPGRADE
Solicitation number
W912HQ-17-T-0024
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
CASEY_BREAKROOM_Scope_of_Work.pdf PDF
DOL_Wage_Rates.pdf PDF
Casey_Break_Room_Combined_Syn_Sol_SAP_(002).pdf PDF
Casey_Breakroom_Design.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

1. Please define make and model number for the refrigerators and microwaves.

Answer: Samsung (or product equivalent), 38L X 33W (IN), Energy Star Rated 28" Top-Freezer

Refrigerator with 17.5 cu. ft. Capacity Upfront Temperature Controls Adjustable Wire Shelves

Clear Crisper Drawers and Gallon Door Bins in Silver.

Samsung (or product equivalent), 30 in. W 1.6 cu. ft. Over the Range Microwave.

2. Cabinet prices vary widely depending on type of construction, material, and finish. Please define the construction, material and finish of the new cabinets.

Answer: The requirement has been updated and calls for a 18-foot kitchen counter system with a level 1 granite countertop (color: Santa Cecilia) with matching backsplash between 1 inch and 1-

1/4 inches. The edge profile of the granite countertop shall be a half bullnose. The cabinetry color and design shall consist of a cherry or cognac in color veneer, plywood cabinets, with either modern brushed, nickel or silver knobs hardware and, matching cove base at the base of the cabinets.

3. Granite countertop prices vary widely depending on the color, thickness and edge profile.

Please define the granite countertop details.

Answer: The contract shall install a level 1 Granite countertop with matching backsplash. Color:

Santa Cecilia, thickness between 1 inch and 1-1/4 inch, edge profile half bullnose

4. Please provide details on the existing plumbing rough in, including the following:

Answer: See below

a. Confirm the condition, location, material and size of existing plumbing cold and hot water supply piping.

Answer: the current condition of the excising piping is active. The drain line and cold water line are in use and the hot water and vent piping capped off. The location is behind the drywall where the new counter is being installed and there’s an access panel behind the wall with access from a secondary room behind the wall. The drain line and vent pipe is 1-1/4 PVC and the hot and cold water piping is ½ inch copper piping.

b. Confirm the condition, location, material, and size of existing waste and vent piping.

Answer: the current condition of the excising piping is active. The drain line and cold water line are in use and the hot water and vent piping capped off. The location is behind the drywall where the new counter is being installed and there’s an access panel behind the wall with access from a secondary room behind the wall. The drain line and vent pipe is 1-1/4 PVC and the hot and cold water piping is ½ inch copper piping.

5. Please provide details on the electrical scope, including the following:

Answer: See below

a. How many separate circuits are required?

Answer: Each appliance shall have its own separate 20 AMP circuit with GFI and the 4 duplex electrical power outlets along the back wall of the countertop shall have their own separate circuits with GFI.

b. What is the location of the existing distribution panel in relation to the space?

Answer: Approximately 50 LF

c. What is the pathway for pulling new wire to the space from the panel (ie Above acoustical ceiling? Any wall penetrations required?)?

Answer: Above the acoustical ceiling tiles

d. Does the existing panel have the capacity for the new circuit(s)?

Answer: Yes, the existing panel have the capacity for the new circuit(s)

e. Is MC Cable acceptable?

Answer: Yes, MC Cable acceptable

f. Please define the extent of existing electrical demolition.

Answer: Contractor shall disconnect excising electrical and relocate as needed or remove from service. Refer to A2 within the PWS.

g. Please confirm that there is no lighting required (ie moving existing lights or adding under counter lights).

Answer: confirmed no lighting required

6. Please clarify the architectural demolition and patching scope of work (ie SF of bulkhead and wall demo required, type of wall and bulkhead construction).

Answer: The size the room areas is 26ft X 39ft or 1014 SQFT

7. Please clarify the ceiling scope, including existing grid and tile specifications and quantity of new material required.

Answer: 8. the contractor shall add or replace any damaged ceiling tiles and tracks during construction. The current materials used in the breakroom is USG Frost Basic Panels 2x2 acoustical ceiling tiles and standard USG Donn® Brand DX®/DXL™ 15/16" Acoustical

Suspension System. This requirement is only needed, if the contractor damages any excising tiles.

8. Is any flooring or wall base required? If so, please provide specifications and quantities.

Answer: No

9. Is any finish trim required? If so, please provide material and finish specifications and quantities.

Answer: No trim is required.

10. Please provide quantities and specifications for the new furniture.

Answer: This item was removed from the requirement.

1. What is the specification for the sink? Need size, depth, etc.

Answer: Dual Mount Stainless Steel 33 in. 4-Hole Single Bowl Kitchen Sink in Satin Finish

2. What is the specification for the refrigerators?

Answer: Samsung (or product equivalent), 38L X 33W (IN), Energy Star Rated 28" Top-Freezer

Refrigerator with 17.5 cu. ft. Capacity Upfront Temperature Controls Adjustable Wire Shelves

Clear Crisper Drawers and Gallon Door Bins in Silver

3. What is the specification for the microwaves?

Answer: Samsung (or product equivalent), 30 in. W 1.6 cu. ft. Over the Range Microwave

4. Where is the electrical panel that the new circuits need to run to? Assuming that there will need to be new circuits.

Answer: Approximately 50 LF

5. Add or replace ceiling tile and track. How much of it is there?

Answer: The contractor shall add or replace any damaged ceiling tiles and tracks during construction. The current materials used in the breakroom is USG Frost Basic Panels 2x2 acoustical ceiling tiles and standard USG Donn® Brand DX®/DXL™ 15/16" Acoustical

Suspension System. This requirement is only needed, if the contractor damages any excising tiles.

6. Prep, repair and sand all walls and paint entire room. How big is room? How much of it is there?

Answer: The size the room areas is 26ft X 39ft or 1014 SQFT

7. Provide new breakroom furniture and dispose of old. How much is there? What type is the new supposed to be?

Answer: This requirement has been removed.

8. Can pictures of the existing space be provided?

Answer: No pictures shall be provided.

1. I have a question W912HQ-17-T-0024 line 0001, 0002, and 0007. Can you clarify 0001.

Answer: Samsung (or product equivalent) 38L X 33W (IN), Energy Star Rated 28" Top-Freezer

Refrigerator with 17.5 cu. ft. Capacity Upfront Temperature Controls Adjustable Wire Shelves

Clear Crisper Drawers and Gallon Door Bins in Silver

2. A model type are design basis for 0002, 0007 (and quantities)

(2) Samsung (or product equivalent) 30 in. W 1.6 cu. ft. Over the Range Microwave

Furniture requirement CLIN 0007 has been removed

9. What is the Govt ROM for this project?

Answer: This requirement is under the simplified acquisition threshold of 150,000.

Are there specifications on the type of cabinets required? Solid wood, plastic laminate, etc?

Answer: The requirement has been updated and calls for a 18-foot kitchen counter system with a level 1 granite countertop (color: Santa Cecilia) with matching backsplash between 1 inch and 1-

1/4 inches. The edge profile of the granite countertop shall be a half bullnose. The cabinetry color and design shall consist of a cherry or cognac in color veneer, plywood cabinets, with either modern brushed, nickel or silver knobs hardware and, matching cove base at the base of the cabinets.

Scope of work item #10 requires the contractor to install provide new breakroom furniture. What type of furniture is intended and the quantity? Nothing is identified on the provided drawing other than cabinetry.

Answer: This requirement has been removed

* How far are the plumbing lines from the proposed location for us to tap into hot and cold water supply?

Answer: Directly behind wall where cabinet is being installed

* Extent of wall to be exposed to access the water supply and drain lines.

Answer: Directly behind wall where cabinet is being installed

* The scope calls for installation of 4 GFI outlets along the backwall of the countertop-

How far the nearest junction box/panel is. Can all the 4 outlets be on a single circuit?

Answer: Approximately 50 LF, No each duplex outlet shall be on a separate 20 AMP Circuit

* Does the panel have any spare breakers? Do we need to install any new breakers?

Answer: There are spare breakers within the electrical panel.

* Scope calls for removing the existing vending machines and replace them upon completion of work. Do we just re-install the existing ones or you looking at replacing with new ones. How many vending machines are available?

Answer: Just re-install them.

* If we need to replace with new vending machines, could you please furnish specifications.

Answer: Not required

* The scope calls for replacing ceiling grid/tiles as needed. Please provide us with product number and brand.

Answer: USG Frost Basic Panels 2x2 acoustical ceiling tiles and standard USG Donn® Brand

DX®/DXL™ 15/16" Acoustical Suspension System

* Could you please furnish the size of the room .

Answer: The size the room areas is 26ft X 39ft or 1014 SQFT.

* Please provide us specifications for the plumbing fixtures.

Answer: the current condition of the excising piping is active. The drain line and cold water line are in use and the hot water and vent piping capped off. The location is behind the drywall where the new counter is being installed and there’s an access panel behind the wall with access from a secondary room behind the wall. The drain line and vent pipe is 1-1/4 PVC and the hot and cold water piping is ½ inch copper piping.

* Are there any existing cabinets which are to be demolished.

Answer: No, there are no existing cabinets which are to be demolished

* Are there existing blocking to install the cabinets?

Answer: No, blocking will need to be installed

* The scope calls for disposal of old break room furniture. Please furnish number of tables/chairs

Answer: no longer required

* Provide specifications for the new break room furniture and also quantities.

Answer: This requirement has been removed

* Please furnish specifications for the cabinets. Are you looking at laminated cabinets?

Answer: The requirement has been updated and calls for a 18-foot kitchen counter system with a level 1 granite countertop (color: Santa Cecilia) with matching backsplash between 1 inch and 1-

1/4 inches. The edge profile of the granite countertop shall be a half bullnose. The cabinetry color and design shall consist of a cherry or cognac in color veneer, plywood cabinets, with either modern brushed, nickel or silver knobs hardware and, matching cove base at the base of the cabinets.

1. Specs on the appliances (brand).

Answer: Samsung (or product equivalent) 38L X 33W (IN), Energy Star Rated 28" Top-Freezer

Refrigerator with 17.5 cu. ft. Capacity Upfront Temperature Controls Adjustable Wire Shelves

Clear Crisper Drawers and Gallon Door Bins in Silver

Samsung (or product equivalent) 30 in. W 1.6 cu. ft. Over the Range Microwave

2. Cabinet Manufacturer specs, and or colors and door styles.

Answer: The requirement has been updated and calls for a 18-foot kitchen counter system with a level 1 granite countertop (color: Santa Cecilia) with matching backsplash between 1 inch and 1-

1/4 inches. The edge profile of the granite countertop shall be a half bullnose. The cabinetry color and design shall consist of a cherry or cognac in color veneer, plywood cabinets, with either modern brushed, nickel or silver knobs hardware and, matching cove base at the base of the cabinets.

3. Granite color, back splash and edge profile details (OG, Double OG).

Answer: The contract shall install a level 1 Granite countertop with matching backsplash. Color:

Santa Cecilia, thickness between 1 inch and 1-1/4 inch, edge profile half bullnose

4. Details and specs on the furniture for the break room.

Answer: No longer required

File details come from the government source that posted it. Updated .