DRAINAGE_PROJECT_QUESTIONS_AND_ANSWERS.doc

DOC document 28 KB Posted

Attached to
Construct & Repair Drainage
Solicitation number
W912GY16B0004
Issued by

View the file

Other files

File Type Posted
OF_1419.xls XLS spreadsheet
IMG_8849.JPG JPG image
IMG_8853.JPG JPG image
IMG_8850.JPG JPG image
IMG_8852.JPG JPG image
IMG_8851.JPG JPG image
W912GY-16-B-0004_Solicitation_Drainage.pdf PDF
BLDG_358_Puddle_-_2016-01-27.pdf PDF
Plan_-_H-Block-2016-01-27-Drainage.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

DRAINAGE PROJECT QUESTIONS AND ANSWERS:

1. What is the specification on the drain rock for trench drain?

ANSWER: 1-1/2 inch washed drain rock.

2. Does the drain rock end at the building edge and then solid pipe to daylight at road crossings?

ANSWER: Yes

3. Can we remove tie-downs one at a time to dig trench, and then hook back up?

ANSWER: No

4. Who will move the generators so that rock drain trench can be dug?

Is this the responsibility of the Army Base or Contractor?

ANSWER: Government

5. Where will the spoils from the rock drain trench be dumped?

ANSWER: On site less than 1 mile.

6. Can all of the asphalt be dumped onsite?

ANSWER: Asphalt will be dumped at the spoils pile on H Street.

7. What sack of concrete is to be poured for drain valley gutters?

ANSWER: 4000PSI. Mix designs vary by supplier

8. Can we please be provided with the specs on the concrete? Blend, mix, psi, sack ANSWER: Contractor shall submit a 4000 PSI Mix.

9. Is there any rebar in the concrete?

ANSWER: Construction will be done per the drawings.

10. Is the drain valley gutter 114.4 feet?

ANSWER: Construction will be done per the drawings.

11. Are compaction tests going to be required?

ANSWER: No.

12. To what depth must the base rock be compacted, beneath the concrete swell drain?

ANSWER: 6 inches.

13. Page 1 of 1 shows 1-1/2" river rock, statement 1.3.4, says 1-1/2 washed drain rock. Can washed crushed drain rock be used ?

ANSWER: Washed drain rock.

14. Statement 1.3.5, All excavated spoils will be disposed of and spread on site per technical point of contact guidelines. What are the guidelines ?

ANSWER: Technical point of contact will show the contractor where to spread the spoils.

15. Is water for compaction available on site or will we need to truck in water? If so, what is the closest proximity to the work area of the concrete valley gutter?

ANSWER: Yes. Approximately 5 miles.

16. Will traffic control and barricading the work areas be required by the contractor or by the Sierra Army Depot?

ANSWER: Contractor

17. Are there any known utility or service lines in the areas of trenching and excavation?

ANSWER: No.

18. Is the patch back method of sealing the concrete where it meets the asphalt an acceptable alternative to the use of sealants?

ANSWER: Edges shall be sealed.

19. Will we be allowed to use the back gate for hauling bulk material (washed rock) to the LAM site?

ANSWER: Yes.

20. How are the tethers securing the LAMs anchored? Are there concrete footings? If so, what are the dimensions of the footings.

ANSWER: They are buried. No footing.

21) How many generators and evaporative cooler units need to be removed and reset around the LAMs?

ANSWER: Approximately 2 per LAM.

22) Do we haul asphalt and excavated soil off the depot or is to be stockpiled on base?

ANSWER: Stock pile on Depot.

File details come from the government source that posted it. Updated .