Questions_and_Answers_for_Nursing_Services_at_Ensley_Engineer_Yard.pdf

PDF 15 KB Posted

Attached to
Nursing Services at Ensley Engineer Yard
Solicitation number
W912EQ18T0006
Issued by

About this file

Attached are recently asked questions and answers pertaining to the referenced solicitation.

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Nursing Services at Ensley Engineer Yard Solicitation, W912EQ-18-T-0006

Questions and Answers

1. How many hours does the government anticipate the physician to provide services on a monthly basis?

Answer: The physician does not typically provide monthly oversight. Once protocols have been approved by the physician, the nurse operates under the license and within the approved physician protocols.

2. Will the government require the physician to be on site to provide oversight to the Nurse?

Answer: No, the government will not require the physician to be on site to provide oversight to the Nurse.

3. Does the government require a specific specialty for the physician?

Answer: Family medicine, Internal medicine, occupational health, etc. One would think a podiatrist would not be ideal however there is not a specific specialty required.

4. Please advise approximately how many prescriptions the government anticipates the physician to write per month?

Answer: NA. The physician would provide their license number (or any other number) to the supply company so that specific items can be ordered (under the physicians authority) i.e.

epie pens, burn cream, flu vaccines.

5. Please advise if the government is requiring the RN to be a general RN or an

Occupational Health RN?

Answer: Ideally would be an RN that has had some experience in the occupational health field however this requirement does not specify an Occupational Health RN.

6. Please advise if the government is seeking a nurse who holds an AA or a BA in Nursing.

Answer: NO. As long as the nurse is a licensed RN.

7. Please advise the number of years' experience the RN and the physician must have for this opportunity.

Answer: Please see FAR Clause 52.212-2 Evaluation Factors of the solicitation for requirements.

8. Is the current RN performing services eligible for rehire and may we contact her if she is?

If so, please provide contact info.

Answer: This office cannot provide the incumbent employee information.

9. What company currently has this contract? What is contract number and value?

Answer: Spectrum Services Group, W912EQ-13-C-0005, Base & 4 Option years, $254,695.92

10. Within the Wage Determination included, which labor code is this position required for?

Is it the Registered Nurse II or III?

Answer: RN II

11. Under Section 5.21 can you provide specific examples within the last contract of what type of Physician supervision for protocol needs were utilized other than vaccine and epi-pen use?

Answer: While treatment protocols may vary, the use of prescription burn creams such as Silvadene is an example of where a physician approved protocol was needed.

12. The requirement is for a TN license but TN is a compact state, would licenses from other participating compact states would be accepted? There are 29 compact states so that would really open the pool of candidates.

Answer: As the current contractor physician is not within TN, as long as the physician license is within a compact state (which TN recognizes) they would be found acceptable.

File details come from the government source that posted it.