Amendment 0001_Electrical Substation PM_20200803.pdf

PDF 395 KB Posted

Attached to
Main Electrical Substation Preventive Maintenance at Fort Buchanan, PR Solicitation Amendment 0001
Solicitation number
W912C3-20-Q-0008
Issued by

View the file

Other files

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0011491317

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

a. The purpose of this amendment is to:

1) Provide answ ers to questions received from industry;

2) Incorporate additional photos under Attachment 1A; and

3) Incorporate Attachment 2, Draw ings.

See page 2 for details.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 5

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 03-Aug-2020

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W912C320Q0008

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

08-Jul-2020

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer X is extended, is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

03-Aug-2020

CODE

MICC - FT BUCHANAN

FT BUCHANAN

DIRECTORATE OF CONTRACTING

34 SOUTH GATE RD, STE 1104

FORT BUCHANAN PR 00934-4206

W912C3 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W912C320Q0008

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION SF 1449 - CONTINUATION SHEET

SOLICITATION/CONTRACT FORM

The required response date/time has changed from 10-Aug-2020 02:00 PM to 12-Aug-2020 02:00 PM.

(End of Summary of Changes)

The following items are applicable to this modification:

QUESTIONS AND ANSWERS

Question 1. Subject effort is a new requirement or a follow-on to an existing contract? If the later, can I please find out the incumbent contractor's name and contract number?

Answer 1. This is a new requirement. A similar one-time contract was performed in 2015 under contract W912C315P0021 by Electrical Installation and Service Corporation.

Question 2. Respectfully request a site visit to evaluate the maintenance requirements?

Answer 2. Due to COVID-19, social distancing and safety we are not conducting site visits. Photos provided with the solicitation and the ones submitted under Attachment 1A of this amendment are a similar view of what would be seen during a site visit.

Question 3. Can a Single Line Diagram be provided of the substation and associated relaying to support this solicitation? Will a full set of station diagrams and prints be available electronically for the winning contractor?

Answer 3. Yes. See Attachment 2.

Question 4. Can the following information be provided to support this solicitation?

Equipment models and nameplates Instrument transformer models Relay and control models (protection, LTC control, transformer fan control, etc) Identification of relaying functions present (including logical or communication-based schemes)

Answer 4. See below information.

38kv/13.2kv Transformers- Cutler Hammer 13.2kv/120/208v Transformer- ABB Relays- Schweitzer Engineering Laboratories Switchgear- Eaton Control, Gas Circuit Breakers- ABB Meter- Schneider Electric

Question 5. When did these preventative maintenance and testing activities last occur for the substation?

Answer 5. On December 2015.

Question 6. Are there any special schemes present – For example: Automatic transfer (of primary circuits), breaker failure, load shedding, or generator startup?

Answer 6. No special schemes are available. Generator start-up does not exist. Transfer and load shedding are performed manually by Operation and Maintenance personnel.

Question 7. Is verification of the ground grid (ground grid testing) desired?

Answer 7. Yes Question 8. Is HMI and SCADA metering and control verification desired within the included relay and meter testing?

Answer 8. Yes Question 9. Is complete load bank testing of the two battery banks desired, and what is the battery bank nameplate information?

Answer 9. Yes. Nameplate information Model-Power Safe; Manufacturer; EnerSys. 120V- 1 phase.

Question 10. Is there a defined limit for outage length? Is the aim to have only one longer outage or are multiple shorter duration outages acceptable?

Answer 10. The aim and historically outage that we had has been only one longer outage of no more than 10 hours for maintenance of the tower and GCBs. For all other equipment maintenance we could do internal power outages during weekdays from 0700 to 1600.

Question 11. Does Fort Buchanan have station redundancy or intend to use generator backup during outages? If not, what load is taken out of service during the station outage and how long can it remain out of service?

Answer 11. No station redundancy is available and there is no requirement for the contractor to use generator backup during outages. See answer to Question 10. A 10-hour or less outage can be coordinated by the Installation beginning at 7:00 am.

Question 12. Due to the nature of electrical outages, shift work and extended work hours can allow for quicker system restoration. Are requests to modify typical 7:00-4:00 working hours typically granted for outage work?

Answer 12. The aim and historically outage that we had has been only one longer outage of no more than 10 hours for maintenance of the tower and GCBs. For all other equipment maintenance we could do internal power outages during weekdays from 0700 to 1600.

Question 13. What is the typical waiting period for personnel to obtain ID badges before work commences?

Answer 13. Approximately 7 days after submission of 369’s forms.

Question 14. What is the typical duration of each of the trainings required to work on the base?

iWatch Training Antiterrorism Level I Training (AT I) OPSEC Level I Combating Trafficking in Persons (CTIP)

Answer 14. Above trainings take less than 8 hours.

Question 15. Have you already inspected what you want to change as maintenance? Or would we have to carry out an inspection and suggest the necessary changes or improvements?

Answer 15. No to first question. Yes to second question.

Question 16. Is the current system fully functional?

Answer 16. Yes, with the exception of the computer and CO2 fire suppression system which are not included nor affect this contract.

Question 17. If you do not have a detail of the maintenance that you want to carry out, what you want is regular maintenance? Like change jumpers, labels, paint, motifs and perimeter cleaning? If not, can you provide the necessary details of the maintenance?

Answer 17. See PWS Part 5, Specific Tasks.

Question 18. On SF-1449 Blocks 12, 17a & b and 30 a & b & c are the only required, as indicated on page 3 for the pre-solicitation?

Block 12 Discount Terms what means? e.g. 5% discount if you pay within 30 days?

Block 17a (Code) what code this is?

What other fields have to be completed?

Answer 18.

For completion of information of SF 1449 please refer to Notice to Offeror, item 3.

Block 12, Discount terms allows you to offer a discount if desire expedited payment if accepted by the Government.

Block 17a is for your Cage Code.

Only fields mentioned above are required to be completed on SF 1449.

Question 19. Provide the KVA of the electrical substation.

Answer 19. Substation Capacity: 2 transformers 20 MVA each.

File details come from the government source that posted it. Updated .