Site Visit Feb 25 2021- Questions - Little Bend.pdf

PDF 113 KB Posted

Attached to
Oahe Little Bend Bank Stabilization Federal contract opportunity
Solicitation number
W9128F21B0004
Issued by
Department of the Army Corps of Engineers Engineering District Omaha

About this file

This document contains questions and answers from a pre-bid site visit for a federal contract to perform bank stabilization work along approximately 5,800 linear feet of shoreline on Lake Oahe in Sully County, South Dakota. The scope of work involves regrading and compacting the existing bank, installing geotextile fabric, and placing approximately 13,000 tons of riprap stone. Equipment will be restricted to operating below the high bank. Excess embankment material derived from excavating the toe and sloughed material below the high bank must remain along the shoreline. The contractor will be responsible for proper offsite disposal of all removed trees and vegetation. Award of the contract is through solicitation number W9128F21B0004 issued by the U.S. Army Corps of Engineers Omaha District. The period of performance is 365 days from notice to proceed.

View the file

Other files for this federal contract opportunity

Other files attached to Oahe Little Bend Bank Stabilization, newest first.
File Type Posted
KO W9128F21B0004 Little Bend Bid Abstract.pdf PDF
2nd Signup Sheet 3.10.2021 - Little Bend.pdf PDF
Am0001 W9128F21B0004.pdf PDF
PreBid Signup Sheet - Little Bend.pdf PDF
W9128F21B0004 - Little Bend Specification.pdf PDF
Site Visit Location Map-1.pdf PDF
W9128F21B0004 - Little Bend Dwgs.pdf PDF
Little Bend Directions.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file on GovTribe

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

Little Bend Bank Stab.

Pre-Bid Site Visit Questions

W9128F21B0004

Oahe Project

2-25-2021

Question #1 – Will the large tree at Sta. 0+00 require removal?

Answer#1 – No, this tree shall remain in place.

Question #2 – Is the Contractor required to provide fill material?

Answer#2 – No, all fill material shall be comprised of excavated material from the toe and sloughed material below the high bank.

Question #3 – What elevation is the toe?

Answer #3 – There is no set elevation for the toe. The toe shall be 2’ deep into the existing ground and elevation shall vary along project length.

Question #4 – Can equipment be above the high bank?

Answer #4- Equipment shall be restricted to operating below the high bank.

Question #5 – Is there a seed specification?

Answer #5 – No, Contractor shall coordinate with SD Game Fish & Parks for seeding mixtures.

Question #6- Where will excess embankment material be placed?

Answer #6- Excess embankment material derived from the toe and sloughed material below the high bank shall remain along the shoreline.

Question #7- Is there a set stockpile size?

Answer #7 – No.

Question #8 – Where are the access and exit locations?

Answer #8 – A drawing sheet for the access and exit locations shall be provided via amendment.

Question #9 – Can trees be pulled or must they be cut?

Answer #9 – Trees growing out of the high bank must be cut flush. Trees below the high bank on the shoreline maybe pulled. Contractor shall become responsible for the proper offsite disposal of all removed trees and vegetation.

File details come from the government source that posted it. Updated .