Questions and Answers - ROUND TWO - 8 ft Shearing Machine - 04 AUG 2023.pdf
PDF 428 KB Posted
- Attached to
- 8-Foot Shearing Machine
- Solicitation number
- W911QY-23-R-SHEAR
About this file
This document contains questions and answers regarding delivery and training requirements for an 8-Foot Shearing Machine solicitation from the Department of the Army Materiel Command Army Contracting Command Aberdeen Proving Ground. The machine must be delivered to a location approximately 350 feet from the loading dock with an asphalt surface pathway leading 153 inches high and 143 inches wide to the concrete floor shop. No forklift will be available onsite so the rigger must bring their own. Training for four people will be conducted after the machine is electrically connected by the government at an unspecified later date. The bid should include fluids required that are not supplied.
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
4 August 2023
Questions and Answers in Response to Combined Synopsis/Solicitation W911QY-23-R-SHEAR 8-Foot Shearing Machine
Q&A Round 2
Rigging Questions:
Question 1:
Once the machine is delivered to the dock, how far is it from the loading dock to the place where the machine will be located?
Answer 1:
There is no loading dock located within a practical distance. The machine will have to be offloaded on the road.
Question 2:
How close can the delivery truck get to where the doorway of where the machine will be going? Please be specific.
Answer 2:
Approximately 350 feet. See the attached map. If a short trailer is used it may be possible to get closer.
Regardless, a short trailer is advised as the driver will have to turn around by backing down a side road.
Question 3:
Please outline the pathway leading from the truck to the door of the building is made of (gravel, concrete or asphalt).
Answer 3:
It is all asphalt, see attached sketch.
Question 4:
Are there any steps or curbs involved? If there are steps or curbs, how many?
Answer 4:
No steps or curbs.
Question 5:
How big is the doorway (height and width)?
Answer 5:
153 inches high, 143 inches wide.
Question 6:
Are there any turns or obstructions that would limit the turning radius when the machine is being transported from the truck to the room where the machine needs to go? We need a detailed description of the path the machine will take once it is delivered from the dock to its ultimate resting spot.
Answer 6:
See attached map for the detailed path. The road widths are plus/minus a couple feet.
Question 7:
Can you provide a map or sketch of the delivery dock location which includes the route the machine will take from the delivery location to the entrance to the building.
Answer 7:
See attached sketch.
Question 8:
Is there an onsite forklift that can be used to offload the machine, or will the rigger need to bring one?
Answer 8:
No onsite forklift will be available. The rigger will need to bring one to offload the machine.
4 August 2023
Question 9:
Is the area where the machine will be placed a flat surface?
Answer 9:
Yes, the inside shop floor is flat.
Question 10:
Once inside the building, what type of flooring does the site have, (concrete, wood, etc.)?
Answer 10:
Concrete
Training Questions:
Question 1:
How many people will need to be trained?
Answer 1:
Four
Question 2:
Who is responsible for electrical drop and connection for machine so that the machine is plug in ready when delivered? Please confirm that electrical wiring is either already done or will be done by end user. Electrical work of any kind CANNOT be done by the mfg. or the contractor, by law this must be done by a licensed electrician, which will have to be outsourced.
Answer 2:
The electrical hook up will be made by the government. It will not be possible to make the electrical hook ups the same day that the item is delivered. It is expected that the item would be delivered and located within the shop on one day. Then after the electrical connections were made, arrangements would be made for training.
Question 3:
Do you need to conduct test cuts at the time of the training? If so, please confirm that you will have your own material(s) on hand so that test cuts can be made.
Answer 3:
We will have material on hand to perform any test cuts and any material required for training.
Question 4:
Please advise what credentials are needed to deliver and install the machine (forms of ID that the carrier/rigger will need to enter the facility) Answer 4:
Real ID.
Question 5:
Please note: Prior to startup/training, coolant or Hydraulic fluid will be need to be on hand prior to start up and training.
Answer 5:
In the bid, please include a list with quantities of the fluids required that will not be supplied.
File details come from the government source that posted it. Updated .