Solicitation Amendment 02 W91151-20-B-0019 29 July 2020.pdf

PDF 164 KB Posted

Attached to
Renovate Building 14008
Solicitation number
W91151-20-B-0019
Issued by

About this file

This document provides details for a solicitation to renovate Building 14008 at Fort Hood, Texas. The solicitation seeks a firm fixed price construction contract to renovate the building, including installing EIFS onto the exterior brick, demolishing and constructing new walls, reconfiguring the floor layout and latrines, replacing finishes, and upgrading infrastructure. Site work will improve accessibility and remove abandoned slabs and equipment pads. The contract is set aside for total small businesses under NAICS code 236220 with a size standard of $39.5 million. The estimated value is between $500,000 and $1,000,000. A site visit will be held on July 8, 2020 and bids are due by August 4, 2020. The contract performance period is 210 days after notice to proceed. The technical exhibits are available on betaSAMS and interested parties must register in SAM to receive an award. The point of contact is provided for any questions.

View the file

Other files

Show all 12

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

0011502256 AD015151P

AMENDMENT OF SOLICITATION/MODIFICATION OF CONTRACT

Except as provided herein, all terms and conditions of the document referenced in Item 9A or 10A, as heretofore changed, remains unchanged and in full force and effect.

15A. NAME AND TITLE OF SIGNER (Type or print)

30-105-04EXCEPTION TO SF 30

APPROVED BY OIRM 11-84

STANDARD FORM 30 (Rev. 10-83) Prescribed by GSA

FAR (48 CFR) 53.243

The purpose of this amendment is to respond to industry questions and add additional revised draw ings.

1. CONTRACT ID CODE PAGE OF PAGES

J 1 9

16A. NAME AND TITLE OF CONTRACTING OFFICER (Type or print)

16C. DATE SIGNED

BY 29-Jul-2020

16B. UNITED STATES OF AMERICA15C. DATE SIGNED15B. CONTRACTOR/OFFEROR

(Signature of Contracting Officer)(Signature of person authorized to sign)

8. NAME AND ADDRESS OF CONTRACTOR (No., Street, County, State and Zip Code) X W9115120B0019

X 9B. DATED (SEE ITEM 11)

29-Jun-2020

10B. DATED (SEE ITEM 13)

9A. AMENDMENT OF SOLICITATION NO.

11. THIS ITEM ONLY APPLIES TO AMENDMENTS OF SOLICITATIONS

X The above numbered solicitation is amended as set forth in Item 14. The hour and date specified for receipt of Offer is extended, X is not extended.

Offer must acknowledge receipt of this amendment prior to the hour and date specified in the solicitation or as amended by one of the following methods:

(a) By completing Items 8 and 15, and returning 1 copies of the amendment; (b) By acknowledging receipt of this amendment on each copy of the offer submitted;

or (c) By separate letter or telegram which includes a reference to the solicitation and amendment numbers. FAILURE OF YOUR ACKNOWLEDGMENT TO BE RECEIVED AT THE PLACE DESIGNATED FOR THE RECEIPT OF OFFERS PRIOR TO THE HOUR AND DATE SPECIFIED MAY RESULT IN

REJECTION OF YOUR OFFER. If by virtue of this amendment you desire to change an offer already submitted, such change may be made by telegram or letter, provided each telegram or letter makes reference to the solicitation and this amendment, and is received prior to the opening hour and date specified.

12. ACCOUNTING AND APPROPRIATION DATA (If required)

13. THIS ITEM APPLIES ONLY TO MODIFICATIONS OF CONTRACTS/ORDERS.

IT MODIFIES THE CONTRACT/ORDER NO. AS DESCRIBED IN ITEM 14.

A. THIS CHANGE ORDER IS ISSUED PURSUANT TO: (Specify authority) THE CHANGES SET FORTH IN ITEM 14 ARE MADE IN THE

CONTRACT ORDER NO. IN ITEM 10A.

B. THE ABOVE NUMBERED CONTRACT/ORDER IS MODIFIED TO REFLECT THE ADMINISTRATIVE CHANGES (such as changes in paying office, appropriation date, etc.) SET FORTH IN ITEM 14, PURSUANT TO THE AUTHORITY OF FAR 43.103(B).

C. THIS SUPPLEMENTAL AGREEMENT IS ENTERED INTO PURSUANT TO AUTHORITY OF:

D. OTHER (Specify type of modification and authority)

E. IMPORTANT: Contractor is not, is required to sign this document and return copies to the issuing office.

14. DESCRIPTION OF AMENDMENT/MODIFICATION (Organized by UCF section headings, including solicitation/contract subject matter where feasible.)

10A. MOD. OF CONTRACT/ORDER NO.

2. AMENDMENT/MODIFICATION NO. 5. PROJECT NO.(If applicable)

6. ISSUED BY

3. EFFECTIVE DATE

29-Jul-2020

CODE

MICC - FORT HOOD

36000 DARNALL LOOP, ROOM 1300B

FORT HOOD TX 76544-5025

W91151 7. ADMINISTERED BY (If other than item 6)

4. REQUISITION/PURCHASE REQ. NO.

CODE

See Item 6

FACILITY CODECODE

EMAIL:TEL:

W9115120B0019

SECTION SF 30 BLOCK 14 CONTINUATION PAGE

SUMMARY OF CHANGES

SECTION 00010 - SOLICITATION CONTRACT FORM

TABLE OF CONTENTS

The Table of Contents has changed from:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Exhibit A Technical Exhibit A -

Specifications

3173 24-APR-2020

Exhibit B Technical Exhibit B - Drawings Revision 1

48 22-JUL-2020

Exhibit C Technical Exhibit C - As Builts

25 30-JUN-1956

Attachment 1 Attachment - Appendix A 139 27-JUL-2018 to:

Exhibit/Attachment Table of Contents

DOCUMENT TYPE DESCRIPTION PAGES DATE

Exhibit A Technical Exhibit A -

Specifications

3173 24-APR-2020

Exhibit B Technical Exhibit B - Drawings Revision 1

48 22-JUL-2020

Exhibit C Technical Exhibit C - As Builts

25 30-JUN-1956

Exhibit D Additional Drawings 3 22-JUL-2020 Attachment 1 Attachment - Appendix A 139 27-JUL-2018

The following have been modified:

RFI RESPONSES

W91151-20-B-0019 Renovate Building 14008 Request for Information

15 July 2020

1. Doors 1001, 114A and 114B are scheduled as insulated hollow metal doors and frames (Sheet A 602), On the Door elevations, they appear as Storefront opening (Aluminum Sheet A 603 ) Are these to be 1 ¾” Storefront aluminum doors with 2 “ X 4 ½” Door Framing (also Aluminum)? � And can we verify the door hardware for these types?

Answer: Doors 101, 114A, and 114B shall be storefront openings, they shall be 1 ¾” storefront aluminum doors with 2” x 4 ½” door framing also aluminum. See revised sheets A-603 and A-604.

2. Will the electrical panel’s be removed and replaced with new?

Answer: See sheet E-101.

3. With existing walls being CMU, will surface mounted conduit be allowed where receptacles, switches, and data outlets are to be installed?

Answer: See A-301 thru A-303 for wall types that are furred out and which are not.

4. What is the required temperature of the new lighting fixtures? 3500K, 4000K, 5000K, etc.?

Answer: The required temperature for the new lighting fixtures will be 3500K. See revised sheet E-102.

5. Will an LED lighting package be allowed in place of the suggested fluorescent lighting fixtures?

Answer: See revised sheet E-102.

6. Will the exterior and egress lighting need to be removed and replaced?

Answer: See revised sheet A-201.

7. Will temporary heating and/or cooling be required?

Answer: Temporary heating and/or cooling is not required.

8. If needed can the existing pad be added on to?

Answer: Need more information on what part of the pad the contractor is referring to.

9. Will concrete testing be required?

Answer: Refer to project specification for all testing requirements.

10. Will density testing be required?

Answer: Refer to project specification for all testing requirements.

11. Will commissioning be required?

Answer: Refer to project specification for all testing requirements.

12. Will testing and balance be required?

Answer: Refer to project specification for all testing requirements.

13. Is there running water or will the contractor be responsible for supplying portable latrines to the on-site workers?

Answer: Yes, refer to Division 1 general requirements.

14. What fire alarm system is existing?

Answer: There is no existing fire alarm system. We plan to install fire extinguishers in the building, per IBC a fire alarm system is not required for the size of the building.

15. Will Dalt testing be required?

Answer: Refer to project specification for all testing requirements.

16. Is there a Hazmat Log available?

Answer: A Hazmat Log will not be available.

17. Will there be mass notification?

Answer: A mass notification system will not be required.

18. IS the quarry tile being demoed?

Answer: See revised drawing AD-101.

19. Will the government provide pipe sizes on the Mechanical drawings?

Answer: Need more information what pipe sizes is the contractor referring to.

20. Will the government provide a schedule for the Mechanical portion of the project?

Answer: See revised drawing M-601.

21. Mechanical drawings shows to demo and replace existing AHU 1&2, CU, CHW, unit cooler, compressor, and exhaust fan. Will the new HVAC equipment require electrical conduit, wire, means of disconnect, circuit breakers, etc.? If so, please note which panel each equipment is associated with and electrical data needed.

Answer: See revised drawing E-101.

22. The drawings indicate to assume that several areas contain Hazardous materials Lead/Asbestos. Will the government be providing a Haz-Mat survey for this project?

Answer: No, the government will not provide a Haz-Mat survey for this project.

23. At the site visit, there were several rooms that were not accessible due to them being locked up with no key available. Will the government be holding an additional site-visit to examine these rooms?

Answer: There are no special characteristics of the rooms that were locked, a site visit is not necessary.

24. Will temporary fencing around the project footprint be required for this project?

Answer: Contractor is responsible for project site, temporary fencing is at contractor discretion.

25. To construct the new room RM 103 will require the existing concrete at the room to be raised and leveled.

Will the concrete landing be required to be completely demo’d and repoured? Or will additional concrete added to the existing concrete landing be adequate?

Answer: Adding additional concrete to the existing concrete landing will be adequate. Contractor shall use self-leveler no demo required.

26. Will encapsulation be acceptable at areas that contain lead or asbestos?

Answer: The awarded contractor shall abate per construction drawings.

27. Part of the foundation appears to be disconnected near the center of the building in the existing open space where Open Office RM 102 is to be constructed. Could the government provide some additional insight on the repairs that are needed here?

Answer: See revised sheets A-101 and A-602.

28. The details on page A-201 & A-503 seem to indicate that new gutters/downspouts are to be provided and installed as part of this contract. Will the gutters/downspouts/downspout boots need to be replaced as part of this project?

Answer: Yes, the existing gutters/downspouts/downspout boots shall be replaced. Match existing or equivalent.

29. Is the existing roof fairly new? Is it in warranty? What type of roof is it?

Answer: Yes the existing roof is fairly new. The roof has a 15 year NDL Supreme warranty beginning on 12/11/2018. All roof repairs and modifications will have to be approved by an authorized installer, coordinate with Zack Cross (254-227-2619). See revised sheet A-201.

30. Wall types G, I, J, K, and R appear to have Gypsum Board or Backer Board attached directly onto the existing CMU Block. No specifications are given as to the application of the board to CMU block. Is the board to be glued on? Can these areas be furred out with 1.75in metal framing?

Answer: The GWB/Water resistant backer board can be glued onto the CMU block and hold in place with concrete nails.

31. There were several pieces of equipment, furniture, and supplies in the building at the site visit. Will the awarded contractor be responsible for removing these items?

Answer: The user will remove any items they want to keep and the awarded contractor will dispose of anything left in the building.

32. There is a storage shed at the southwest corner of the building. Is this to remain, or discarded by the awarded contractor?

Answer: See revised drawing CD-102.

33. The existing condenser unit CU-1 appears to be brand new. Will the unit be demo’d and turned over to DPW? Or discarded by the contractor?

Answer: The condenser unit CU-1 will be demo’d and delivered to DPW. Coordinate with Mr. Sidney Lawrence (254-535-3073) and Donald Kennedy (254-535-1471). See revised sheet MD-103.

34. The floor plan seems to indicate that the existing plumbing will need modifications to fulfil the plan requirements. Will plumbing pages be given in addition to the furnished drawings?

Answer: Yes, see revised drawings P-101, P-102, PD-101, and PD-102.

35. Pages CD-101 and C-101 are labeled as “CIVIL DEMO PLAN” and “SITE IMPROVEMENTS PLAN” yet no instructions are given as to what work is to be done. Will these be revised with updated drawings/notes?

Answer: Yes, see revised drawings CD-102, C-101, C-102.

36. Page A-201 note states to install new handicap ramp and guardrail/handrail, refer to structural drawings for details. There are no Structural drawings in the original set.

Answer: See revised drawing C-102, C-503, C-504, C-505.

37. Will shop drawings be required for the new handrails/guardrails?

Answer: Yes shop drawings will be required. See revised sheet C-502

38. General note 6 page A-401 states to install built in bench in shower room. What on the drawings represents this shower bench? Please provide details/elevations.

Answer: See revised sheet A-401.

39. General note 7 page A-401 states to install A.B.A. compliant shower seat in shower area. What on the drawings represents this shower seat? Please provide specifications.

Answer: See revised sheet A-401.

40. There is no indication as to what will be done with the existing canopies and fencing at the west end of the building. Will this be demo’d? repainted? Left as-is?

Answer: A-201 states to abate fence and canopy accordingly (assume lead based paint) and to repaint to match new E.I.F.S system.

41. Page A-201 shows new canopies at the entry doors. Will new canopies be required as part of this project?

Please provide details/specifications for the new canopies.

Yes, See revised drawings A-201 and C-506.

42. Division 08 contains several references to blast rating codes. Will any of the doors and windows or glazing be required to have blast rating designs as part of this project?

Answer: See revised sheet A-604. Exterior doors do not need to be designed for blast load effect.

43. Will engineered bracing be required to remove the existing interior walls?

Answer: No, but contractor is responsible for all temporary bracing.

44. Will whole building commissioning be required as part of this contract?

Answer: See RFI # 11.

45. Will DALT testing be required for any of the new ductwork?

Answer: See RFI # 15.

46. The existing Condenser pad has several abandoned pipes (chases) that are open at floor level. Are these to remain as-is?

Answer: Cut and cap flush with the existing pad, install galvanized plate to cover under existing condenser.

47. General Note #1 on Drawing M-103 refers to new air handler detail on M-601, see below. There is no Drawing M-601 in the issued plan set, please advise.

Answer: See revised drawing M-601.

48. Key Note #2 on Drawing M-103 refers new DDC Controller to detail on M-701, see below. There is no Drawing M-701 in the issued plan set, please advise.

Answer: See revised drawing M-701.

49. There are no equipment schedules for the new equipment to be installed as per Equipment List on Drawing M-103, see below. No new equipment schedules found in issued plan set, please advise.

Answer: See RFI #51.

50. Sheet A-102, what is the Material/Finish on the Entry Soffit to be?

Answer: Leave as is secure new exterior wall to existing entry soffit.

51. Sheet A-201 shows an 8” band of Stucco at the base of the building, is this correct?

Answer: There is a 8” band of the EIFS system.

52. Sheet A-401, General Note 3, What is the Material/Finish for the Shower Floors?

Answer: See A-601 for material/finish.

53. Sheet A-502 Detail #1 shows new ¼” stucco to match EIFS, is this correct?

See revised sheet A-502. No new ¼” stucco.

54. Sheet A-503 Detail “A” shows stucco to match EIFS, is this correct?

Answer: See revised sheet A-503. No new ¼” stucco.

55. Per the as-builts, it appears that the foundation at the old walk-in refrigerator has a 2” recessed slab. Will this area need to be filled to match the finished floor elevations? If so, what material should get used to fill it?

Answer: This area will need to be filled to match the finished floor elevation. Contractor shall use ARDEX K 15 or equivalent.

56. Is the government aware if any of the walls that are to be demo’d are load bearing walls? Will any additional structural support need to be constructed before removing any interior walls?

Answer: See RFI # 47.

57. Will a fire sprinkler system be required?

Answer: No a fire sprinkler system will not be required.

58. Is a Fire Alarm/Mass Notification System required? Or, just a Fire Alarm System only required?

Answer: Not required see revised sheets.

59. If Mass Notification is required, then is a single-white-clear lens-ALERT in red notification appliance allowable? Or will a Fire Alarm Clear Lens and a MNS Amber lens device required? Plans indicate a Fire Alarm Strobe device and Mass Notification Speaker device.

Answer: Not required see revised sheets

60. Will Textual LED Display units be required at the exits?

Answer: No, just exit signs. See E-102.

61. The specs call for division 21 – fire sprinkler, which then proceeds to spec every type of fire sprinkler along with a fire pump and stand pipe. What do you want for this building? A wet pipe system?

Answer: Fire sprinkler not required, see revised sheets.

62. The specs call for division 28 – new fire alarm and mass notification system. Where will this system be located?

Answer: Fire alarm system and mass notification system not required see revised sheets.

63. Will the FA/MNS be using single strobe (white-clear-alert) for both the fire alarm and mass notification?

Answer: Not required see revised sheets.

64. Current UFC requires LED signs at all the primary exits. What are considered the primary exits?

Answer: Exit sign location shown on E-102.

65. Will this be a class A or class B system?

Answer: Need more information from contractor.

66. The doors and windows are listed as fire-rated and fire glazing. Please confirm the Gov. wants the doors and windows to be fire rated. Very $$$$ costly.

Doors and windows will not be fire rated, see revised sheet A-603 and A-604.

67. SC-0019- Renovate Bldg. 14008 Signage RFI:

Page A-505 lists sign type 7 “COMMUNICATIONS CLOSET SIGN” Overall Size listed as 7’8”w x 5’4”h Text size listed as ½”h

We can make this size, but HIGHLY doubt this is correct

Answer: Communication Closet Sign size was updated to 11 ½” x 8”, see revised sheet A-505.

68. What is the QTY for type 7?

Notes list “doors” Drawings only show 1 door for the COMMS RMS 121

Answer: A-101 shows only one door for the COMMS RM 121, see revised sheet A-505.

SECTION 00100 - BIDDING SCHEDULE/INSTRUCTIONS TO BIDDERS

The following have been modified:

52.252-3 ALTERATIONS IN SOLICITATION (APR 1984)

Portions of this solicitation are altered as follows:

Amendment 0001: The purpose of this Amendment is to respond to industry questions and update revised drawings.

Amendment 0002: The purpose of this Amendment is to respond to additional industry questions and add revised drawings.

(End of provision)

(End of Summary of Changes)

File details come from the government source that posted it. Updated .