Question and Answers 21 July 20.pdf
PDF 133 KB Posted
- Attached to
- Tilt Hook Container Truck Federal contract opportunity
- Solicitation number
- W564KV-20-Q-0047
About this file
This document provides questions and answers related to Solicitation Number W564KV-20-Q-0047 issued by the Department of the Army Materiel Command for the purchase of fifteen tilt hook container trucks. The solicitation seeks trucks that can load and unload various compatible containers and will replace an existing vehicle at two fire stations within the IMCOM-Europe area of responsibility. The anticipated contract type is firm-fixed-price with delivery terms of FOB Destination to the required overseas location. Interested vendors must be registered in the System for Award Management. The original solicitation release date was July 7, 2020 and the quote submission deadline was extended to July 27, 2020 at 5:00 PM local time. The document answers thirteen questions from prospective vendors seeking clarification on specifications, providing details on suspension, brake, and airbag requirements as well as acceptance of alternative component options.
View the file
Other files for this federal contract opportunity
| File | Type | Posted |
|---|---|---|
| W564KV-20-Q-0047 0002.pdf | ||
| Question and Answers 16 July 2020.pdf | ||
| W564KV-20-Q-0047 0001.pdf | ||
| GFP Attachment.pdf | ||
| W564KV-20-Q-0047.pdf |
On GovTribe
Work with this file on GovTribe
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
Questions and Answers for Solicitation
W564KV-20-Q-0047
As of 16 July 2020 Revised 21 July 2020
Please find below questions and answers that have been brought up by vendors and answered by the requiring activity.
1: Would you grant an extension to quote submission?
Answer: We are not prepared to extend the solicitation due date at this time. However, we may amend this decision in the near future.
Revised Answer: Quote submission date has been extended to 5:00 PM 27 July 2020, Local Time.
2: Do you have a copy of DIN 14505 and DIN 30722 that you could forward?
Answer: We do not have an electronic copy available to forward at this time. They are available for purchase at Beuth Verlag (www.Bleuth.de). https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJq RP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_- PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96i rF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA
3. Section 4.0 =>
“The vehicle will be equipped with a firefighting vehicle preparation package from the chassis manufacturer”
Question => Is there a minimum requirement for the vehicle preparation package?
Answer: Minimum practice around the industry is to provide all interfaces and pre-wiring for fire department specific application. This includes electrical and CAN Bus interfaces for lights /strobes siren and radio, prewired power supply for radio to the dashboard and pre-wiring for the roof mounted light bar.
4. Section 4.14 =>Transmission
Question: Is automated manual also an option
Answer: Yes, as specified in the SOW: “Alternatively a fully automated clutch operated transmission with split range, at least twelve speeds and integrated transfer case may be provided. All shifts shall occur fully automatic and shall not require the operation of a clutch pedal. The transmission shall be specifically designed for emergency services vehicle application and permanent operation.”
More requirements are specified in the subparagraphs below in the SOW. A double clutch system meets the requirement.
5. Section 4.3.2 => http://www.bleuth.de/ https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA https://www.beuth.de/de/erweiterte-suche/272754!search?state=H4sIAAAAAAAAAF2Rz26DMAyHX2XKmUOZ1ktvnZAmLgitfQETXJqRP8yxK9Gq7z6mFUp2_D7HP9nOTUETylbtvFibKfBXNB1SBWqn1JM_pSHTp-7AwBJTd0Ryxj-cxA4aLKZXbs7XQoSeC4ITz64Nek8r6itawXEccMHRe3CY_-PXFV_A5iku1RNo5Gne2z1TZ8OxRqqhm8LzTaaMfmxiXdMdpPlCzR8UZJi7g9YyAJvgwSaFb0Eap96irF7yt-1mO4WQWIy47BQRSJ_fQ-gdUJ_a0qdcBV72jeF5l8jSjjUQuDgrJmgxmeUvYk8Iv1-qcnX_AVOd96vgAQAA
“…additional remote for manual adjustments. The system shall have at least two pre- programmed level options and shall allow to completely deflate the system for loading and und unloading the containers.”
Question => Is the additional remote required to be part of the container handling remote?
Answer: Not required to be part of the container handling remote, may be a separate remote control.
6. Section 4.4.2 =>
“Tires: All tires shall match weight rating of axles and chassis.”
Question => The tires are the same size (ref. 4.4.3 & 4.4.4), is there a requirement for the same tire (same tread) so all wheels can be interchangeable?
Answer: No requirement.
7. Section 4.10 =>
“A storage box with sealed hatch or roll up door...”
Question => Is there a IP rating required for the storage box?
Answer: No IP rating is required. However to get a usable product the box has to protect the stored equipment against the elements. This includes but is not limited to rain or water spray from wet roads.
This requirement is also codified in EN 1846 (cross referenced with DIN EIN 145050).
8. Section 4.15.3 =>
“battery charging system microprocessor operated with characteristic curve programming EMV certified with sensor cable, temperature sensor and high performance relays shall be installed...”
Question => Is it possible to provide us a reference system / manufacturer that meets these criteria?
Answer: There are multiple manufacturers on the market and we refer to the vendor expertise to find the most suitable solution for his product / vehicle.
9. Section 4.20.3 =>
“It shall be equipped with a positive locking mechanism (service lock) to hold the cab in the full tilt position”
Question => Is it acceptable to have the positive locking mechanism as part of the hydraulic tilt pump?
Or, does it have to be a separate / mechanical lock?
Answer: The service lock is a mechanical lock preventing the cab from moving, even if the hydraulic pump fails. It may be either integrated in the tilt mechanism or a separate bar
10. Section 4.20.6 => Gauges
“Multiple gauges may be consolidated into a single multifunction display.”
Question => Is it also possible to consolidate some/all of the icons into a multi-function display presuming they meet industry standards for color & intensity?
Answer: Yes, this is the intent of the statement.
11. Section 4.1 4.3 Suspension=>
Question => The spec has front axle has parabolic leaf suspension, rear axle with 2 airbags per axle. Will you accept the vehicle have air suspension on the front and rear
Answer: Yes we will accept a vehicle with air suspension on all axles. This parabolic leaf suspension was intended as minimum requirement. Paragraph 4.3.1 of the Statement of Work (SOW) has been revised.
12. Section 4.5.1, 4.5.2=> Brakes
Question => The spec specifies drum brakes, our chassis only have disc brakes will you accept disc brakes instead of drum brakes
Answer: Yes we will accept a vehicle with disc brakes. The drum brakes were intended as minimum requirement. Paragraphs 4.5.1 & 4.5.2 of the SOW have been revised.
13. Section 4.7.5=> Airbags
Question => The spec states that airbags will be provided. Our vehicles do not come with airbags, Will that be acceptable?
Answer: No. Air bags are an important feature for fire fighter safety.
File details come from the government source that posted it. Updated .