Janitor-15-QA-Rev.docx

DOCX document 21 KB Posted

Attached to
Janitorial Services-U. S. Embassy Bangkok
Solicitation number
STH200-15-Q-0005
Issued by

About this file

Questions and Answers

View the file

Other files

File Type Posted
Janitor-15-Amendment-002.pdf PDF
Janitor-15-QA-2-Rev.docx DOCX document
Janitor-15-Pre-Quotation_Con_(2).docx DOCX document
Janitor-A001.pdf PDF
Janitor-15-RFQ-PDF.pdf PDF

On GovTribe

Work with this file

  • Download the original file
  • Contacts named in this file
  • Similar government files
  • Ask GovTribe AI about this file

Text version

ATTACHMENT 2

The sets of Questions and Answers (Qs&As) for the Janitorial Solicitation No. STH200-15-Q-0005

Question # 1: Contract Terms: What are the liability limits of this contract?

Answer # 1: They are defined on page 29, 7.2 General Liability.

Question # 2: Contract Terms: What are the terms and conditions for termination by Client Agency and Contractor?

Answer # 2: See FAR 52.212-4 for more information.

Question # 3: Contract Terms: What are the terms and conditions for modification in the event of legally mandated increase in applicable minimum wage?

Answer # 3: This is the firm fixed price contract. The Government will pay the Contractor the fixed price per month for standard services and a fixed rate per square meter for any temporary additional services. It is the responsibility of each offeror to determine proposed prices taking into account all performance, business and cost risks to perform the services required by this solicitation.

Question # 4: Are there any rules at the U.S. Embassy that would prevent a service provider from performing janitorial services and another type of service on-site during the same contract period?

Answer # 4: No.

Question # 5: Are there any further specifications/qualifications regarding the key personnel? (e.g., U.S. Citizen, education, etc.)

Answer # 5: See page 52, Section 3, A.2.(1) Name of a Project Manager who understands written and spoken English.

Question # 6: What are the penalties regarding contract performance, for example, in the event that fewer staff are employed than were proposed?

Answer # 6: See page 31, Item 11. Quality Assurance and Surveillance Plan (QASP), 11.2 Standard. It is the responsibility of each offeror to determine the number of personnel necessary to comply with the requirements of the solicitation/contract.

In the event of unsatisfactory performance, all unsatisfactory performance will be documented and tied to contract requirements, the contractor shall be given an opportunity to correct its deficient performance, and if not corrected the government will pursue remedies available under the contract terms and conditions.

-2-

Question # 7: Is JCI compliance a contract requirement for this service?

Answer # 7: The Government does not understand the reference to JCI compliance. All performance requirements and terms and conditions applicable to these services are stated in the solicitation.

Question # 8: Are all garbage bags and consumable to be provided by the bidder?

Answer # 8: All garbage bags are to be provided by the Government, see Amendment No. A001, but the contractor shall provide all equipment, materials, supplies, and clothing as defined on page 35 and page 36, Contractor Furnished Equipment and Materials.

Question # 9: Are all needle bins to be supplied by the bidder?

Answer #9: No. There is no requirement of this solicitation in connection with the needle bins.

Question # 10: 3.A.1: Is there any requirement that proposal documents be sealed?

Answer # 10: No. See Section 3 page 53 for the specific quotation requirements.

Question # 11: 3.A.1: Is there any requirement that pricing data be isolated from narrative elements of proposals?

Answer # 11: No.

Question # 12: 3.A.3: Is there a requirement that proposals be submitted both hard copy and electronically?

Answer #12: The complete quotation, including all supporting documents shall be submitted either via hardcopy or via E-Commerce (Email). See Section 3 page 53 for the specific quotation requirements.

Question # 13: 3.A.3: If not both, is there a preference between electronic submittal and hard copy submittal?

Answer # 13: No.

Question # 14: 3.A.3: If submitting electronically, is there a size limit on emails and/or files?

Answer # 14: See Amendment No. A001.

-3-

Question # 15: Section 3: We understand that the technical/narrative proposal should not exceed 50. Are there any page limits on the proposal as a whole, or on specific sections of the proposal response?

Answer # 15: There is no page limitations. See Amendment No. A001 adding the size limitation in the Section 3 for the specific quotation requirements.

Question # 16: What is the current janitorial contract award amount?

Answer # 16: Due to the number of changes in requirements, this information is not considered relevant.

Question # 17: What is the current janitorial contract duration (i.e. one year, or one year plus 4 options, etc)?

Answer # 17: It is a one base year, with four, one-year options to renew.

Question # 18: Who is the current janitorial contractor performing the services Answer # 18: Property Care Services (Thailand) Limited Question # 19: What equipment and supplies does the Embassy supplies?

Answer # 19: Garbage bags, See Amendment No.001 of the solicitation.

Question # 20: Will this be a full and open competition?

Answer # 20: Yes.

Question # 21: Is there currently a firm fulfilling the requirement for this opportunity or is this a new requirement? Also, if it is not a new requirement can you please provide the contract information.

Answer # 21: Yes, there is a contractor currently providing janitorial services for the Embassy – See Answer 18. However, this solicitation contains numerous changes in requirements as well as the terms and conditions. Therefore, each prospective offeror needs to review the requirements to include the terms and conditions of this solicitation and determine how best to meet these requirements and to arrive at their proposed firm fixed prices.

Question# 22: Regarding Section 8.1 – Laws & Regulations: IAW the clause, "the Contractor shall comply with all laws, ordinances, regulations, etc. to perform this work, yet with no additional expense to the Government.” Please clarify that in the event of increases to local wages by law, the Government will allow an equitable price adjustment to offset increased cost incurred by the Contractor.

Answer#22: This is the firm fixed price contract. There is no clause for price adjustment. It is the responsibility of each offeror to determine proposed prices taking into account all performance, business and cost risks to perform the services required by this solicitation

Question# 23: Regarding Section 8.2 – This clause appears to support an equitable price adjustment in accordance with local laws. Please clarify.

Answer#23: See answer #22.

File details come from the government source that posted it. Updated .