Solicitation Questions and Answers.pdf
PDF 237 KB Posted
- Solicitation number
- SP330022Q0038
- Issued by
-
Defense Logistics Agency Distribution
View the file
Other files
On GovTribe
Work with this file
- Download the original file
- Contacts named in this file
- Similar government files
- Ask GovTribe AI about this file
Text version
1. Is there any particular reason why ‘wood’ is specified for this notice, or can we propose an aluminum alternative?
Answer - “The blade packs cannot be aluminum due to metal-on-metal contact.”
Blade pack container are designated as corrugated fiber.
1.1. We package according to the payload. If that payload requires special attention to its materials, such as a metal blade – we protect the product with foam packaging so there is never ‘metal on metal contact’. See Attachment titled (Stanex_Examples…).
2. Who is the incumbent contractor on the current contract?
Answer – This is a new requirement for DLA. There is not current contract and therefore no incumbent.
3. Is it possible to borrow a current wooden blade pack?
Answer – No we cannot provide a sample.
4. Is it possible to see the current workshop?
Answer – No as this is a supply contract we do not provide site visits to the location.
5. The partition dimensions listed in your spreadsheet for each Pack No. is larger than their corresponding RSC box dimensions. Please clarify.
Answer – Container SPI was recently update box will be expanded for partition to fit.
6. The Liner (Part No. 4) is not listed in the schedule of supplies and is referenced under the notes for the drawing which states, “When necessary, liner will be used around inside of container to insure tight packs.” Your spreadsheet never mentions any need for this part. So, is Part No. 4 not needed at all for this project or is it up to us to determine whether we utilize this undefined part?
Answer – The Liner will be needed for the containers.
7. The QTY of the partitions for Pack No. 105 and 10A are different from the rest. We wanted to confirm these QTY’s are correct before we quote.
Answer – Yes Quantities are correct.
8. Do you require the partitions to be assembled? If so, could they ship KDF (knocked down flat) or do they have to ship ready-to-use?
Answer – Yes, all items shall be shipped completely assembled and delivered on wooden pallets.
Knocked down flat will be acceptable, also allows for better storage for customer.
9. Can we receive a picture of the boxes?
Answer - We do not currently have any assembled.
Are there any special shipping instruction, such as number of boxes per pallet, type/size of pallets, etc.?
Answer – This would be the responsibility of the vendor to determine, number of boxes per pallet.
As for type/size of pallet refer to item 16 of the solicitation Requirements for Pallets.
10. Are the pallets and metal pallet lids supposed to be separately priced? Should they have a separate line item?
Answer – The cost of shipping, including the pallets the boxes will be shipped on, should be included in the cost of the boxes.
11. The solicitation is for 9 wooden crates, consisting of 27 pieces (3 pieces per crate). Will the orders be for the crates or the pieces?
Answer - These should be fiber containers.
12. Sorry for all the questions, but manufacturers are confused. The drawings indicate corrugated boxes, yet the solicitation is for wooden crates. Can I get a few pictures?
Answer – At this time there are no boxes constructed, the item is corrugated boxes not wooden crates as that was a typo.
13. Page 1 of Sol. 22Q0038 states: Requirements Contract for Special Packaging Instruction (SPI)
Wooden Blade Packs as described in the Schedule of Supplies (Attachment 01 to this RFQ) and in accordance with the Specifications (Attachment 02 to this RFQ) and the SPI (Attachment 03 to this
RFQ). The Special Packaging Instruction (SPI) FOC-840-0001 (attachment 03) describe the material as Fiberboard per ASTM D4727. Do we manufacture the Blade Packs from wood or fiberboard material?
Answer – They are corrugated fiber containers.
14. In attachment 03, page 2/2: All wooden shipping containers shall be packaged best commercial practice in accordance with ASTM 3951 and marked in accordance with MIL‐STD‐129P. Do the finished products need to be shipped in a Wooden Boxes or on a Wooden Pallets?
Answer – Fiber container must be shipped on wood pallets.
File details come from the government source that posted it. Updated .